Katse kattoon – Näin asennat uuden katon kylpyhuoneeseen

Katse kattoon – Näin asennat uuden katon kylpyhuoneeseen

Tahdotko uudistaa kylpyhuoneesi katon helposti ja oikein? Teimme sinulle selkeät ohjeet, joiden avulla uuden katon asentaminen kylpyhuoneeseen sujuu yllättävän helposti.

Kylpyhuoneen katon materiaali ja väri vaikuttavat paljon siihen, millainen tunnelma tilassa on. Kylpyhuoneessa kattomateriaalin on tärkeää kestää kosteutta. Pelkistetty ilme syntyy, kun teet katon levystä, jonka voi maalata kosteaan tilaan soveltuvalla maalilla.

Kodikkaan tunnelman luot valitsemalla paneelikaton. Materiaali voi olla puuta tai kosteuden kestävää MDF-paneelia. Valitse tyyliin sopiva luonnonmukainen pintakäsittely tai ajattoman tyylikäs valkoinen maali. Myös paneelin leveys vaikuttaa siihen, millaisen tunnelman katto antaa tilaan.

NÄIN ASENNAT UUDEN KATON KYLPYHUONEESEEN

Kylpyhuoneen katon asentaminen onnistuu helposti kuudessa eri työvaiheessa. Katso lopusta myös kaunis lopputulos.

1. TARKISTA KATON SUORUUS JA TEE KOOLAUKSET

Aloita tarkistamalla katon suoruus. Tee koolaukset koolausrimasta. Suositus ruodejaolle on enintään 400 mm, kun paneelin paksuus on yli 10 mm tai enemmän.

2. ASENNA ENSIMMÄINEN PANEELIRIVI

Asenna ensimmäinen paneelirivi suoraan. Apuna voit käyttää värilankaa. Koolausrima kiinnitetään ruuvilla. Varmista paneelin oikea kiinnitystapa ohjeesta tai myyjältä.

3. KATKAISE PANEELIT JA ALOITA LADONTA

Katkaise paneelit sopivan mittaisiksi. Jätä elämisvaraa 1 mm/metri kaikille reunoille. Aloita ladonta niin, että naaraspontti on seinää vasten. Paneelit kiinnitetään naulaamalla aina edelliseen urosponttiin.

4. TEE REIKÄ ILMANVAIHTOVENTTIILILLE

Tee ilmanvaihtoventtiilille sopiva reikä. Hyvä apuväline tähän on esimerkiksi reikäsaha.

5. ILMANVAIHTOPUTKEN ASENNUS

Asenna ilmanvaihtoputken päähän asennuskaulus ruuvaamalla paneeliin. Varsinainen venttiili kierretään kiinni asennuskaulukseen.

6. ASENNA KATTOPANEELIT

Kattopaneelin asennus sujuu helposti myös ilman apukäsiä. Viimeistellyn lopputuloksen saat paneeliin sopivalla kattolistalla.

ANNA LOPPUTULOKSEN PUHUA PUOLESTAAN

Uusi katto on parhaimmassa tapauksessa koko kylpyhuoneen upein elementti, joka tukee koko kylpyhuoneen muuta visuaalista ilmettä.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 45 Ei 9