Parketti, laminaatti, vinyyli vai laatta – näin valitset oikean lattian

Parketti, laminaatti, vinyyli vai laatta – näin valitset oikean lattian

Unelmoitko uudesta lattiasta? Lue vinkit, joiden avulla valitset oikeanlaisen lattiamateriaalin lapsiperheeseen, aikuiseen makuun ja lemmikkikotiin.

Lapsiperheet

Vilistääkö kotisi lattioilla taapero tai leikki-ikäinen? Lapsiperheessä lattialta vaaditaan paitsi mukavuutta, myös kestävyyttä ja helppohoitoisuutta. Valitse jokin näistä:

 • Vinyylimatto ja vinyylilankku kestävät kovaakin kulutusta. Myös kosteudenkesto on loistava, joten vinyyli sopii muiden tilojen lisäksi erinomaisesti esimerkiksi lapsiperheen eteiseen. Vinyyli myös vaimentaa hyvin ääntä.
 • Keraaminen laatta sietää hyvin kosteutta ja iskuja. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi keittiöön. Valitse hyvällä liukkaudenestolla varustettu laatta, jotta pienet eivät kaatuile juostessaan.
 • Laminaatti helpottaa arkea, sillä tahmeatkin tahrat irtoavat hyvin ja materiaali kestää kulutusta.
 • Vinyylikorkki on lämmin ja pehmeä leikkialusta lapsille ja vaimentaa hyvin ääntä. Kestävä pinta ei naarmutu herkästi. Tutustu valikoimaan lähimmässä K-Raudassasi.

Selaa uutta Cello-lattiaesitettä!

Lemmikkiperheet

Lemmikinomistajan kannattaa valita lattiaksi kestävä ja helppohoitoinen vaihtoehto.

Tepsutteleeko perässäsi karvainen kaveri? Lemmikkiperheen lattiavalinnassa kannattaa suosia kestävyyttä ja helppohoitoisuutta. Nämä käyvät erinomaisesti:

 • Vinyylimatto ja vinyylilankku ovat kestävyydeltään erinomaisia ja helppohoitoisia. Vinyylipinta vaimentaa myös kynnen kopinaa. Lemmikin kynnet eivät saa kestävää pintaa naarmutettua.
 • Vinyylikorkki vaimentaa tassujen rapsetta hyvin. Kestävä pinta ei naarmutu herkästi. Tutustu valikoimaan lähimmässä K-Raudassasi.
 • Keraaminen laatta sietää hyvin kosteutta, joten se sopii hyvin esimerkiksi ruokailukupin alle keittiöön tai kuratassujen alle eteiseen. Valitse hyvällä liukkaudenestolla varustettu laatta etteivät lemmikkisi tassut lipsu.
 • Laminaatti armahtaa lemmikin omistajaa, sillä ruoka- ja kuratahrat irtoavat siitä hyvin. Laminaatti kestää myös kulutusta.

Lue lisää lattiavaihtoehdoista sivun lopusta.

Aikuisten perhe

Parketti on kaunis, ajaton ja kestävä valinta aikuiseen kotiin. Kuvassa Cello Leaf Grey –tammiparketti.

Kun lattiamateriaalilta ei kodin kaikissa tiloissa vaadita kovan kulutuksen kestävyyttä, on valinnanvaraa lähes rajattomasti. Valittavana ovat kaikki eri lattiatyypit:

 • Parketti on ajaton, kaunis, aitoa puuta ja ekologinen. Oikealla hoidolla se on pitkäikäinen.
 • Vinyylimatto ja vinyylilankku sopivat tiloihin joissa tarvitaan erinomaista kulutuskestoa.
 • Vinyylikorkki omaa hyvän iskunvaimennuksen ja vähentää jalkojen ja nivelten rasitusta, joten se sopii esimerkiksi polviongelmista kärsivälle. Korkki vaimentaa myös ääntä. Tutustu valikoimaan lähimmässä K-Raudassasi.
 • Keraaminen laatta on puuta kestävämpi, kestää kosteutta ja on helppohoitoinen.
 • Laminaatti on erittäin helppohoitoinen. Lukkopontillinen Cello-laminaatti on helppo ja nopea asentaa itse.

Lue lisää lattiavaihtoehdoista alta.

Lue lisää lattiamateriaaleista:

Parketti:

Parketti on arvokkaan kaunis, lämmin ja ajaton, aidosta puusta valmistettu ekologinen lattiamateriaali. Oikenlaisella hoidolla se ilahduttaa pitkään. Parketteja löytyy erilaisilla pintakäsittelyillä: valitsetko sinä harjatun pinnan jossa puun rakenne ja syyt tuntuvat, vai haluatko sileämmän, mattalakatun pinnan? Lue ohje parketin asennukseen.

Laminaatti:

Laminaatti on helppo hoitaa ja pitää puhtaana. Skandinaaviseen makuun sopivassa Cello-laminaattivalikoimassa on upeita perinteisiä puukuoseja ja modernimpia laattakuvioita. Kaikki Cello-laminaatit ovat iskuja ja hankausta kestäviä, käyttöluokaltaan vähintään 32. Cello-laminaateissa on painettava lukkopontti, mikä tekee lattian asennuksesta sekä nopean että helpon asentaa vaikkapa itse. Lue ohjeemme laminaatin asennukseen.

Keraamiset laatat

Laatat ovat erinomainen vaihtoehto lattiamateriaaliksi esimerkiksi keittiöön tai eteiseen, kun tarvitset puulattiaa kestävämmän vaihtoehdon. Laattalattia sietää kosteutta ja kestää iskuja. Voit vaikuttaa lattian ulkonäköön laattakuosien lisäksi myös esimerkiksi saumojen koon avulla.

Vinyylikorkki

Halutessasi lattialta mukavuutta ja ekologisuutta on vinyylikorkki mainio valinta! Vinyylikorkki vaimentaa selän ja nivelten rasitusta. Se vaimentaa myös tehokkaasti ääntä, minkä vuoksi se sopii erinomaisesti esimerkiksi kerrostalokäyttöön. Lämmin lattia tarjoaa miellyttävän alustan. Vinyylikorkki valmistetaan käsin kuoritusta kaarnasta, joka on uusiutuva luonnonvara. Tutustu valikoimaan lähimmässä K-Raudassasi.

Vinyylimatto ja vinyylilankku

Vinyylilattia on oikea valinta silloin, kun haluat helposti asennettavan lattian, joka kestää kovaa kulutusta sekä vaimentaa ääntä. Kestävyytensä ja kosteudensietokykynsä ansiosta vinyylilankku tai -matto soveltuu useimpiin kodin huoneisiin, myös keittiöön ja eteiseen. Vinyylilankku on tyylikäs valinta, sillä se näyttää oikealta puulta ja antaa kotiin luonnollisen ilmeen. Tutustu valikoimaan.

Katso myös parketin ja vinyylikorkin etujen vertailu!

Poimintoja Cellon lattiauutuuksista:

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 37 Ei 10