Iloa ja heleyttä

Rentous, haaveilu ja leikki yhdistyvät mereen sekä muistoon paratiisista.

Osta tyylin tuotteita

Paratiisi

Tahdon moodboardillani välittää ihmiselle omaa elämänasennettani: Otetaan rennosti, haaveillaan ja leikitään. Aikuisuuden ei tarvitse tarkoittaa sitä, että kaikki muuttuu mustavalkoiseksi tai vakavaksi.

Tiina Arponen – Paratiisi

Bloggari Tiina Arponen loi moodboardin paratiisisaaren innoittamana. Lue Tiinan ajatukset moodboardin takaa ja siitä, kuinka moodboardia voi hyödyntää kodin sisustuksen suunnittelussa.

Moodboardini syntyi ihanan lomamatkan inspiroimana. Olin ollut todellisella paratiisisaarella vain hetkeä ennen moodboardin tekoa, joten ajatukseni ja mieleni olivat osittain edelleen kaukana paratiisissa.

Toivon, että Paratiisi-moodboardini vangitsee katsojan huomion edes hetkeksi ja synnyttää hänessä iloisuutta ja hauskoja ajatuksia. Jos katsoja voisi kuulla yhden kappaleen moodboardini yhteydessä, se olisi The Hearingin When in doubt repeat these words -kappale.

Moodboardin kauneus ja tarina syntyy haaveilusta sekä leikistä

Minulle erityisen kaunista Paratiisissa on sen yllättävä lopputulos. Moodboardini piti aluksi näyttää aivan toisenlaiselta, mutta matkanjälkeinen tunne muutti moodboardiani merkittävästi. Olisi kieltämättä hauska nähdä, minkälaisen moodboardin olisin tehnyt, jos olisin tehnyt sen ennen paratiisia.

Nyt moodboardistani välittyy matkanjälkeinen ja unenomainen haaveilu sekä oma elämänasenteeni: Ei oteta asioita aina vakavasti. Otetaan rennosti, haaveillaan ja leikitään. Se on myös tarina, jota tahdon ihmisille kertoa: Pidetään hauskaa ja leikitään. Aikuisuuden ei tarvitse tarkoittaa sitä, että kaikki muuttuu mustavalkoiseksi tai vakavaksi.

Kaikki syntyi ihanista pikkulaatoista

Yksittäisistä elementeistä kaikkein eniten minua miellyttävät valkoiset pikkulaatat. Olen nähnyt niitä monta kertaa, ja pysähdyn aina ihastelemaan niitä. Koko teos alkoi rakentua pienten laattojen perustalle.

Seuraavaksi valitsin värit. Meri välittyy tässä erityisen voimakkaasti, ja valitsinkin kaikki materiaalit sekä värit teeman mukaisesti.

Aiemmin olin ajatellut tuoda moodboardiini enemmän suuria kuvioita, mutta hetki vie minua usein yllättäviinkin suuntiin. Kuten niin usein ennenkin, lopputulos on jotain aivan muuta kuin lähtökohtainen ajatukseni. Mutta sellainen minä olen. Seuraan fiilistä. Usein se toimii.

Tutustuin moodboardeihin K-Raudan osastolla Habitaressa

Olen tehnyt moodboardeja usein aiemminkin, viimeksi syksyllä 2018 K-Raudan osastolla Habitare-messuilla. Moodboardin teko oli todella hauskaa ja samalla erittäin yllättävää. Yleensä päädyn todella nopeasti siihen pisteeseen, että tämä on hyvä ja näyttää minulta. Nyt jouduin monta kertaa pohtimaan uudelleen, miten tämä nyt tehdään.

Ehdottomasti parasta moodboardin teossa on oman maun löytyminen: Mikä tuntuu itsestä kivalta. Kun siihen vielä yhdistää hyvän musiikin ja työrauhan, niin moodboardin teko on älyttömän mukavaa.

Moodboardia voi hyödyntää kaikkialla kotona

Luomani moodboard on todella kätevä apu sisustuksen suunnittelussa. Sen elementit sopivat kotini jokaiseen huoneeseen. Itse asiassa siinä onkin jo paljon värejä ja elementtejä, joita meiltä jo löytyy kotoa.

Tiinan vinkki moodboardin tekijöille:

Kun teet omaa moodboardiasi, älä mieti, mikä on trendikästä tai mikä on näyttänyt hienolta muualla. Tyhjennä mielesi ja lähde toteuttamaan sitä, mistä itse tykkäät. Se ei ole aina helppoa, mutta sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Täydennä tyyliä vaikka näillä: