Remonteista koituvien kustannusten arviointi saa eteläsavolaiset pohtimaan remontin aloittamista – K-Raudan Remonttimestari auttaa hinnan kartoittamisessa

24.4.2018 13:04

K-Rauta-kaupoissa eri puolilla Suomea on aloittanut yhteensä 31 tehtävään koulutettua Remonttimestaria, joiden vastuulla on auttaa asiakkaita muun muassa remontoinnin suunnittelussa ja eri vaiheisiin liittyvissä kysymyksissä. He myös toimivat tarvittaessa remontin projektipäällikkönä asiakkaan ja urakoitsijoiden välillä. K-Rauta Savonlinnan Remonttimestarina toimii Joonas Jyrkinen.

K-Raudan vuoden 2017 kyselytutkimuksen* mukaan Etelä-Savossa remontoiminen on yleistä: jopa
77 % eteläsavolaisista vastaajista on remontoinut viimeisen kolmen vuoden aikana. Remonttien koordinoimiseen ja suunnitteluun eteläsavolaiset saavat tukea K-Raudan Remonttimestareilta.

Etelä-Savossa yleisin este remontin aloittamiselle ovat remontista aiheutuvat kustannukset. Tutkimuksen mukaan ainoastaan 36 % eteläsavolaisista osaa arvioida etukäteen remontin hinnan. Myös K-Rauta Savonlinnan Remonttimestari Joonas Jyrkinen on huomannut ilmiön.

”Isommissa remonteissa hinta voi nousta nopeasti. Usein kuitenkin jätetään huomioimatta kotitalousvähennysten vaikutus lopulliseen hintalappuun sekä remontista koituvat hyödyt, kuten kohteen arvonnousun ja remontin vaikutus asumisviihtyvyyteen. Remonttimestari käy kaikki yksityiskohdat läpi asiakkaan kanssa jo suunnitteluvaiheessa, jonka jälkeen projekti päästään aloittamaan”, Jyrkinen kertoo.

K-Rauta Savonlinnan Remonttimestari pitää huolen remontin aikataulusta

Etelä-Savossa K-Rauta Savonlinnassa Remonttimestarin pestissä aloittanut Jyrkinen pitää roolinsa selkeydestä.

”Remonttimestarin kanssa on helppo tehdä projektia. Hoidamme kaikki urakoitsijat paikalle aina LVI-asentajista tapetoijiin. Asiakas voi tarvittaessa ulkoistaa koko remontin Remonttimestarin käsiin ja pidämme huolen, että kaikki valmistuu sovitun mukaan”, Jyrkinen toteaa.

Remonttimestarilla on perustiedot remontoinnista ja remontointiin liittyvistä vaiheista, vastuista sekä asetuksista. He tuntevat paikalliset toimijat ja ottavat tarvittaessa vastuun remonttiprojektin koordinoimisesta K-Raudan, urakoitsijan ja asiakkaan välillä varmistaakseen, että remontti sujuu mahdollisimman helposti ja valmistuu suunnitellun mukaisesti.

Viime syksynä lanseerattu maksuton Remonttineuvonta tarjoaa neuvoja yksinkertaisista kodin kunnostustöistä laajoihin remonttiprojekteihin. Nyt K-Raudan tuki remontoinnin saralla laajenee entisestään, kun Remonttimestarit ovat aloittaneet työnsä 28 eri K-Rauta-kaupassa ympäri Suomen.

* Kyselyn toteutti Cint K-Raudan toimeksiannosta elokuussa 2017, ja siihen vastasi 2 002 suomalaista. Otos on edustava vastaajajoukon iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan.

Lisätietoa eteläsavolaisesta remontoinnista: Etelä-Savossa remontoijat luottavat rautakauppiaiden ja ammattilaisten neuvoihin (syksy 2017).

Remonttineuvonnan puhelinnumero: 044 700 1000, avoinna arkisin klo 8–16.

Lisätietoja:

K-Rauta Savonlinna, kauppias Mikko Kervinen, mikko.kervinen@k-rauta.fi, puh.010 5385 011

K-Rauta Savonlinna, Remonttimestari Joonas Jyrkinen, joonas.jyrkinen@k-rauta.fi, puh. 010 538 5015

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 0 Ei 0