Lapsiperheen kylpyhuoneremontti – Komerosta kylpyläksi

Lapsiperheen kylpyhuoneremontti – Komerosta kylpyläksi

Lapsiperheen kylpyhuone oli tullut tiensä päähän. Kylpyhuoneremontissa pimeästä kopista tuli valoisa ja toimiva kotikylpylä.

Aamuisin kylpyhuoneessamme oli ruuhkaa, kun noin puolentoista neliön komero palveli nelihenkisen perheen ainoana pesu- ja wc-tilana. Seinissä ja lattiassa oli kulahtanut kaakelimaali.

Unelmoimme kylpyhuoneesta, joka olisi tilava, toimiva ja valoisa. Käytettävissä olevat neliöt, vanha omakotitalo ja ikkunaton tila asettivat toiveille realistiset reunaehdot.

REMONTILLA LUOTIIN KYLPYHUONEESEEN UUSI UPEA TYYLI

Seiniin valitsimme fasettihiotun seinälaatan, joka kiinnitettiin tiililadonnalla. Lattiaan halusimme ajattoman marokkolaishenkisen laatan. Pamesa Art -lattialaatta täytti toiveet: se oli sopivan kokoinen, kulutusta kestävä ja jalan alla mukavan tuntuinen eikä yhtään liukas.

Toinen toive oli seinään asennettava wc-istuin. Se helpottaa lattian siivoamista ja näyttää kauniilta. Kolmannen toiveen esittivät lapset. He toivoivat hartaasti, että kotiin saataisiin kylpyamme.

Uusi kylpyhuone on tilavampi, valoisa ja sopii kaikille perheenjäsenille

NÄIN KYLPYHUONEREMONTTI ETENI

Aloitimme remontin kesälomalla. Olemme tehneet remontteja aieimminkin, joten tiesimme, millainen urakka on edessä. Lapsiperheessä remontti vaatii hyviä hermoja ja joustavaa aikataulua. Aurinkoisina päivinä priorisoimme uimarantaa remontin sijaan.

Päätimme laajentaa kylpyhuonetta remontin yhteydessä ja siirtää noin puolen kylpyhuoneen alalta seinää 90 senttiä ulospäin. Muutos oli yhtä aikaa pieni ja valtava. Vaikka neliöitä on edelleen vain muutama, valo ja katse kulkevat tilassa uudella tavalla.

Remontti valmistui pikku hiljaa suunnitelmien mukaan. Rakensimme ensin laajennusosan rungon ja purimme sitten vanhan seinän ja kylpyhuoneen sisäosat. Hitaimmat vaiheet olivat uuden lattian rakentaminen ja vesieristyksen teettäminen. Muutaman viikon jouduimme käymään suihkussa naapurissa. Pintatyöt, kuten laatoittaminen ja saumaaminen, sujuivat muutamassa päivässä.

LASTEN TOIVOMA KYLPYAMME KRUUNASI KOKONAISUUDEN

Viimeisenä valmiiseen kylpyhuoneeseen kannettiin uusi kylpyamme. Valitsimme lasikuidusta valmistetun tassuammeen. Se sopi kylpyhuoneen tyyliin ja oli niin kevyt, että sen jaksoi helposti kantaa omin voimin toiseen kerrokseen. Lisäksi tassuamme ei vaatinut rakenteiden vahvistamista ja se on helppo poistaa, jos joskus kyllästymme siihen.

UUSI KYLPYHUONE ON TOIMIVA, KAUNIS JA KOHOTTAA MIELIALAA

Uusi kylpyhuone on parempi kuin edes osasimme kuvitella. Se on kaunis ja kohottaa mielialaa ensimmäisenä aamulla ja viimeisenä nukkumaan käydessä. Se myös toimii hyvin ja vastaa perheemme tarpeita. Poikamme rakastavat kylpemistä ja siitä on tullut mieluisa rentoutumiskeino myös meille aikuisille.

Olemme ylpeitä siitä, että saimme tehtyä toimivan ja kauniin kylpyhuoneen lähes omin käsin. Tiimityömme toimi hyvin, ja lapsetkin pääsivät auttamaan heille sopivissa hommissa.

UUDEN KYLPYHUONEEN TOP 3 -VALINNAT

Seinä-wc on moderni ja antaa viimeistellyn ilmeen sisustukselle. Se helpottaa myös siivoamista.

Old England -tassuamme on koko perheen suosikki. Se on kevyt liikutella, eikä tee pientä tilaa tukkoisen näköiseksi. Tassuamme on mahdollista tilata K-Raudan yhteistyökumppanilta. Kysy lisää lähimmästä K-Raudasta.

Puupaneloitu katto on kaunis ja persoonallinen. Se tekee katostakin kiinteän osan kylpyhuoneen sisustusta. Varmista paneelia valittaessa sen sopivuus saunaan tai kosteisiin tiloihin.

Seinään kiinnitettävä wc-istuin, tassuamme sekä kattopaneelit ovat uuden kylpyhuoneen tärkeimmät elementit

MUISTA LUVAT KYLPYHUONEREMONTISSA

Kylpyhuoneremonttiin tarvitaan taloyhtiön lupa. Omakotitalossakin kaupunki voi vaatia luvan märkätilojen laajennukselle. Anna ammattilaisten hoitaa sähkö-, putki- ja vedeneristystyöt.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 231 Ei 38