Remontissa tarvittavien materiaalien ja työkalujen valinta pohdituttaa Pohjois-Savossa – K-Raudan Remonttimestari auttaa

24.4.2018 13:04

K-Raudan vuoden 2017 kyselytutkimuksen* mukaan Pohjois-Savosta löytyvät Suomen taitavimmat remontoijat, mutta myös ammattilaisiin luotetaan. K-Rauta-kaupoissa eri puolilla Suomea on aloittanut yhteensä 31 tehtävään koulutettua Remonttimestaria, joiden vastuulla on auttaa asiakkaita muun muassa remontoinnin suunnittelussa ja eri vaiheeseen liittyvissä kysymyksissä. He myös toimivat tarvittaessa remontin projektipäällikkönä asiakkaan ja urakoitsijoiden välillä. Pohjois-Savossa Remonttimestarin tavoittaa Iisalmen K-Rauta Masasta.

Kyselyn tulosten perusteella 52 % pohjoissavolaisista osaa tehdä itse kodin pienremontteja. Luku on maan korkein muihin maakuntiin verrattuna, kuten on myös luottamus ammattilaisiin remonttineuvoja tarvittaessa. Neljä viidestä pohjoissavolaisesta olisikin valmis harkitsemaan koko remontin ulkoistamista.

Remonttimestari tarjoaa asiakkaille entistä kattavampaa ja henkilökohtaisempaa remonttiapua. Pohjois-Savossa Iisalmen K-Rauta Masassa Remonttimestarina toimii Jussi Holopainen. Hänen työssään keskeistä on tehdä remontoinnista asiakkaille yllättävän helppoa.

”Kaikki palvelut saa saman katon alta, ja remontin voi tilata jopa omalta kotisohvalta. Remonttimestari on asiakkaalle yhteyshenkilö, jonka puoleen voi kääntyä kaikissa remonttia koskevissa asioissa”, sanoo Holopainen.

Osaavinkin remontoija tarvitsee tietoa, tukea ja vähän projektinhallintaakin

Remonttimestarilla on perustiedot remontoinnista ja remontointiin liittyvistä vaiheista, vastuista sekä asetuksista. He tuntevat paikalliset toimijat ja ottavat tarvittaessa vastuun remonttiprojektin koordinoimisesta K-Raudan, urakoitsijan ja asiakkaan välillä varmistaakseen, että remontti sujuu mahdollisimman helposti ja valmistuu suunnitellun aikataulun mukaisesti.

Viime syksynä lanseerattu maksuton Remonttineuvonta tarjoaa opastusta yksinkertaisista kodin kunnostustöistä laajoihin remonttiprojekteihin. Nyt K-Raudan tuki remontoinnin saralla laajenee entisestään, kun Remonttimestarit ovat aloittaneet työnsä 28 eri K-Rauta-kaupassa ympäri Suomen.

Tutkimuksen mukaan pohjoissavolaiset kaipaavat apua erityisesti silloin, kun pohditaan remontissa tarvittavien materiaalien määrää (64 % vastaajista) sekä oikeiden materiaalien ja työkalujen valintaa (51 %). Holopaisen mukaan myös remontoinnin toteuttajien valinnassa on haasteita.

”Suurin haaste on etsiä ja löytää hyvä ja luotettava remonttifirma. Remonttimestari on erityisen hyödyllinen silloin, kun oma kyky tai halu ei riitä remontoimiseen tai silloin, kun remontoitava kohde on esimerkiksi sijoitusasunto toisella paikkakunnalla”, Holopainen kertoo.

* Kyselyn toteutti Cint K-Raudan toimeksiannosta elokuussa 2017, ja siihen vastasi 2 002 suomalaista. Otos on edustava vastaajajoukon iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan.

Lisätietoa pohjoissavolaisesta remontoinnista (syksy 2017): Pohjois-Savossa osataan tehdä itse enemmän pienremontteja kuin muualla Suomessa

Remonttineuvonnan puhelinnumero: 044 700 1000, avoinna arkisin klo 8–16.

Lisätietoja:

K-Rauta Masa, kauppias Heikki Vinni, heikki.vinni@k-rauta.fi, puh. 050 5585 777

K-Rauta Masa, Remonttimestari Jussi Holopainen, jussi.holopainen@k-rauta.fi, puh. 044 7621 007

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 0 Ei 0