Keittiöt suunnittelusta toteutukseen
Keittiöt suunnittelusta toteutukseen

Unelmien keittiö syntyy askel kerrallaan. K-rauta palvelee läpi koko keittiöremontin aina suunnittelusta asennukseen asti. Aloita unelmiesi keittiön suunnittelu jo tänään.

Keittiö on kodin sydän ja sen suunnitteluun on syytä kiinnittää huomiota. Onnistuneeseen lopputulokseen vaikuttavat käytännöllisyys, tilanmitoitus, käytettävyys ja helppohoitoisuus. Tämän lisäksi unelmien keittiön tulee näyttää hyvältä ja kestää mukana arjen menoissa. K-raudasta saat kaikki tarvittavat unelmiesi keittiöön.

 

1. Tutustu vaihtoehtoihin

Erilaisia materiaaleja, ovimalleja, tilaratkaisuja ja mekanismeja on tarjolla keittiöön lähes rajattomasti, joten suunnittelu kannattaa aloittaa tutustumalla olemassa olevaan tarjontaan.

2. Kartoita tarpeet ja toiveet

Seuraava askelma on omien tarpeiden ja toiveiden kartoitus. Mieti ainakin näitä:

 • Mitä uudelta keittiöltä halutaan?
 • Onko vanhassa keittiössä jotain, mistä ei haluta luopua?
 • Kuka keittiötä käyttää ja miten?

Toiveet ja tarpeet kytkeytyvät myös budjettiin, materiaalien kestävyyteen ja ratkaisujen käytettävyyteen. Pienelläkin budjetilla keittiölle voi saada uuden ilmeen, mutta toiminnallisuuden parantaminen edellyttää usein isompaa remonttia. Yksi vaihtoehto rahoittaa remontti on turvautua K-raudan remonttirahaan, jossa maksuaika joustaa.

3. Varaa aika keittiösuunnittelijalle

Ensimmäiseen tapaamiseen kannattaa varata aikaa noin tunti. Silloin läpikäydään toiveita ja tarpeita ja valitaan alustavasti keittiön materiaalit, värit, ovimallit ja vetimet sekä kodinkoneet. Samalla kannattaa miettiä, sopivatko lattian ja seinien värimaailma tai erillinen ruokailutila yhteen uuden keittiön kanssa.

4. Käy tarjous läpi suunnittelijan kanssa

Kun keittiösuunnittelija on saanut alustavan suunnitelman valmiiksi, asiakas pääsee tutustumaan suunnitelmiin ja tarjoukseen.

Tarjous sisältää eritellyt hinnat:

 • tuotteista
 • kalusteista
 • koneista ja laitteista
 • asennuksesta

 

Myyjän koneelta voi katsoa myös kolmiulotteisia värikuvia keittiön eri osista. Kun perussuunnitelma on valmis, tarjousta pystyy muokkaamaan nopeasti. Tässä vaiheessa voidaan esimerkiksi kokeilla eri värejä – tai selvittää, mitä keittiö maksaisi paremmin varusteltuna.

Kun budjetti ja suunnitelma ovat kohdillaan, on aika tehdä tilaus. Sen jälkeen suunnitelmaa vielä hienosäädetään, ja varmistetaan muun muassa pistorasioiden ja valaisimien mallit ja sijainnit sekä kaappien lisävarusteet. Samalla voidaan sopia alustava toimitusviikko sekä asennuksen ajankohta.

Tilauksesta keittiön toimitukseen kestää yleensä noin kuukausi. Hyvissä ajoin ennen toimitusta myyjä tekee tarkistusmittauksen kotona, jolloin tilaukseen voida vielä tehdä korjauksia

5. Suunnittele asennus etukäteen

Remontin laajuudesta riippuen uuden keittiön asennus voi kestää muutamasta päivästä noin viikkoon. Kalusteiden asennusten lisäksi työtä teettää vanhojen kalusteiden purkaminen, maalaukset, kaakeloinnit ja lattian uusiminen. Työn vaiheistus helpottaa kokonaisuuden hallitsemista.

Kotimaiset ja laadukkaat Petra keittiöt K-raudasta

Koti on meille erityisentärkeä paikka ja keittiö on sen sydän. Laadukkaissa keittiöissämme yhdistyvät kotimaisuus, käytännöllisyys, ajaton tyyli ja hyvä hinta-laatusuhde. Kalusteille myönnetään viiden vuoden toimivuustakuun. Tutustu Petra- mallistoon ja löydä oma suosikkisi.

 

Muistilista keittiönsuunnittelijalle

 • Kaappitilaa ja työtasoja pitää olla riittävästi.
 • Tärkeän kolmion muodostavat liesi, allas ja jääkaappi. Kaiken pitäisi olla käden ulottuvilla.
 • Lieden ja altaan välissä on hyvä olla 60–100 cm laskutilaa, myös kuumille kattiloille.
 • Jääkaapin lähellä taso, johon voi laskea kauppakassit.
 • Valaistus: hyvä yleisvalo, työtasoille valot, kohdevalot. Suosi epäsuoraa valoa, joka ei häikäise.
 • Energiankulutus: älä sijoita jääkaappia ja uunia vierekkäin, varaa riittävä ilmankierto koneille, suosi koneita, joilla on hyvä energialuokitus.
 • Suosi elämistä helpottavia mekanismeja ja koneita, kuten täysin ulosvedettäviä laatikostoja, itse puhdistuvia uuneja tai automaattihanaa.
 • Mieti sijoittelua toiminnoittain. Esimerkiksi kahvin keittämiseen tarvitaan sähköä, vettä ja kaappitilaa. Sijoita jäteastiat altaan viereen. Mieti miten hyödynnät välitilan.
 • Ergonomia: astianpesukone ja liesi kannattaa nostaa, mikäli pöytätasoa on riittävästi. Tasojen asennuskorkeutta voidaan säätää asukkaiden pituuden mukaan.