Loihdi kalusteille uusi ilme kalkkimaalilla

Loihdi kalusteille uusi ilme kalkkimaalilla

Kalusteiden maalaaminen kalkkimaalilla on yllättävän helppoa. Rust-Oleum Chalky Finish -kalustemaalilla saat luotua vanhalle kalusteelle kauniin kalkkimaisen ilmeen – ilman hiomista. Lue ohjeet ja ryhdy maalaamaan!

Chalky Finish -kalustemaalilla saat halutessasi aikaan kauniin kulutetun oloisen pinnan.

Oletko innostunut kalkkimaaleista? Ne ovat tällä hetkellä erittäin suosittuja! Rust-Oleum Chalky Finish -kalustemaalilla saat luotua kauniin kalkkimaisen pinnan ilman tuskattuttavaa hiontaprosessia – maali nimittäin tarttuu erinomaisesti aiemmin lakattuun ja maalattuun pintaan. Hiontaa ei siis tarvita!

Vesiohenteinen, sileä ja mattapintainen Chalky Finish -kalkkimaali on hajuton ja helposti levitettävissä siveltimellä tai telalla suoraan pinnan päälle. Se on myös runsaspigmenttinen ja peittääkin yleensä yhdellä käsittelyllä.

Vanha kaluste muuttuu täysin uudenlaiseksi saadessaan kalkkimaisen pinnan.

Näin maalaat Chalky Finish -kalustemaalilla:

1. Esikäsittele pinta: varmista että kalusteen pinta on puhdas, vahaton ja öljytön. Jos pinnassa on vahaa, puhdista pinta lakkabensiinillä. Käsittelemätön puu hiotaan ennen maalausta 150-180 karhealla hiontapaperilla.

2. Levitä maali: Sekoita maali huolella ennen käyttöä. Levitä se siveltimellä puunsyyn suuntaisesti tai käytä lyhytnukkaista mohairtelaa. Anna kuivua 4 tuntia. Pintakuiva maali on jo tunnin kuluttua, mutta kerrosten välillä on syytä odottaa 4 tuntia.

3. Luo halutessasi kulutettu pinta: Jos haluat pinnasta kulutetun näköisen, hio kuivunutta pintamaalia kevyesti kostealla hiomasienellä tai hiomapaperilla (karheus 150-180) niistä kohdista, joihin haluat kulutusta. Vinkki: Levitäkahta eri sävyistä Rust-Oleum kalustemaalia päällekkäin (molempia 1 kerros kuivumisaikoineen). Hio päällimmäistä kerrosta kevyesti kostealla hiontasienellä tai kostealla hiomapaperilla (150-180), jolloin alemman kerroksen sävy tulee paikoitellen näkyviin. Huom: kuiva hiomapaperi pölyttää.

4. Suojaa pinta: kun maali on täysin kuiva, suojaa pinta lopuksi Rust-Oleum -kalustevahalla tai -kalustelakalla. Lakkapinta kestää hyvin kulutusta ja suojaa iskuilta ja naarmuilta. Levitä lakkaa siveltimellä tai telalla ohuesti yksi kerros. Lakattu pinta on täysin kuiva vuorokauden kuluttua. Vaha taas korostaa kalkkimaisen pinnan vaikutusta sekä suojaa pintaa. Kalustevaha levitetään liinalla tasaisesti kalusteen pintaan.

Kulutettu vai tasainen pinta – sinä päätät!Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 247 Ei 11