Tapetin kuvioiden kohdistus

Tapetin kuvioiden kohdistus

Mitä ihmettä tarkoittavat tapetin tasakohdistus, vuorokohdistus ja vapaakohdistus? Lue tästä vinkit, ja osaat kohdistaa tapetin kuviot oikein.

Tarkista ensin tapettirullan etiketistä, millainen kohdistus sille on suunniteltu. Lue sitten ohje ja olet valmis aloittamaan!

Tasakohdistus

Kohdista jokainen vuota vertaamalla kuviota edelliseen vuotaan. Kuvio jatkuu seuraavaan vuotaan samalla korkeudella. Pidä vuodan yläreunaa kattolistan kohdalla ja siirrä sitä ylöspäin niin, että kuvio on samassa kohdassa edellisen vuodan kanssa. Tapetin etiketissä kerrotaan kuviokorkeus, eli kuinka pitkä etäisyys kuvioiden välissä on.

Vapaakohdistus

Voit asettaa vuodat vierekkäin vapaasti, eli kuviokohdistusta ei tarvita.

Vuorokohdistus

Vuorokohdistusta tarvitaan yleensä tapeteissa, joissa on suuri kuvio. Vuorokohdistuksen avulla saat suurten kuvioiden rytmityksen seinällä tasaisemmaksi. Kuvio jatkuu seuraavaan vuotaan säännöllisellä korkeuserolla. Tee samoin kuin tasakohdistuksessa, mutta voit joutua vetämään vuotaa ylös pidemmälle sopivan kohdistuksen löytämiseksi. Tapettia siis kuluu hieman enemmän – ota se huomioon tapetin menekkiä laskiessasi. Jokaista vuotaa kohden kannattaa varata ylimääräistä puolet kuviokorkeudesta.

Lue myös: ohjeet pohjatöihin ja yleisohje tapetointiin.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 59 Ei 7