Casa Terde valmistuu koko perheen voimin

Casa Terde valmistuu koko perheen voimin

Kun Miko Sillanpää ajaa työpäivän jälkeen toiselle työmaalleen, Porin Asuntomessualueelle kohoavaan Casa Terdeen, vastassa on puoli sukua.

Rakentamisessa ovat olleet apuna Mikon vanhemmat sekä vaimon Janni Sillanpään pappa. Lisäksi loppuvaiheen sisustus- ja siivouspuuhissa Jannia auttavat monet muutkin sukulaiset.
Työmaalla vallitsee hyvä henki. Työnjako on selvä, ja kaikki tietävät, mitä tänä iltana pitäisi vielä saada valmiiksi.

”Ei me oikeastaan riidellä. Hommat eivät etene, jos siihen käytetään aikaa. Jos jonkun pinna alkaa kiristyä, voi lähteä hetkeksi käymään muualla ja tulla sitten takaisin hommiin”, Miko sanoo.

Asuntomessualue kiinnosti

Miko, 27, ja Janni, 24, muuttavat uuteen kotiinsa heti asuntomessujen päätyttyä. Janni on valmistunut hiljattain lastentarhanopettajaksi, ja palaa syksyllä töihin perhevapaalta. Kolmevuotias Nikolas ja pian vuoden täyttävä Miila menevät läheiseen päiväkotiin.

Casa Terde on pariskunnan toinen taloprojekti. Ensimmäinen talo rakennettiin Poriin tietäen, että se myydään muutaman vuoden kuluttua.

”Tiesimme jo silloin, että rakennamme vielä toisen talon, ja kun kuulimme asuntomessualueesta, kiinnostuimme heti. Halusimme lähelle keskustaa, omakotitaloalueelle, jossa lapsilla olisi kavereita ja harrastamaan pääsee helposti”, Janni kertoo.

K-Rauta luotettava kumppani

Mikoa ja Jannia ei pelottanut ryhtyä rakennushankkeeseen.

”Olen tottunut tekemään aina kovasti töitä, rakennusalalla työskentelevä Miko sanoo. ”Janni hoitaa perheen arjen ja messurakentamiseen liittyvät käytännön asiat. Sisustuksesta ja kalustuksesta vastaamme yhdessä.”

Mikolla on rakennusalan koulutus, ja Casa Terde rakentuukin pitkälti omin ja perheen voimin. Sillanpäät ovat tehneet itse muun muassa perustukset, LVI-työt ja sisätilojen pintatyöt. LVI-töissä apuna on ollut KPP-asennuksen Ari Lundberg. Pihatyöt on tehnyt MMSVP-Urakointi Oy, jonka osakkaana Miko on.

”Pitkä kokemus rakentamisesta on auttanut tässäkin projektissa. Suunnittelin ja aikataulutin projektin huolella. Perhe on auttanut todella paljon ja monet kaverini ovat töissä rakennusalalla, joten asiantuntevaa apua on lähellä”, Miko kertoo.

K-Raudan valitseminen kumppaniksi oli luontevaa, sillä projektin alkaessa Miko työskenteli K-Rauta Satakunnankadussa Porissa Ainoakodin talomyyjänä. Ainoakodin talopaketti räätälöitiin perheen toiveiden mukaiseksi, ja toimitettiin elementteinä tontille.

”Olemme hakeneet K-Raudasta kaikki tarvikkeet ja saaneet nopeaa palvelua jo tutuksi tulleilta myyjiltä. K-Raudan Sari Korpusen kanssa olemme tehneet yhteistyötä taloa sisustuksessa”, Janni kertoo.

Lempipaikat molemmille

Casa Terden 67-neliöinen kattoterassi tulee olemaan ahkerassa käytössä, mutta sisälläkin on huomioitu sekä Jannin että Mikon omat toiveet.

”Minulle oli tärkeää saada yhtenäinen olohuone, keittiö ja ruokailutila. Kutsumme mielellään kavereita ja sukulaisia meille, ja on kivaa, että kaikki mahtuvat samaan tilaan”, Janni sanoo.

”Oma lempipaikkani tulee todennäköisesti olemaan alakerran man-cave eli viihdehuone. Sinne tulee ainakin baaritiski ja kotiteatteri”, Miko kertoo.

”Niin, ja äänieristetty liukuovi”, Janni lisää.

Tässä talossa on tarkoitus asua pitkään, ehkä jopa siihen asti kunnes lapset muuttavat pois kotoa. Mutta ihan ensimmäiseksi asuntomessujen päätyttyä Casa Terdessä vietetään tripla-juhlat: tupaantuliaiset ja molempien lasten syntymäpäivät.

Kolme kysymystä Jannille ja Mikolle:

 1. Miksi viihdytte Porissa?
  ”Pori on sopivan pieni kaupunki, mutta täältä löytyvät kaikki palvelut ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet.”
 2. Mikä tekee talosta kodin?
  ”Perhe, ihmiset. Oman käden jälki ja se, että saa toteuttaa toiveensa itse.”
 3. Mitä terveisiä lähettäisitte talon rakentamista harkitseville?
  Miko: ”Kannattaa panostaa suunnitteluun ja miettiä realistisesti, mitä tekee itse ja mitä taas kannattaa tilata ulkopuolisilta.”
  Janni: ”Kyllä tässä tekemistä riittää!”
Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 0 Ei 1