Lappilaiset ovat Suomen itsevarmimpia remontoijia – K-Raudan Remonttimestari auttaa, jos omat taidot eivät riitä

2.5.2018 13:27

Lapissa osataan remontoida omatoimisesti, mutta silloin kun tarvitaan remontointiapua ja neuvoja, lappilaiset luottavat alan ammattilaisiin*. K-Rauta-kaupoissa eri puolilla Suomea on aloittanut yhteensä 31 tehtävään koulutettua Remonttimestaria, joiden vastuulla on auttaa asiakkaita muun muassa remontoinnin suunnittelussa ja eri vaiheisiin liittyvissä kysymyksissä. He myös toimivat tarvittaessa remontin projektipäällikkönä asiakkaan ja urakoitsijoiden välillä. Lapissa Remonttimestarit löytyvät K-Rauta Torniosta ja K-Rauta Kemistä.

K-Raudan vuonna 2017 teettämän tutkimuksen* mukaan 10 % lappilaisista kuvailee itseään erittäin osaavaksi remontoijaksi. Lähes viidesosa (18 %) kertoi osaavansa tehdä lähes kaiken rakentamiseen ja remontointiin liittyvän. Kuitenkin 72 % vastaajista kertoo työn touhuun ryhdyttyään pohtineensa, kuinka paljon remontissa tarvitaan materiaaleja, esimerkiksi laminaattia tai maalia. Lappilaiset saavat remonteissa apua K-Rauta Tornion Remonttimestarilta Sakari Innaselta ja K-Rauta Kemin Remonttimestarilta Juuso Hihnalalta.

”Kohtaan joka päivä monta asiakasta, joilla on selkeä kuva remontin tavoitteista. Yllättävän moni silti epäröi remonttiin ryhtymistä. Oletuksena on, että remontointi on monimutkaista ja haastavaa. Minun tehtävänäni on tehdä remonttiprojektista mahdollisimman läpinäkyvä ja sujuva asiakkaalle,” sanoo Innanen.

Remonttimestarilla on perustiedot remontoinnista ja remontointiin liittyvistä vaiheista, vastuista sekä asetuksista. He tuntevat paikalliset toimijat ja ottavat tarvittaessa vastuun remonttiprojektin koordinoimisesta K-Raudan, mahdollisen urakoitsijan ja asiakkaan välillä. Näin varmistetaan, että remontti sujuu mahdollisimman helposti ja valmistuu suunnitelman mukaan.

Viime syksynä lanseerattu maksuton Remonttineuvonta tarjoaa neuvoja yksinkertaisista kodin kunnostustöistä laajoihin remonttiprojekteihin. Nyt K-Raudan tuki remontoinnin saralla laajenee entisestään, kun Remonttimestarit ovat aloittaneet työnsä 28 eri K-Rauta-kaupassa ympäri Suomen. Lapissa vuodenajat vaikuttavat siihen, milloin on paras ajankohta remontoida.

Monelta lappilaiselta sujuu pienremonttien tekeminen, kuten jalkalistojen vaihtaminen, seinien maalaaminen ja tapetointi. Silloin kun remontoimiseen ja korjaustöihin tarvitaan apuja ja neuvoja, lappilaiset luottavat alan ammattilaiseen. Kynnys pyytää apua on Lapissa matala.

”Remonttia aloittaessa pitää pohtia, kuinka monta eri toimijaa remontin toteuttamiselle tarvitaan. Sen sijaan, että tarvitsisi soittaa urakoitsijalle, tapetoitsijalle ja sähkömiehelle erikseen, voi tulla vain Remonttimestarin puheille. Täällä Lapissa me tunnemme toisemme, ja siksi rautakaupan tuttua myyjää on helppo lähestyä sekä kysyä neuvoja ja ohjeita,” kertoo K-Rauta Kemin Remonttimestari Juuso Hihnala.


* Kyselyn toteutti Cint K-Raudan toimeksiannosta elokuussa 2017, ja siihen vastasi 2 002 suomalaista. Otos on edustava vastaajajoukon iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan.

Lisätietoa remontoinnista Lapissa: Lappilaisten luotto omiin remontointitaitoihin Suomen huippua (syksy 2017).

Remonttineuvonnan puhelinnumero: 044 700 1000, avoinna arkisin klo 8–16.

Lisätietoja:

K-Rauta Tornio, kauppias Mika Innanen, mika.innanen@k-rauta.fi, puh. 050 4305 825

K-Rauta Tornio, Remonttimestari Sakari Innanen, sakari.innanen@k-rauta.fi, puh. 050 437 2321

K-Rauta Kemi, kauppias Jarmo Antikka, jarmo.antikka@k-rauta.fi, puh. 050 0927 362

K-Rauta Kemi, Remonttimestari Juuso Hihnala, juuso.hihnala@k-rauta.fi, puh. 044 7577 783

K-Rauta – Yllättävän helppoa
Me uudistuvassa K-Raudassa autamme niin kodin kunnostamisen ensikertalaisia kuin ammattilaisiakin onnistumaan rakentamisessa ja remontoinnissa mahdollisimman vaivattomasti. Laajin valikoima ja parhaat palvelumme varmistavat, että projektisi onnistuu – niin kivijalassa kuin verkossakin. Sinua palvelee 137 uudistunutta kauppaa kattaen koko Suomen Tammisaaresta Ivaloon. K-Rauta.fi

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 0 Ei 0