Loppuiko tila? Ota avuksi piharakennus!

27.6.2018 10:04

Kesällä koti laajenee pihalle. Piharakennus tarjoaa oivan paikan puuhasteluun tai rentoutumiseen. Oli valinta sitten miesluola (man cave) tai naisvaja (she-shed), kaikkiin tarpeisiin soveltuvat piharakennukset ja avun rakentamiseen saat K-Raudoista.

Piharakennukset kasvattavat suosiotaan. Trendi alkoi muutama vuosi sitten Yhdysvalloista, joissa miesluolat (man cave) saivat pikku hiljaa rinnalleen upeasti tuunatut naisvajat (she-shed). Molemmat rakennukset ovat tyypillisesti aikuisten omaa tilaa erillään talosta.

”Mikäpä olisi sopivampi tee-se-itse-projekti kesään kuin piharakennus. Moni rakentaa tai tuunaa piharakennuksen itse, jotta saa varmasti yksilöllisen ja omiin tarpeisiin soveltuvan piharakennuksen. Alle 20m2-kokoisen piharakennuksen pystyttämiseen asemakaava-alueella ei yleensä tarvita rakennuslupaa, vaan pelkkä toimenpidelupa riittää. Varmista aina lupakäytäntö kuntasi Rakennusvalvonnasta”, neuvoo K-Raudan tuotepäällikkö Ari Lepistö.
Mikä parasta, piharakennuksen rakentaminen on helppoa: kokoaminen valmiista paketista onnistuu selkeiden ohjeiden avulla kokemattomaltakin rakentajalta. Kevytrakenteisten rakennusten perustuksiksi pääsääntöisesti riittävät harkot tai laatat.

K-Raudan valikoima kasvoi kahdella uudella monitoimisella Cello-piharakennuksella

Erilaisia valmiita piharakennuksia on saatavilla moniin eri tarpeisiin: varastointiin, vierasmajaksi, lasten touhuihin tai omaksi paikaksi. Sama rakennus voi kätevästi joustaa useampaankin eri käyttötarkoitukseen: yksi talo voi toimia pihan eri toimintojen keskuksena tarjoten tiloja yhdessä viihtymiseen, ruoanlaittoon, varastointiin tai nukkumiseen.

Cello Sund -puutarhatalo tarjoaa tilat mitä moninaisimmille kodin toiminnoille. Lukittavan sisätilan koko on 6,25 m2. Monikäyttöinen 7,5 m2-kokoinen avotila voi toimia grillikatoksena ja muuna viihdekeskuksena tai tarjota suojaa sateelta. Rakennuksen hirret ja muut osat toimitetaan yhdessä isossa paketissa suomenkielisine rakennusohjeineen.

Cello Sandhamn -kesätalo puolestaan on tyylikäs vinokattoinen rakennus, jonne valoa tulvii sisään useista ikkunoista. Tähän tilavaan rakennukseen mahtuu vaikkapa kokonainen kesäkeittiö ruokapöytineen. Sandhamn toimii myös verstaana, käsityöpajana tai vierasmajana. 130cm leveän oviaukon kautta sisätilat yhdistyvät kätevästi ulkotiloihin. Rakennuksen pohja-ala on 4,2 x 4,1 m, pinta-ala 14,7 m2. Harjakorkeus 2,61 m.

K-Raudasta tuotteet ja neuvot samasta osoitteesta

Piharakennusten osaava suunnitteluapu löytyy K-Raudan myyjiltä. Saat piharakennuksen pystyttämisessä tarvitsemasi tuotteet ja neuvot yhdestä paikasta. Suunnitteluavun lisäksi K-Rauta voi tarvittaessa järjestää piharakennukselle kuljetuksen tontillesi tai avustaa ammattitaitoisen timpurin valinnassa.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 2 Ei 6