Laminaatin valinta ja hoito

Laminaatin valinta ja hoito

Jokainen haluaa kestävän, kauniin ja helppohoitoisen lattian. Laminaatti on hyvä ja laatuunsa nähden edullinen lattiavaihtoehto. Se kestää erittäin hyvin kolhuja ja naarmuja sekä on erittäin helppo asentaa.

Muistilista ennen laminaatin hankintaa

  • Käyttötarkoitus
  • Alusta
  • Varastointi ennen asennusta
  • Hoito-ohjeet
  • Suojauksen tärkeys asennuksen jälkeen
  • Liikuntasauma- ja jalkalistojen tarve

 Laminaatin rakenne

Laminaattien valmistustavat ovat kehittyneet paljon viime vuosina. Nykyään laminaattikalvon alla on osassa mallistoja paperin sijaan suoraan runkomateriaaliin painotekniikalla tehty kuviointi.  Pinnan muotoilu sileästä voimakkaita syykuvioita jäljittelevään ja himmeästä kiiltävään tapahtuu melamiinihartsista valmistettua pintaa muokkaamalla.

Lähipuun ja puuteollisuuden ylijäämäaineksen hyötykäyttö tekee laminaatista ekologisesti kestävän tuotteen.  Ympäristönäkökulma on tärkeä Keski-Euroopan tärkeimmän laminaattien valmistusmaan Saksan teollisuudessa. 

Käyttöluokat ja kestävyys

Laminaatit ovat pinta- ja runkorakenteensa puolesta sopivia Suomen vaativaan ilmastoon. Suomeen tuodut laminaatit ovat yleisimmin käyttöluokkia 31−33. Saatavilla myös KL34, joka on tarkoitettu erittäin kovaan julkiseen käyttöön. Laminaatin käyttöluokan kasvaessa lujuudet kasvavat voimakkaasti.  Myös visuaaliset ominaisuudet paranevat, samoin iskunkestävyys ja tahraantumisen kesto.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 14 Ei 4