JÄTÄ JÄLKESI – ME AUTAMME!

Tuntuu hyvältä nähdä oma kädenjälki. Tehdä juuri itsensä näköistä.

Osta tuotteita

Taivaantähystäjä

Muisto öisestä tähtitaivaasta, hetki lapsuudesta tai heräävä uteliaisuus, joka vie katsojan arkitodellisuuden ulkopuolelle. Toivon, että moodboardini saa aikaa rauhallisen ja hyvän mielen. Tähtitaivaan alla olet tuhansien tarinoiden lähteellä.

Taivaantähystäjä – Kreetta Järvenpää

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää loi moodboardinsa universumin innoittamana. Taivaantähystäjä -moodboardia Kreetta aikoo hyödyntää oman makuuhuoneensa sisustamisessa.

Tämän moodboardin syntymiseen vaikutti moni asia. Sain inspiraatiota linnunradasta valosaasteettomalla taivaalla, kirjoista, joissa on vanhoja uskomuksia ja kuvituksia avaruudesta, taivaasta, tähtikuvioista, aurinkokunnastamme sekä mieheni tähtikuvaamisesta.
Minua viehättää tässä moodboardissa eniten sen mystisyys, tunnelma, sadunomaisuus, tummuus, tarinallisuus ja värien harmonia. Hain värien, tekstuurien ja erilaisten muotojen harmoniaa.

Taivaantähystäjä vie katsojan arkitodellisuuden ulkopuolelle

Kun ihminen näkee moodboardini, toivon hänen pysähtyvän ajattelemaan. Ajatus voi olla muisto öisestä tähtitaivaasta, hetki lapsuudesta tai se voi olla heräävää uteliaisuutta tai uusia ajatuksia, jotka vievät katsojan jonnekin arkitodellisuuden ulkopuolelle. Lisäksi toivon, että teokseni synnyttää katsojassa rauhallista ja hyvää mieltä. Jos saisin valita yhden kappaleen, joka moodboardin yhteydessä soisi, se olisi Julie Londonin Fly me to the moon.

Avaruus muistuttaa, ettemme ole maailman napa

Minussa moodboard synnyttää halun lähteä tutkimaan, mitä ikinä tuolta avaruudesta löytyykään, mutta samalla se saa minussa aikaan rauhallisuuden tunteen sekä uinuvia ajatuksia. Tämä moodboard on vähän kuin iltasatu. Ennen avaruus ja tähdet olivat enemmän läsnä ihmisten elämässä, kun pimeys laski ja taivas aukesi tuhansine tähtineen. Iltaisin istuttiin iltanuotion tai ikkunan äärellä ja tarinoitiin tähtien ja kuun loisteessa. Tuo avaruudellinen näkymä muistuttaa, että emme ole maailman napa.

Minulle tämä moodboard kertoo tarinan mielikuvitusavaruudesta, mutta tarinan ei tarvitse olla sama kaikille. Jokainen ammentakoon omista kokemuksistaan ja muistoistaan mieleisensä tarinan. Monet ihmiset ovat saaneet inspiraatiota tai lohdutustakin tuosta näkymästä. Öinen tähtitaivas näyttää maailman, jonka osa olemme. Harmituksen aiheuttanut – päivällä näppikselle kaatunut kahvikuppi – asia saa uuden perspektiivin. Ja kuinka kiehtova on maailmankaikkeus. Se on mysteeri.

Moodboardien teossa parasta on mielikuvan tai ajatuksen luominen tyhjästä ilman rajoituksia

Olen tehnyt moodboardeja ennenkin. Esimerkiksi silloin, kun suunnittelin ulkoasua gretchen gretchen -blogilleni. Minulle kaikkein luonnollisin tapa toteuttaa luovuutta on puuhailla omassa työhuoneessa harmaana päivänä, hyvän musiikin soidessa ja kahvikupin höyrytessä vieressä. Kahvin tosin juon usein vasta kylmänä, kun puuhailu vie mennessään.

Moodboardin työstö on hurjan mielenkiintoinen prosessi. Siinä on monta vaihetta. Elementtien etsintä ja valinta on kaikkein työläin osio, mutta niillä on iso merkitys halutun tunnelman luomisessa. Moodboardin tekeminen on inspiroivaa ja motivoivaa tulevaa työtä ajatellen, jota lähden sen pohjalta toteuttamaan. Olen huomaamattani jo suunnitellut paljonkin tulevasta projektista ja minulla on valmis värikartta.

Kaikkein parasta moodboardien teossa on jonkin mielikuvan tai ajatuksen luominen tyhjästä ilman rajoituksia.

Voisimme miettiä enemmän, mitä me itse kodilta haluamme

Olen jo päättänyt, että käytän tätä moodboardia makuuhuoneeseemme, joka valkoseinäisenä odottaa kotona.

Minusta ihmiset voisivat vielä enemmän ajatella kotiaan omanaan. Me voisimme materiaaleja valittaessa miettiä enemmän, mitä minä tai me haluamme. Nyt me ehkä liikaa mietimme vaikka sitä, mitä tapahtuu, jos myydään. Käytä siis värejä. Maalaa seinät haluamallasi värillä, vaikka se vähän veisikin tilan tuntua. Lempivärisi voi tuoda kotoisuutta huomattavasti enemmän kuin perinteiset valkoisen sävyt, vaikka ne ehkä veisivätkin tilan tuntua. Värit ovat tunnelman luojina parhaimmillaan ja elämä on nyt eikä vuoden päästä.

Lopuksi vielä vinkkinä DIY-maalareille: Moodboardin tausta on maalattu kahdella eri värillä eri kerroksiin, jolloin saadaan elävä väripinta.

Rikotaan totuttuja tapoja, se synnyttää uusia ja ainutlaatuisia juttuja.

Täydennä tyyliä: