Lähes puolet pirkanmaalaisista osaa tehdä itse kodin pienremontteja – K-Raudan Remonttimestarit tarjoavat tukea suunnitteluun ja toteutukseen

24.4.2018 13:03

Pirkanmaalaiset pohtivat remontointia aloittaessaan, keneltä voisi kysyä opastusta tarpeen vaatiessa*. Tampereella saa nyt entistä kokonaisvaltaisempaa apua ja neuvoja remontointiin, kun K-Raudan Remonttimestarit opastavat asiakkaita K-Rauta Lahdesjärvellä ja K-Rauta Kaukajärvellä. K-Rauta-kaupoissa eri puolilla Suomea on aloittanut yhteensä 31 tehtävään koulutettua Remonttimestaria, joiden vastuulla on auttaa asiakkaita muun muassa remontoinnin suunnittelussa ja eri vaiheisiin liittyvissä kysymyksissä. He myös toimivat tarvittaessa remontin projektipäällikkönä asiakkaan ja urakoitsijoiden välillä.

K-Raudan vuoden 2017 kyselytutkimuksen* mukaan lähes puolet pirkanmaalaisista osaa tehdä itse kodin pienremontteja, kuten listojen vaihtoa, seinien maalausta ja tapetointia. K-Rauta Kaukajärven Remonttimestari Teemu Toimelan mukaan remontin aloittamisen estää usein epätietoisuus.

”Yleensä asiakkaalla on selkeä kuva siitä, mitä hän remontilta haluaa, mutta ei ole varma, miten remontti toteutetaan tai mistä edes aloittaa. Remonttimestari johtaa tarvittaessa projektin alusta loppuun asti”, kertoo Toimela.

Remonttimestarilla on perustiedot remontoinnista ja remontointiin liittyvistä vaiheista, vastuista sekä asetuksista. He tuntevat paikalliset toimijat ja ottavat tarvittaessa vastuun remonttiprojektin koordinoimisesta K-Raudan, urakoitsijan ja asiakkaan välillä varmistaakseen, että remontti sujuu mahdollisimman helposti ja valmistuu suunnitellussa aikataulussa.

Viime syksynä lanseerattu maksuton Remonttineuvonta tarjoaa neuvoja yksinkertaisista kodin kunnostustöistä laajoihin remonttiprojekteihin. Nyt K-Raudan tuki remontoinnin saralla laajenee entisestään, kun Remonttimestarit ovat aloittaneet työnsä 28 eri K-Rauta-kaupassa ympäri Suomen.

Remonttimestarit mukana suurista kodin remonteista wc-istuimen vaihtoon

38 % kyselyyn vastanneista pirkanmaalaisista on pohtinut, keneltä saa tarvittaessa apua ja neuvoja, jos huomaa, ettei osaakaan tehdä suunnitelmien mukaista korjaustyötä itse. K-Rauta Lahdesjärven Remonttimestari Jesse Iskanius auttaa asiakkaita pienissäkin projekteissa.

”Remonttimestari auttaa asiakkaita remontin joka vaiheessa aina materiaalien valitsemisesta viimeisiin viilauksiin asti. Remonttimestarin apua voi myös pyytää, vaikka kyseessä olisi pienikin projekti, kuten wc-istuimen vaihto”, Iskanius opastaa.

Remonttimestarin kanssa tehty remontti voidaan toteuttaa sovittaessa avaimet käteen -periaatteella. Kyselyyn vastanneista pirkanmaalaisista 53 % voisikin olla halukkaita ostamaan remontin avaimet käteen -toteutuksena sopivassa tilanteessa.

* Kyselyn toteutti Cint K-Raudan toimeksiannosta elokuussa 2017, ja siihen vastasi 2 002 suomalaista. Otos on edustava vastaajajoukon iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan.

Lisätietoa pirkanmaalaisesta remontoinnista: Pirkanmaalla pienet remontointityöt hoituvat itsenäisesti – neuvoja kysytään ammattilaisilta ja verkosta (syksy 2017).

Remonttineuvonnan puhelinnumero: 044 700 1000, avoinna arkisin klo 8–16.

Lisätietoja:

K-Rauta Lahdesjärvi, kauppias Tommi Rauma, tommi.rauma@k-rauta.fi, puh. 044 5935 688

K-Rauta Lahdesjärvi, Remonttimestari Jesse Iskanius, jesse.iskanius@k-rauta.fi, puh. 044 4700 594

K-Rauta Kaukajärvi, kauppias Keijo Numminen, keijo.numminen@k-rauta.fi, puh. 040 7380 344

K-Rauta Kaukajärvi, Remonttimestari Teemu Toimela, teemu.toimela@k-rauta.fi, puh. 040 0897 367

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 0 Ei 0