Kylpyhuoneopas – Näin valitset oikeat tuotteet kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneopas – Näin valitset oikeat tuotteet kylpyhuoneeseen

Kaipaatko neuvoja kylpyhuoneen lattialämmityksen, valaisun tai suihkujen valintaan? K-Raudan Kylpyhuoneopas neuvoo sinua tekemään oikeat ratkaisut niin kylpyhuoneen lämmityksen, valaistuksen kuin vedenkulutuksenkin suhteen.

NELJÄ HYVÄÄ SYYTÄ LATTIALÄMMITYKSEN VALINTAAN

 1. Lattialämmityksen asentaminen sopii hvyin remonttikohteisiin.

  Sähköisen lattialämmityksen voi asentaa kaikenlaisten lattioiden alle. Asennuskorkeus pysyy matalana lattialämmityskaapelin tai –maton kanssa. 
 2. Lattia kuivuu nopeasti

  Lattialämmitys pitää märkätilojen lattiat kuivina, sillä vesi höyrystyy pinnasta pois nopeasti. Lattialämmitys takaa myös sen, että huoneilma on miellyttävän lämmin lattiarajassa ja hieman viileämpi muualla. 
 3. Energiaa säästyy

  Tasaisesti jaettu lämmitys mahdollistaa saman lämmön tunteen jopa neljä astetta pienemmällä huonelämpötilalla, mikä tarkoittaa suoraan energiansäästöä. Älykkäillä termostaateilla lämpötilaa voi säätää huonekohtaisesti, ja esimerkiksi lomien ajaksi lämpötilaa on mahdollista laskea. EU:n uusi EcoDesign-direktiivi edellyttää, että termostaatissa on lämpötilan ajastustoiminto. 
 4. Siivous on helpompaa

  Kun pölyä kerääviä pattereita ei ole, siivoaminen käy helpommin. Lattialämmityksessä lämmityspinta-ala on suuri, joten pölyä nousee ilmaan vähemmän kuin lämpimien pattereiden myötä. 

Tärkeä muistaa: Lattialämmityksen asentaminen on aina jätettävä sähköasentajalle. Takuu on voimassa vain, kun asennuspöytäkirja on asianmukaisesti täytetty.

NÄIN ONNISTUT KYLPYHUONEEN VALAISUSSA

Kylpyhuoneen valaistustarpeen ratkaisee se, onko kyseessä pelkkä peseytymistila vai käytetäänkö sitä esimerkiksi meikkaamiseen tai kodinhoitoon. Entä liittyykö tilaan sauna? Näillä vinkeillä onnistut kylyhuoneen valaistuksessa.

 

 • Laattojen pintaa pitkin suunnattu valaistus korostaa kaakelipinnan muotoja tai asennusjälkeä. 
 • Vaaleat pinnat heijastavat valoa, ja vähäinenkin valo riittää pesupuuhiin. Jos tilassa meikataan, lisävalaistus on tarpeen. Valaisimet peilin sivuilla vähentävät varjojen heijastumista kasvoille. 
 • Muista kotelointiluokkavaatimukset! K-Raudan valikoimassa on paljon roiskevedenpitäviä IP44-kotelointiluokan valaisimia, jotka soveltuvat kylpyhuoneeseen. Tarkista vaadittava luokitus myös sähköasentajalta. 
 • Suosi kylpyhuoneessa LED-lamppuja, koska ne syttyvät nopeasti, eivät kuumene ja kuluttavat vain vähän energiaa. 
 • Kiinnitä huomio myös valon värilämpötilaan, eli onko valon värisävy lämmin, viileä vai kylmä. 

 

NÄIN SÄÄSTÄT VETTÄ

Kylpyhuoneessa on monta hyvää tapaa säästää vettä. Kiinnitä erityistä huomiota suihkujen, wc-pönttöjen ja hanojen valintaan.

 1. Ihanan pienet pisarat

  Hansgrohen uutuus-suihkusetti Raindance Select PowderRainin erikoissuuttimet saavat aikaan mikrohienoja pisaroita, jotka tuntuvat iholla erityisen pehmeältä. Pienet pisarat myös roiskuvat vähemmän ja suihku on tavallista hiljaisempi. Suihku kuluttaa noin viidenneksen vähemmän vettä tavalliseen suihkuun verrattuna. 
 2. Pieni ja iso huuhtelu 

  Hanki wc-istuin, jossa voit valita ison tai pienen huuhtelun. Normaali wc-istuin kuluttaa 6 litraa vettä jokaisella vedolla. Kaksoishuuhtelussa veden kulutus on rajoitettu noin 4 litraan (iso) ja 2 litraan (pieni). IDOn Glow Rimfree -wc-istuimessa ei ole huuhtelukaulusta, joten se on myös entistä hygieenisempi. 
 3. Loppu turhalle lorinalle 

  Liiketunnistimella toimiva hana säästää vettä ja energiaa. Oras Electra 6150F -hana huolehtii siitä, että käyttäjä saa veden myös sopivan lämpöisenä.

 

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 63 Ei 14