Remontin alussa mietityttää millä materiaaleilla ja työkaluilla saa parhaan lopputuloksen – K-Raudan Remonttimestari auttaa myös Jyväskylän seudulla

24.4.2018 13:03

Keskisuomalaisista 75 % luottaa eniten alan ammattilaisiin remontoinnin tietolähteenä. K-Rauta-kaupoissa eri puolilla Suomea on aloittanut yhteensä 31 tehtävään koulutettua Remonttimestaria, joiden vastuulla on auttaa asiakkaita muun muassa remontoinnin suunnittelussa ja eri vaiheisiin liittyvissä kysymyksissä. He myös toimivat tarvittaessa remontin projektipäällikkönä asiakkaan ja urakoitsijoiden välillä. Jyväskylässä K-Rauta Seppälän Remonttimestarina palvelee kauppias Ari Kallioinen.

K-Raudan vuoden 2017 kyselytutkimuksen* mukaan suurin osa keskisuomalaisista pitää itseään taidoiltaan keskivertona remontoijana. 46 % vastanneista osaa myös tehdä kodin pienremontteja, kuten listojen vaihtoa, seinien maalausta ja tapetointia. Hieman yli puolet vastanneista miettii remonttia aloittaessaan, millä työkaluilla ja materiaaleilla saa parhaan lopputuloksen aikaiseksi.

Remonttiapua keskisuomalaisille antaa Ari Kallioinen, joka työskentelee Jyväskylän K-Rauta Seppälän kauppiaana ja Remonttimestarina. Remonttimestari tarjoaa asiakkaille remonttiapua. Ari Kallioisen mukaan Remonttimestarista saa remontointiprojektille luotettavan kumppanin.

”Remonttia suunnitellessa pitää myös miettiä, kuka työn toteuttaa. Jyväskylässäkin toimii monta eri urakoitsijaa, tapetoijaa, sähkö- ja putkimiestä. Välillä on vaikea löytää juuri se oikea tekijä. Remonttimestari tuntee alueen toimijat ja löytää varmasti oikeat ammattilaiset toteuttamaan remonttia”, Kallioinen kertoo.

Ammattimaista neuvontaa ja oikeat tekijät kaikenlaisiin remontteihin

Remonttimestarilla on perustiedot remontoinnista ja remontointiin liittyvistä vaiheista, vastuista sekä asetuksista. Remonttimestarit tuntevat remontoinnin eri vaiheet, vastuut sekä lainsäädännölliset velvoitteet. He tuntevat paikalliset toimijat ja ottavat tarvittaessa vastuun remonttiprojektin koordinoimisesta K-Raudan, urakoitsijan ja asiakkaan välillä varmistaakseen, että remontti sujuu mahdollisimman helposti ja valmistuu suunnitellun aikataulun mukaisesti.

Viime syksynä lanseerattu maksuton Remonttineuvonta tarjoaa neuvoja yksinkertaisista kodin kunnostustöistä laajoihin remonttiprojekteihin. Nyt K-Raudan tuki remontoinnin saralla laajenee entisestään, kun Remonttimestarit ovat aloittaneet työnsä 28 eri K-Rauta-kaupassa ympäri Suomen.

Remontointi on K-Raudan tutkimuksen mukaisesti Keski-Suomessa melko vähäistä: viimeisen vuoden aikana vain 10 % vastanneista on remontoinut. Yleisin este remontin aloittamiselle onkin hinta. Remonttimestari Kallioinen auttaa Jyväskylässä myös remontin hinnan kartoittamisessa.

”Alkukartoitusta tehdessä selvitetään mitä asiakas remontilta haluaa, millä aikataululla ja millä budjetilla. Muutamilla kerroilla onkin käynyt niin, että asiakas on luullut remontin maksavan enemmän, kuin mitä se loppujen lopuksi on. Sen takia kannattaa aina tulla puhumaan Remonttimestarin kanssa, ennen kuin hylkää remonttisuunnitelmat”, Kallioinen toteaa.

* Kyselyn toteutti Cint K-Raudan toimeksiannosta elokuussa 2017, ja siihen vastasi 2 002 suomalaista. Otos on edustava vastaajajoukon iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan.

Lisätietoa keskisuomalaisesta remontoinnista: Joka kymmenes keskisuomalainen kertoo osaavansa tehdä itse suuretkin remontit (syksy 2017).

Remonttineuvonnan puhelinnumero: 044 700 1000, avoinna arkisin klo 8–16.

Lisätietoja:
K-Rauta Seppälä, kauppias ja Remonttimestari Ari Kallioinen, ari.kallioinen@k-rauta.fi, puh. 040 3533 331

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 0 Ei 0