Lapualle rakennetaan uusi K-Rauta

Lapuan Alangon alueelle rakennettavaan liikekeskukseen tulee aikaisemmin ilmoitettujen K-Supermarketin ja Tokmannin lisäksi uusi täyden palvelun K-Rauta. Valmistelevia rakennustöitä on jo aloitettu. Kauppiaaksi tulee K-Rauta Seinäjoen kauppias Iiro Takala.

Päivitetty: 23.12.2016

K-Rauta tuo Lapualle täyden palvelun kauppiasvetoisen rautakaupan, jossa laaja tuote- ja palveluvalikoima rakennetaan paikallisten tarpeiden mukaiseksi. Lapuan K-Raudalle rakennetaan yhteensä 5 800 neliötä liiketilaa, josta lämpimän myymälän osuus on 1000 neliötä ja loput ulkomyymälää noutopihoineen. Koko Suomen kattava K-Rauta-ketju uudistuu keväällä 2017.

K-Raudan lisäksi vuokralaiseksi liikekeskukseen ovat varmistuneet 2 300 neliön suuruinen K-Supermarket ja 2 500 neliön suuruinen Tokmanni. Autopaikkoja pihalla on yhteiskäytössä noin 350 kpl.

”Arvostan Lapuan päättäjien pitkämielisyyttä liikekeskusasiassa. Nyt kun mukaan saadaan myös uuden ajan K-Rauta - kokonaisuus on hyvä ja vetovoimainen. Liikekeskus varmistaa osaltaan ostoseurojen pysymisen alueella”, Keskon aluejohtaja Jari Alanen sanoo.

”K-Raudan laaja 140 kaupan ketju uudistuu ensi keväänä ja Lapua saa palvelevan ja nykyaikaisen rautakaupan, jossa niin kuluttaja- ja yritysasiakkaatkin huomioidaan heidän omista lähtökohdistaan”, ketjujohtaja Antti Ollila sanoo.

Kauppiaaksi ”vuoden eteläpohjalainen johtaja” Iiro Takala

Kauppiaaksi Lapuan K-Rautaan tulee Seinäjoen K-Raudan kauppias Iiro Takala. Hän jatkaa kauppiaana myös Seinäjoella.

”Lapua on erittäin kiinnostava ja kasvava markkina-alue, jossa haluamme olla mukana. Yhdessä Seinäjoen kaupan kanssa pystymme tarjoamaan asiakkaille alueen laajimman tuote- ja palveluvalikoiman paikallisella osaamisella”, Takala sanoo.

Takala aloitti K-rauta Seinäjoen kauppiaana viime vuoden syksyllä. Hän on vajaassa vuodessa nostanut K-Rauta Seinäjoen selkeään kasvuun. Hänet valittiin tänä vuonna vuoden eteläpohjalaiseksi johtajaksi paikallisen Hyvän johtamisen foorumin järjestämässä kilpailussa, johon sai ehdottaa parasta paikallista johtajaa.

Tavoitteena avata ensi vuoden joulumyyntiin, aikataulu tarkentuu alkuvuonna

Rakennettava kokonaisuus on tarkoitus toteuttaa WGF-kiinteistökehitysrahaston investointeina, joka rahoittaa hankkeet ja vuokraa tilat vuokralaisille. Lapuan kohteen valmistelusta sekä rakennuttamisesta vastaa WasaGroup Oy. Kohteen suunnittelun tekee suunnittelutoimisto WasaPlan Oy.

Ankkurivuokralaisten kanssa sopimukset liikepaikoista on tehty ja Lapuan kaupunki aloittaa Alangon alueen katujen rakentamisen vuoden 2017 alkupuolella.

Tavoitteena on, että kaupat voisivat avata myymälänsä joulumyyntiin 2017, mutta aikataulu tarkentuu alkuvuoden aikana.

”Rakentuva kokonaisuus parantaa alueen palvelurakennetta merkittävästi. Alueelle suunnitellaan 5-10 suurta myymälärakennusta, jotka tarjoavat tiloja päivittäistavara-, käyttötavara- ja muulle tilaa vievälle kaupalle. Lisäksi alueelle suunnitellaan ravintolatiloja. Lapuan uusi kauppakeskus tarjoaa mielenkiintoisen ja vetovoimaisen kaupan keskittymän Lapuan, Kauhavan ja Härmän talousalueelle”, WasaGroup Oy:n toimitusjohtaja Ari Tyynismaa sanoo.

Lisätietoja:
Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen, puh. 050 620 26
K-kauppias Iiro Takala, K-Rauta Seinäjoki, K-Rauta Lapua, puh. 050 383 9965
WasaGroup Oy toimitusjohtaja Ari Tyynismaa, puh. 040 506 4547
WasaGroup Oy Toimitilavuokraus Petteri Saarinen, puh. 046 876 0310

Uudistuva K-Rauta

Me uudistuvassa K-Raudassa autamme henkilökohtaisesti niin kodin kunnostamisen ensikertalaisia kuin ammattilaisiakin onnistumaan rakentamisessa ja remontoinnissa. Laajimmat valikoimamme ja parhaat palvelumme varmistavat että projektisi onnistuu – niin kivijalassa kuin verkossakin. Avaamme keväällä 140 uudistunutta kauppaa kattaen koko Suomen Tammisaaresta Ivaloon. K-rauta.fi #uusikrauta

WasaGroup

WasaGroup Oy on aito maakunnallinen kiinteistökehittäjä, joka rakennuttaa liike- ja kauppapaikkoja sekä hoiva-, päiväkoti- ja koulukiinteistöjä. WasaGroup Oy toteuttaa kohteita myös kiinteistörahastojen kautta, mikä tarjoaa paikallisille sijoittajille mahdollisuuden sijoittaa oman maakunnan kiinteistöihin.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 0 Ei 0