Sisäkaton maalaus – Maalaa yötaivas

Sisäkaton maalaus – Maalaa yötaivas

Sisäkaton maalaus on helppoa. Katso helpot ohjeet sekä asiantuntijan vinkit ja luo makuuhuoneeseen täydellinen tunnelma.

Unohda vanhat sisustussäännöt ja sävytä katto rohkeasti tummalla maalilla. Saat makuuhuoneeseen intensiivisen, kutsuvan tunnelman ja modernin ilmeen.

Makuuhuoneen katto maalattu tummansinisellä maalilla. Kuvassa myös ennen ja jälkeen -kuva makuuhuoneen ilmeen muuttumisesta.
Katon maalauksella makuuhuoneeseen syntyi aivan uudenlainen tunnelma.

Näin maalaat katon

Laske menekit ja kokoa tarvikkeet

Hahmottele, mihin kohtaan seinää haluat alas lasketun värirajan asettuvan. Laske sen jälkeen maalattavan alueen pinta-ala ja hanki tarvittava määrä täyshimmeää sisustusmaalia. Osta lisäksi maalaustela, rajaustela, telakaukalo ja -varsi sekä jatkovarsi, jonka voit kiinnittää telavarteen. Tarvitset myös maalarinteippiä, mitan ja suojapaperia.

Kuvassa katon maalauksessa tarvittavia työvälineitä: siveltimiä, teloja, maaleja, mittanauha, jatkovarsi, teippiä ja suojapaperia

Puhdista pinnat ja teippaa rajat

Puhdista maalattava katto ja seinät. Mittaa ja merkitse kevyesti, esimerkiksi lyijykynällä, noin metrin välein katosta alaspäin kohta, johon haluat värin rajata. Teippaa raja huolellisesti huoneen ympäri. Teippaa myös ikkunoille ja oville parin sentin kehykset.

makuuhuoneen seinät ja kattoon on maalattua reunat tummansinisellä maalilla

Maalaa valon suuntaisesti

Maalaa ensin rajat ja kulmat huolellisesti rajaustelalla. Maalaa sitten katto ja seinien yläosa isolla telalla ja jatko­varrella ikkunasta tulevan valon suuntaisin vedoin. Kastele tela niin märäksi, että se on painava, mutta ei niin märkä, että siitä tippuu isoja maalilänttejä lattiaan. Kun tela kuivahtaa, kasta se uudelleen maaliin ja jatka. Jos maalaat kuivalla telalla, jäljestä tulee epäsiisti.

Jos olet maalaamassa rapattua kattoa, katso ohjeet rapatun katon maalaukseen täältä.

nainen maalaa makuuhuoneen kattoa tummansinisellä maalilla. Kädessä naisella on jatkovarsi sekä tela ja yllään hänellä on työvaatteet

Maalaa uudestaan ja poista teipit

Maalaa katto ja seinät kaksi tai tarvittaessa kolme kertaa. Anna kerrosten kuivua välissä, tarvittavan ajan voit tarkistaa maalipurkin kyljen ohjeista. Kun olet maalannut viimeisen kerroksen, poista teipit heti, niin raja pysyy siistinä eikä maaliraja repeä.

Makuuhuoneen katto ja seinät ovat maalattu uusiksi tummansinisellä värillä.
Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 2 Ei 0