V33 maalauskokemuksia - kylpyhuoneen muutos

V33 maalauskokemuksia - kylpyhuoneen muutos

V33-remonttimaaleilla voit toteuttaa helpon ja nopean pintaremontin pikkurahalla.

Valikoimastamme löydät suositut V33-maalit puupinnoille ja laminaattilattioille, laatoille sekä kalusteille. Lue alta K-raudan asiakkaan kokemukset V33-maaleista, joilla loihdittiin kokonaan uusi ilme kylpyhuoneeseen.

Huom! Aina ennen V33-maalaukseen ryhtymistä; muista valita käyttötarkoitukseesi sopivin maali ja sävy sekä lue työohjeet ja noudata niitä.

Näin kylpyhuoneen muutos eteni:

1. Lähtötilanne

Olin ostanut rivitaloasunnon viime vuoden joulukuussa ja silloin asunto oli hyvässä kunnossa ja muutto tapahtui joulukuussa. Silloin jo oli kuitenkin selvää, että asunnon pesutilat ovat kunnostuksen tarpeessa koska värisävyt olivat 80-luvun puolivälin beigeä tyyliä. 

Asunnon hankinnan jälkeen ei ole ollut mahdollista tehdä heti ”kallista” kylpyhuoneremonttia. Silmiini osui mainos, että kaakelipinnat voisi maalata. Ajatus kiehtoi ja nyt kesän jälkeen ajankohta oli sopiva, sillä remontin ajaksi oli muutettava muualle, koska kylpyhuone ei ollut käytettävissä. Nyt oli vihdoin aika saada uutta tyyliä ja uusia värejä! V33-maalit valikoituivat tuotteen ominaisuuksien ja käyttötarkoituksen mukaan. 

2.  Esivalmistelut ja seinien maalaus

Remontin yhteydessä päädyttiin vaihtamaan myös puun värinen paneelikatto kosteuden kestävään valmiiksi maalattuun Cello-sormipaneeliin. Samoin tehtiin kylpyhuonekalusteille ja saunanovelle.

Ensin suojattiin aaltopahvilla kulkuväylät kylpyhuoneesta ulko-ovelle ettei turhaan sotketa paikkoja. Työt aloitettiin paneelikaton, kalusteiden ja oven poistamisella. Seuraavaksi poistettiin kaakelien kulmista silikonisaumat. Seinäpinnat pestiin tarkoitukseen sopivalla soodapohjaisella maalarinpesuaineella. Koska kulmissa oli käytetty silikonia, hiottiin kulmat vielä, jotta maali varmasti tarttuisi hyvin kaakelipintaan kiinni.

Seinät maalattiin valkoisella seinämaalilla. työn edetessä huomattiin, että valkoinen pinta on kuitenkin liian valkoinen tilaan. Päätettiin, että valkoinen maalaus saa toimia pohjamaalina. Seinät päätettiin maalata toiseen kertaan vaaleanharmaalla sävyllä valkoisen sijaan. Tämä oli lopputuloksen kannalta erinomainen valinta. Pinnasta tuli tyylikäs eikä se peilannut valossa.

Maalaus tehtiin ns. minitelalla ja se soveltui tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Muista noudattaa ehdottomasti valmistajan antamia kuivumisaikoja ja anna kuivua hyvin ennen käyttöönottoa. Tilan tuuletuksessa käytettiin maalauksen aikana kaverilta lainattua puhallinta.

3. Katon asennus

Katto kannatti uusia, koska se oli jo hieman pinttyneen näköinen eikä olisi mitenkään sopinut puhtaan seinäpinnan kanssa. Uusi kattomateriaali teki tilasta valoisamman ja nykyaikaisemman. Samalla paneelin alle asennettiin Sauna-Satu eristelevy, joka soveltuu kosteiden tilojen kattopintojen eristeeksi.

Katon asennus tehtiin seinien maalauksen jälkeen. Asennus oli helppo tehdä, kun tila oli tyhjä ja paneeli voitiin asentaa aina yhdenmittaisena eikä ylimääräisiä saumoja tullut. Paneelit voitiin sahata määrämittaan ulkona ja näin ei huoneistoon tullut sahauksesta pölyä. Katto viimeisteltiin listoilla.

4. Lattioiden maalaus

Lattia maalattiin, kun katto ja kalusteet oli jo asennettu paikoilleen. Näin ei lattialle tullut rakennuspukista tai pölystä jälkiä.

Lattian maalaus oli tässä kohteessa helpompaa, koska laatta oli karheapintainen ja lattiapinnalla maali ei valu. Lattia pestiin myös soodaliuoksella ennen maalausta. Seinä ja lattiapinnan saumassa käytettiin maalarinteippiä, jotta seinään ei tullut tahroja lattiamaalista. Lattia maalattiin tumman harmaaksi ja lopputulos oli oikein onnistunut!

5. Valmis kylpyhuone!

Lopuksi vielä suihkuseinä paikalleen, listat saunan oven ympärille ja kylpyhuone oli valmis. Viikon kestänyt remontti oli ohitse ja tila on valmis käyttöön.

Lopputulos oli täydellinen ja kylpyhuoneen ilme muuttui tunkkaisesta nykyaikaseksi. Uudet sävyt antavat mahdollisuuden sisustaa tilaa muun muassa uusilla pyyhkeillä, pikkutavaroilla ja muilla piensisustuksen tuotteilla

Ohjeet kaakeleiden maalaukseen

Jotta onnistut kaakeleiden ja laattojen maalauksessa, on tärkeää noudattaa asiantuntijan ohjeita. Löydät kattavat sekä tarkat ohjeet kaakeleiden maalaukseen täältä.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 283 Ei 6