Katon maalaus – Maalaa sisäkattoon upea yötaivas

Katon maalaus – Maalaa sisäkattoon upea yötaivas

Sisäkaton maalaus on helppoa. Katso helpot ohjeet sekä asiantuntijan vinkit ja luo makuuhuoneeseen täydellinen tunnelma.

Unohda vanhat sisustussäännöt ja sävytä katto rohkeasti tummalla maalilla. Saat makuuhuoneeseen intensiivisen, kutsuvan tunnelman ja modernin ilmeen.

Makuuhuoneen katto maalattu tummansinisellä maalilla. Kuvassa myös ennen ja jälkeen -kuva makuuhuoneen ilmeen muuttumisesta.
Katon maalauksella makuuhuoneeseen syntyi aivan uudenlainen tunnelma.

Katon maalaus helposti: Näin teet sisäkaton maalauksen

Katon maalaus onnistuu helposti asiantuntijamme ohjeilla. Katso helpot katon maalaukseen, tutustu asiantuntijamme maalausvinkkeihin ja hanki kaikki tarvikkeet joko lähimmästä kaupasta tai verkkokaupastamme

Aloita katon maalaus laskemalla menekit ja kokoamalla tarvikkeet

Katon maalaus alkaa suunnittelulla. Hahmottele, mihin kohtaan seinää haluat alas lasketun värirajan asettuvan. Laske sen jälkeen maalattavan alueen pinta-ala ja hanki tarvittava määrä täyshimmeää sisustusmaalia. Osta lisäksi maalaustela, rajaustela, telakaukalo ja -varsi sekä jatkovarsi, jonka voit kiinnittää telavarteen. Tarvitset myös maalarinteippiä, mitan ja suojapaperia.

Kuvassa katon maalauksessa tarvittavia työvälineitä: siveltimiä, teloja, maaleja, mittanauha, jatkovarsi, teippiä ja suojapaperia

Katon maalaus onnistuu, kun puhdista pinnat ja teippaat rajat

Jotta katon maalaus onnistuu kerralla ja siististi, muista puhdistaa maalattava katto ja seinät. Mittaa ja merkitse kevyesti, esimerkiksi lyijykynällä, noin metrin välein katosta alaspäin kohta, johon haluat värin rajata. Teippaa raja huolellisesti huoneen ympäri. Teippaa myös ikkunoille ja oville parin sentin kehykset.

makuuhuoneen seinät ja kattoon on maalattua reunat tummansinisellä maalilla

Katon maalaus tehdään aina valon suuntaisesti

Maalaa ensin rajat ja kulmat huolellisesti rajaustelalla. Maalaa sitten katto ja seinien yläosa isolla telalla ja jatko­varrella ikkunasta tulevan valon suuntaisin vedoin. Kastele tela niin märäksi, että se on painava, mutta ei niin märkä, että siitä tippuu isoja maalilänttejä lattiaan. Kun tela kuivahtaa, kasta se uudelleen maaliin ja jatka. Jos maalaat kuivalla telalla, jäljestä tulee epäsiisti.

Rapatun katon maalaus

Jos olet maalaamassa rapattua kattoa, katso ohjeet rapatun katon maalaukseen täältä.

nainen maalaa makuuhuoneen kattoa tummansinisellä maalilla. Kädessä naisella on jatkovarsi sekä tela ja yllään hänellä on työvaatteet

Maalaa katto ja seinät uudestaan sekä poista teipit

Maalaa katto ja seinät kaksi tai tarvittaessa kolme kertaa. Anna kerrosten kuivua välissä, tarvittavan ajan voit tarkistaa maalipurkin kyljen ohjeista. Kun olet maalannut viimeisen kerroksen, poista teipit heti, niin raja pysyy siistinä eikä maaliraja repeä.

Makuuhuoneen katto ja seinät ovat maalattu uusiksi tummansinisellä värillä.
Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 44 Ei 6