Näin onnistut sisämaalauksessa – Asiantuntija vastaa sisämaalauksen yleisimpiin kysymyksiin

Näin onnistut sisämaalauksessa – Asiantuntija vastaa sisämaalauksen yleisimpiin kysymyksiin

Sisämaalaus on yllättävän helppoa, kun perusasiat ovat kunnossa. K-Raudan asiantuntija vastaa yleisimpiin kysymyksiin sisämaalauksesta ja antaa parhaat vinkit onnistuneeseen sisämaalaukseen.

Mitä asioita maalin valinnassa kannattaa huomioida?

Vesiohenteisia sisäseinämaaleja on saatavana puolikiiltävänä, puolihimmeänä, himmeänä ja täyshimmeänä. Mitä kiiltävämpi maali, sen paremmin se yleensä kestää kulutusta, kosteuttaja mekaanista puhdistusta. Puolikiiltävä maali soveltuu kovimman kulutuksen tiloihin, esimerkiksi eteiseen. Puolihimmeä on hyvä keittiössä ja himmeä tai täyshimmeä esimerkiksi makuu- tai olohuoneessa. Puolikiiltävillä ja puolihimmeillä maaleilla maalatut pinnat näyttävät himmeällä maalilla maalattuja pintoja tummemmilta. Myös alustan epätasaisuudet tulevat niissä paremmin esiin. Sisäkatot maalataan yleensä täyshimmeillä sisäkattomaaleilla. Sisäkattoihin on saatavissa omat vesiohenteiset maalinsa.

Aiemmin maalaamaton seinä- ja kattopinta on syytä pohjamaalata. Pohjamaali parantaa pintamaalin tartuntaa. Se myös hidastaa pintamaalin kuivumista ja mahdollistaa pintamaalausvaiheessa pidemmän työskentelyajan.

Tummahiuksinen nainen maalaamassa sisäseinää siveltimellä kädessään maalipurkki

Millaisia valmisteluja maalaustyö vaatii?

Aloita puhdistamalla maalattavat seinä- tai kattopinnat pölystä, rasvasta ja irtoliasta. Vanhat maalipinnat voi tarvittaessa pestä maalipesuaineella. Kittaa kolot ja halkeamat kevyttasoitteella. Tasoitteen kuivuttua hio pinnat ja poista hiontapöly huolellisesti. Suojaa maalattavan seinän tai katon läheisyydessä oleva lattia ja huonekalut suojapaperilla, pahvilla tai muovilla. Suojaa valokatkaisijat, pistorasiat ja listat. Maalattavan alueen reunat on hyvä rajata esimerkiksi maalarinteipillä.

Miten maalauksessa kannattaa edetä?

Sekoita maali ensin huolellisesti. Varaa maalikaukaloon niin paljon maalia, että saat käsiteltyä sillä koko maalattavan alueen. Näin vältät sävyerojen syntymisen. Rajaa käsiteltävän alueen reunat sekä alueet valokatkaisijoiden ja pistorasioiden ympäriltä esimerkiksi siveltimellä. Maalaa sitten koko rajaamasi alue telalla. Sisäkattoa maalatessasi etene ikkunoista tulevan valon suuntaisesti. Maalatessasi seinäpintaa liikuta telaa pystysuuntaisin vedoin lattiasta kattoon saakka.

Maalaa noin puolen metrin levyinen alue kerrallaan ja tasoita lopuksi maalipinta. Kun aloitat seuraavan kaistaleen, limitä tela hieman aiemmin maalaamasi alueen päälle. Näin lopputuloksesta tulee tasainen. Käytä maalatessasi runsaasti maalia äläkä päästä telaa liian kuivaksi. Yleensä alue kannattaa maalata kahdesti. Ensimmäisen maalikerroksen kuivumiseen on varattava 1–2 tuntia maalista riippuen. Jos maalaat sekä seinät että lattian, aloita katosta. Näin katon maalauksesta aiheutuneet roiskeet eivät sotke juuri maalattuja seinäpintoja.

Hanki Cello Color Sample -värimalli ja kokeile sävyä kotona

Taustalla tummahiuksinen nainen selailee värikarttaa valkoisen seinän edessä. Kuvan etualalla on Cello Color Sample -maalinäytepurkki, jonka saa hankittua K-Raudasta

Jos värimalliliuska ei riitä oikean sävyn etsinnässä, hanki pieni, 0,45 litran purkki himmeää sisämaalia ja testaa sävyn sopivuutta kotona. Cello Color Sample –värimallin voi sävyttää kaikkiin sisämaalikarttojen sävyihin.

Jos kaiptaa apua remontissa, ota yhteyttä K-Raudan Remonttimestariin

Jos kaipaat apua remontin projektinhallinnassa, ota yhteys K-Raudan koulutettuun Remonttimestariin. Hän toimii remontin projektipäällikkönä ja pitää puolestasi yhteyttä urakoitsijoihin. Palvelu on tarjolla 28 K-Raudassa ympäri Suomen. Remonttimestari auttaa kylpyhuone-, keittiö- ja sisäpintojen remonteissa. Voit myös tilata remontin avaimet käteen -toteutuksella. Työstä voi hakea kotitalousvähennystä.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 0 Ei 0