Satakunnassa pienremontit hoituvat omatoimisesti – K-Raudan Remonttimestari auttaa tarvittaessa

24.4.2018 13:04

Satakuntalaiset miettivät remonttia aloittaessaan, kuinka paljon materiaalia remonttiin tarvitaan*. K-Rauta-kaupoissa eri puolilla Suomea on aloittanut yhteensä 31 tehtävään koulutettua Remonttimestaria, joiden vastuulla on auttaa asiakkaita muun muassa remontoinnin suunnittelussa ja eri vaiheisiin liittyvissä kysymyksissä. Yksi heistä työskentelee Porissa K-Rauta Satakunnankadussa.

K-Raudan vuoden 2017 kyselytutkimuksen* mukaan 35 % satakuntalaisista osaa tehdä kodin pienremontteja, kuten listojen vaihtoa, seinien maalausta ja tapetointia. Eniten satakuntalaisia mietityttää remontoinnin alussa se, kuinka paljon materiaalia he remonttiin tarvitsevat. Pienissä ja suurissa remonteissa satakuntalaiset voivat pyytää apua Porin K-Rauta Satakunnankadun Remonttimestarilta Miika Lindroosilta.

”Remonttimestarit ovat koulutettuja ammattilaisia auttamaan asiakkaita remontin eri vaiheissa. Tunnemme paikalliset asiantuntijat ja löydämme jokaiselle remontille oikeat tekijät. Kartoitamme aluksi asiakkaan toiveet remontille ja teemme sitten yhdessä suunnitelman sen toteuttamiselle. Tämän jälkeen asiakaan ei tarvitse muuta tehdä kuin odottaa remontin valmistumista”, Lindroos kertoo.

Satakunnassa kiinnostusta avaimet käteen -remonteille

Remontointi on Satakunnassa vähäistä: vain 15 % vastanneista on remontoinut viimeisen vuoden aikana ja jopa 44 % ei ole tehnyt tai teettänyt remonttia koskaan. Kuitenkin 27 % vastanneista on melko halukas ostamaan remontin avaimet käteen -toteutuksena. Remonttimestari Lindroos uskoo tämän johtuvan ajan puutteesta.

”Remontointiin menee yllättävän paljon aikaa, mitä on vaikea löytää töiden ja muiden kiireiden ohella. Jäljelle jäävän ajan haluaakin yleensä viettää perheen ja ystävien kanssa, ei remonttistressin keskellä. Kun remontti tehdään Remonttimestarin kanssa, Remonttimestari on tukena suunnittelussa ja toteutuksessa ja stressi tippuu kuvioista pois”, kertoo Lindroos.

Remonttimestarilla on perustiedot remontoinnista ja remontointiin liittyvistä vaiheista, vastuista sekä asetuksista. He tuntevat paikalliset toimijat ja ottavat tarvittaessa vastuun remonttiprojektin koordinoimisesta K-Raudan, urakoitsijan ja asiakkaan välillä varmistaakseen, että remontti sujuu mahdollisimman helposti ja valmistuu suunnitellussa aikataulussa.

Viime syksynä lanseerattu maksuton Remonttineuvonta tarjoaa neuvoja yksinkertaisista kodin kunnostustöistä laajoihin remonttiprojekteihin. Nyt K-Raudan tuki remontoinnin saralla laajenee entisestään, kun Remonttimestarit ovat aloittaneet työnsä 28 eri K-Rauta-kaupassa ympäri Suomen.

* Kyselyn toteutti Cint K-Raudan toimeksiannosta elokuussa 2017, ja siihen vastasi 2 002 suomalaista. Otos on edustava vastaajajoukon iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan.

Lisätietoa remontoinnista Satakunnassa: Valtaosa satakuntalaisista osaa tehdä pientä remonttia itse (syksy 2017).

Remonttineuvonnan puhelinnumero: 044 700 1000, avoinna arkisin klo 8–16.

Lisätietoja:

K-Rauta Satakunnankatu, kauppias Sami Saarikallio, sami.saarikallio@k-rauta.fi, puh. 050 0200 242

K-Rauta Satakunnankatu, Remonttimestari Miika Lindroos, miika.lindroos@k-rauta.fi, puh. 044 7868 327

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 0 Ei 0