Päijät-Hämeessä osataan remontoida – K-Raudan Remonttimestari auttaa remonttien suunnittelussa

24.4.2018 13:04

Päijäthämäläisistä yli puolet (56 %) luottaa alan ammattilaisiin tietolähteenä remontoinnin saralla K-Raudan teettämän tutkimuksen* mukaan. K-Rauta-kaupoissa eri puolilla Suomea on aloittanut yhteensä 31 tehtävään koulutettua Remonttimestaria, joiden vastuulla on auttaa suomalaisia muun muassa remontoinnin suunnittelussa ja eri vaiheisiin liittyvissä kysymyksissä. Remonttimestarit toimivat tarvittaessa myös remontin projektipäällikkönä asiakkaan ja remontin toteuttavien tahojen välillä. Lahdessa K-Rauta Launeen Remonttimestarina työskentelee Satu Vesanto.

K-Raudan vuoden 2017 tutkimuksesta* selviää, että lähes 60 % päijäthämäläisistä kyselyyn vastanneista pitää itseään keskivertona tai sitä parempana remontoijana. Jopa 44 % vastanneista tietää myös, minkälaisiin remontteihin tarvitaan viranomaisilta rakennuslupa ja miten remontoinnista ylijääneet materiaalit voi hävittää. Remonttien koordinoimiseen ja suunnitteluun Lahdessa saa apua K-Rauta Launeen Remonttimestarilta Satu Vesannolta.

”Remonttimestarin kanssa remontoiminen on helppoa. Yhden katon alta saa kaiken avun aina talon kivijalasta piipunhattuun. Remontit jäävät usein tekemättä, koska niiden toteuttaminen koetaan vaikeaksi ja työlääksi. Silloin kannattaa ottaa yhteyttä Remonttimestariin. Hän hoitaa materiaalit ja tarvittavat asentajat paikalle sekä aikatauluttaa työn asiakkaan puolesta”, Vesanto kertoo.

Remonttimestarilla on perustiedot remontoinnista ja remontointiin liittyvistä vaiheista, vastuista sekä asetuksista. He tuntevat paikalliset toimijat ja ottavat tarvittaessa vastuun remonttiprojektin koordinoimisesta K-Raudan, urakoitsijoiden ja asiakkaan välillä varmistaakseen, että remontti sujuu mahdollisimman helposti ja valmistuu suunnitellun aikataulun mukaisesti.

Viime syksynä lanseerattu maksuton Remonttineuvonta tarjoaa neuvoja yksinkertaisista kodin kunnostustöistä laajoihin remonttiprojekteihin. Nyt K-Raudan tuki remontoinnin saralla laajenee entisestään, kun Remonttimestarit ovat aloittaneet työnsä 28 eri K-Rauta-kaupassa ympäri Suomen.

Remonttimestariin voi tukeutua myös yllättävissä tilanteissa

Vesanto on auttanut asiakkaita remonteissa jo useita vuosia. Hänen kokemuksensa mukaan yllättävät tilanteet kuuluvat remontteihin.

”Monet eivät tiedä, että nykyään esimerkiksi asbestimittaus on pakollinen. On yllättävän työlästä etsiä asiantuntija, joka osaa tehdä mittauksen oikeaoppisesti ja selvittää, mitä pitää tehdä, jos asbestia löytyy. Monesti näinkin pieni asia voi pysäyttää remontin kokonaan. Remonttimestarin kanssa suunniteltu remontti minimoi yllättävät tilanteet jo etukäteen”, Vesanto toteaa.

* Kyselyn toteutti Cint K-Raudan toimeksiannosta elokuussa 2017, ja siihen vastasi 2 002 suomalaista. Otos on edustava vastaajajoukon iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan.

Lisätietoa Päijät-Hämeen remontoinnista: Päijät-Hämeessä osataan remontoida (syksy 2017).

Remonttineuvonnan puhelinnumero: 044 700 1000, avoinna arkisin klo 8–16.

Lisätietoja:

K-Rauta Laune, kauppias Veijo Julkunen, veijo.julkunen@k-rauta.fi, puh. 044 7570 220

K-Rauta Laune, Remonttimestari Satu Vesanto, satu.vesanto@k-rauta.fi, puh. 044 7570 256

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 0 Ei 0