Kylpyhuoneen purku – näin aloitat remontin

Kylpyhuoneen purku – näin aloitat remontin

Kun uuden kylpyhuoneen suunnittelutyöt on tehty, on aika siirtyä purkamaan vanhaa pois. Osa hommista hoituu omalla talkooporukalla, mutta myös ammattilaisia tarvitaan kylppäriremontin eri vaiheissa.

Ennen purkutöiden aloittamista on teetettävä asbestikartoitus, jolloin remontoitavasta tilasta otetaan näytteitä, jotka toimitetaan esimerkiksi Työterveyslaitoksen laboratorioon analysoitavaksi. Kartoitus on pakollinen kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa remonttikohteissa. Asbestiksi kutsutaan kuitumineraaleja, joita on käytetty tulenkestävänä eristeenä ja sidosaineena. Purkutöitä tehtäessä asbestista voi irrota hengitysilmaan ainesosia, jotka ovat terveydelle erittäin vaarallisia. Yleisin syy joutua tiedostamatta asbestialtistukselle on juurikin kylpyhuoneremontin aikana, jolloin asbestipöly voi levitä koko asuntoon.

Huolellinen purkutyö nopeuttaa uuden kylpyhuoneen rakentamista

Ennen kylpyhuonekalusteiden poistamista, tulee tilasta sulkea vesi ja tarvittaessa myös sähkö, sekä peittää lattiakaivo valukannella. Poistoilmaventtiilit suljetaan ja tiivistetään, jottei purusta syntyvä pöly pilaa ilmanvaihtokanavia. On myös järkevää suojata kylpyhuoneeseen johtava oviaukko, jotta sotku leviäisi mahdollisimman vähän muuhun asuntoon.

 

Valmistelutöiden jälkeen puretaan katto- ja seinäpaneelit, saunanlauteet ja poistetaan vanhat kalusteet. Laatoitus vedeneristeineen irrotetaan piikkaamalla tai taltan ja vasaran avulla. Pinnoille jääneet epätasaisuudet ja lika irrotetaan esimerkiksi jyrsimellä. Muistathan, ettei remonttijätettä saa viedä taloyhtiön roskakatokseen vaan se tulee hävittää asianmukaisesti esimerkiksi sorttiasemalle.

 

Nyrkkisääntönä purkutöissä voidaan pitää, että kaikki sähkö- ja putkityöt tulee teettää osaavalla ammattilaisella. Näin takaat remontin turvallisen etenemisen, vältät ylimääräiset hidasteet ja huolet.

 

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 55 Ei 6