Koti laajenee terassille

Koti laajenee terassille

Porin Asuntomessuilla kohteessa 30 Casa Terdessä huomio kiinnittyy upeisiin terasseihin. 67-neliön kattoterassin ja tunnelmallisen alaterassin sisustuksen ja istutukset on suunnitellut Kukkala-blogin Sanna Rasku.

Lapsena Sanna Raskun kesän kohokohta oli päästä äidin kanssa lähipuutarhalle valitsemaan kesäkukkia.

”Olen pienestä saakka rakastanut kukkia ja kasveja. Meillä oli Pohjanmaalla omakotitalo, jonka pihaa hoidin yhdessä äidin ja mummon kanssa. Lukion jälkeen oli luontevaa lähteä yliopistoon opiskelemaan puutarhatiedettä.”

Sanna tiesi jo silloin, ettei halua tutkijaksi. Niinpä hän hakeutui opintojen jälkeen töihin kukkien ja puutarhanhoidon luvattuihin kaupunkeihin: ensin Lontooseen leikkokukkien myynnin edistämis-organisaatioon ja sen jälkeen Amsterdamiin viherkasvien vientiyritykseen. Suomeen perhe palasi esikoisen syntyessä kahdeksan vuotta sitten.

Kukkala-blogi inspiroi lukijoita

Kuusi vuotta sitten Sannaa alkoi kiinnostaa oman blogin perustaminen. Syntyi Kukkala.fi.

”Aluksi halusin blogissani lähinnä kirjata ylös mitä kaikkea teen puutarhassa. Vähitellen huomasin, että on kiva jakaa tietoa ja ideoita muillekin. Blogin myötä olen kehittänyt itseäni myös valokuvaajana, ja muutama vuosi sitten suorittamani visualistin opinnot ovat täydentäneet kokonaisuutta.”

Nykyään Kukkala.fi on kukkia ja puutarhailua rakastavien lukijoiden inspiraation ja innostuksen lähde. Blogi on laajentunut myös sosiaalisen median kanaviin. Kukkalaa voi seurata Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä.

Sanna on onnistunut luomaan blogimaailmassa myös ilmiöitä. Esimerkiksi #Tulppaanitorstai on kannustanut jo useana keväänä jakamaan torstaisin omia tulppaani-ideoita. Soma viherkasvi kilpipiilea myytiin loppuun monesta kukkakaupasta sen jälkeen, kun Sanna oli nostanut sen esiin blogissaan.

Casa Terden hauskat ideat

Tänä kesänä Sannan kädenjälki näkyy Porin asuntomessuilla K-Raudan kohteessa Casa Terdessä. Sanna on sisustanut nelihenkisen perheen talon terassit. Casa Terden 67-neliöiselle kattoterassille Sanna on suunnitellut tilat sekä rentoon oleskeluun että kätevään kesäkeittiöön grilleineen. Ruokailuryhmän yläpuolelle Sanna kiinnitti raudoitusverkon, johon voi ripustaa lyhtyjä ja mehikasveja lasipurkkiamppeleissa. Katso ohjeet lasipurkkiamppelit raudoitusverkossa -terassikoristeen tekoon.

”Minulle puutarha ja ulkotilat ovat aina osa kokonaisuutta. En ajattele, että puutarha on vain kasveja ja istutuksia, vaan isompi kokonaisuus, johon kuuluvat myös terassit, katetut tilat ja kalusteet.”

Puutarhassa Sannaa inspiroivat:

  1. Ruukkuistutukset. ”Niihin voi luoda joka vuosi jotain uutta. Aloitan suunnittelun ruukuista. Valitsen ne ensin paikoilleen ja sen jälkeen niihin sopivat kukat.”
  2. Vanhat esineet. ”Keräilen jatkuvasti vanhoja esineitä, lankkuja ja työvälineitä. Osa on varastossa, osa esillä. Yhdistelen niihin kukkia ja kasveja, ja teen sommitelmia sekä sisälle että ulos. Parasta on se, jos esineeseen liittyy joku tarina.”
  3. Raudoitusverkko. ”Sitä voi käyttää monella tavalla köynnöstukena ja tilanjakajana. Ruokailuryhmän yläpuolelle ripustettuun raudoitusverkkoon voi kiinnittää lasipurkkeja, joissa viihtyvät esimerkiksi kaktukset tai mehikasvit.”
  4. Katetut tilat. ”Aina, kun joku kysyy minulta, mitä puutarhan jollekin osalle pitäisi tehdä, vastaan että kata se. Vannon katosten, pergoloiden ja lasitettujen terassien nimeen näissä Suomen sääoloissa. Katetuissa tiloissa kausi jatkuu pidempään.”

Katso Sannan lista puutarhatrendeistä 2018.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 1 Ei 0