Puuportaiden maalaus ja kunnostus

Puuportaiden maalaus ja kunnostus

Vanhat puuportaat kannattaa kunnostaa, jotta niiden käyttöikä pitenee. Katso ohjeet videolta. Työvälineet ja tarvikkeet löydät K-Raudasta.

Näin kunnostat puuportaat

Vanhan maalin poistaminen ja hionta vie 1-2 päivää, suojaus ja uusi pintakäsittely 2-3 tuntia. Kuivuminen vie vähintään 12 tuntia.

1. Poista vanha maali

  • Poista vanha maali- tai lakkapinta kuumailmapuhaltimen ja teräslastan avulla. Imuroi pöly pois, ja hio pinta tasohiomakoneella. Mäntyportaissa hiomapaperin karkeudeksi sopii 80.
  • Tee välihionta 100 karkealla paperilla. Kittaa mahdolliset kolot ja naarmut puukitillä.
  • Tee viimeinen hionta 120 karkealla paperilla. Imuroi pölyt pois huolellisesti ja pyyhi pinta vielä mikrokuituliinalla.

2. Suojaa ja maalaa

  • Suojaa reisilankkujen ja seinän välinen raja maalarinteipillä. Sekoita pintakäsittelyaine hyvin esimerkiksi puutikulla.
  • Käsittele pinta haluamallasi aineella, esimerkiksi värillisellä tai värittömällä lakalla, puuvahalla, maalilla tai kuten näissä mäntyportaissa, öljypetsillä. Varmista aina, että aine soveltuu käsiteltävään materiaaliin. Jos haluat pinnasta peittävän, tee värikäsittely kahteen kertaan.
  • Anna kuivua. Öljytuotteet vaativat vähintään 12 tunnin kuivumisajan. Öljypetsi pitää suojata vielä värittömällä öljyvahalla, joka vaatii myös 12 tunnin kuivumisen. Lopullinen pinnan kesto saavutetaan noin parissa viikossa.

Työvälineet:

Tarvikkeet:

Tutustu tästä myös puulattian maalausohjeisiin!

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 9 Ei 0