Tutustu Parlan kotimaisiin lattiavaihtoehtoihin!

Aito puu on sisustusmateriaalina kodikas, hengittävä ja ympäristöystävällinen.

Katso Parlan lattiat

Kaunista kotimaista lattiaan

Puupinta saa huoneen tuntumaan lämpimältä ja rauhoittavalta. Puu parantaa myös kodin sisäilman laatua ja akustiikkaa.

Puu on täysin kierrätettävä materiaali: siitä valmistetun tuotteen voi käytön jälkeen kierrättää tai käyttää energian tuotantoon.

Puunjalostus kuluttaa vähemmän energiaa kuin monen muun materiaalin jalostus Puulla voidaan usein korvata hiiltä kuluttavia materiaaleja, kuten terästä, alumiinia, betonia ja muoveja. Matala hiilen vapautuminen vaikuttaa merkitsevästi kasvihuonekaasujen vähenemiseen.

Aidon puulattian hoito

Aidosta puusta tehty lattia on ajaton ja kestää oikein hoidettuna sukupolvelta toiselle. Puulattian etuna on myös se, että käytössä syntyviä vaurioita voi korjata, esimerkiksi hiomalla tai lakkaamalla lattia uudelleen.

Lakattu parketti puhdistetaan kuivaksi puristetulla rievulla tai mopilla. Puhdistukseen käytetään haaleaa vettä ja parketille sopivaa pesuainetta.
Parkettia saa suojattua liimaamalla huopapalat huonekalujen jalkoihin sekä laittamalla ulko-ovelle kynnysmatot sisä- ja ulkopuolelle.

Rasituksesta riippuen luonnonöljytty parketti kannattaa käsitellä 1-2 kertaa vuodessa luonnonöljyllä. Luonnonöljytty parketti kannattaa öljytä myös ennen käyttöönottoa, heti asennuksen jälkeen. Lue lisää parketin hoito-ohjeista.

Parlan uutuusparketin Tammi Chalet Tundran pinta on harjattu kevyesti korostamaan tammen luonnollisia ominaisuuksia. Harjattu pinta on käytössä armollinen, koska pienet pintanaarmut eivät näy siinä helposti.

Tammi Chalet Tundra on kotimainen ParlaFix-parketti eli laudan neljällä sivulla on asennusta helpottava lukitseva pontti. Parketti asennetaan uivaksi lattiaksi, ja laudat lukittuvat toisiinsa lukkopontin ansiosta.

ParlaFix-parkettilauta muodostuu kolmesta päällekkäisestä, toisiaan vahvistavasta kerroksesta, jotka ovat aitoa puuta. Valmiin lattian ilme on lankkumainen, ja laudat on käsitelty kuuteen kertaan turvallisella lakalla.

Tiesitkö?

Parlan parketit ovat Real Wood -tuotteita eli niissä säästetään energiaa puun hankinnassa, jalostuksessa ja hävityksessä. Aina kun metsästä kaadetaan puu, sen tilalle istutetaan uusia taimia kasvamaan tuleville sukupolville. Parlan tuotteilla on myös Avainlippu- ja PEFC-merkinnät. 

Yhteistyössä K-Rauta ja Parla

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 2 Ei 2