Tyylikäs paneeliseinä – näin teet sen rimoilla

Maalaa seinä kaksiväriseksi syksyn herkullisilla sävyillä ja ruuduta alaosa rimoilla.

Osta ohjeen tuotteet

Tyylikäs paneeliseinä – näin teet sen rimoilla

Yhdistä rimaseinään sinapinkeltainen kittiin, havunvihreä banaaniin tai käytä burgundia ja kalpeaa pinkkiä. Huoneen katseenvangitsija syntyy helposti viikonlopussa.

1. Laske menekit ja kokoa tarvikkeet

Jos haluat paneeliseinään kolmerivisen ruudukon, tarvitset poikkirimoiksi kolme seinän levyistä pätkää sekä ruudun sisämitan pituiset pystyrimat, joita on joka rivillä yksi vähemmän kuin ruutuja. Tässä käytettiin Cello 15x15x3300 mm höylättyjä mäntyrimoja. Tarvitset myös mitan, kynän, sahan, vasaran ja kahdeksan naulaa ruutua kohden. Tarkista maalien menekit purkista. Rimoitettuun osaan kuluu hieman enemmän maalia kuin tasaiseen seinään. Hanki myös suojapaperia, maalarinteippiä, tela ja sivellin.

2. Maalaa seinä ja kiinnitä poikkirimat

Suojaa lattia ja teippaa sivuseinien, katon ja lattian rajat. Merkitse sävyjen raja kohtaan, joka asettuu aavistuksen ylimmän ruuturivin yläpoikkiriman alle. Kiinnitä teippi seinän alaosan puolelle. Maalaa yläosa telalla kahteen kertaan purkin ohjeiden mukaan. Poista rajateippi ja anna kuivua. Teippaa sitten raja seinän yläosan puolelle ja maalaa alaosa. Älä irrota sävyjä erottavaa rajateippiä. Leikkaa rimat. Kun maali on kuivunut, merkitse poikkirimojen paikat ja kiinnitä pitkät rimat Prof 25 mm lankanauloilla.

3. Kiinnitä paneeliseinän pystyrimat

Naulaa pystyrimat poikkirimojen väliin järjestyksessä, vaikka vasemmalta oikealle. Käytä kahta pystyrimaa mittatikkuina, niin saat ruuduista suoria neliöitä. Pane yksi rima vaakaan ruudun alemman poikkiriman päälle ja toinen vaakaan ylemmän poikkiriman alle. Paina kiinnitettävän riman päät mittarimojen päihin, niin se asettuu suoraan oikeaan kohtaan. Jatka kunnes koko alaosa on ruudutettu. Voit maalata rimat ennen kiinnittämistä.

4. Maalaa paneeliseinän rimat

Kun ruudukko on valmis, maalaa paneeliseinän rimat siveltimellä ainakin kahteen kertaan. Irrota seinän ylä- ja alaosan erottava teippi ja poista suojapaperit. Voit virittää ruudukkoseinän ideaa monella tavalla. Tee esimerkiksi symmetriset poikkirimoitukset, mutta asettele pystyrimat epäsäännöllisesti niiden väliin. Jätä rimat maalaamatta tai maalaa ne ennen niiden kiinnittämistä erivärisiksi kuin seinä.

Kahta sävyä

Seinässä käytettiin himmeää Cello Decor sisustusmaalia, sävyt vaaleanpunainen T1521 ja burgundi T1555. Lattialla kuviollinen Cello Rustic -matto 160x230 cm, 129 €, Cello Folk -juuttimatto 160x230 cm, 99 €, ja vaasin alla Cello kannellinen pöytä, 79,95 €. Muut esineet kuvausrekvisiittaa.

Rimaseinän toteutukseen tarvitset:
Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 4 Ei 4