Uudellamaalla osataan kodin pienremontit keskivertoa paremmin – K-Raudan Remonttimestarit auttavat tarvittaessa

4.5.2018 9:04

K-Rauta-kaupoissa eri puolilla Suomea on aloittanut yhteensä 31 tehtävään koulutettua Remonttimestaria, joiden vastuulla on auttaa asiakkaita muun muassa remontoinnin suunnittelussa ja eri vaiheisiin liittyvissä kysymyksissä. He myös toimivat tarvittaessa remontin projektipäällikkönä asiakkaan ja urakoitsijoiden välillä. Uudellamaalla Remonttimestareita on kahdeksassa eri K-Rauta-kaupassa: Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kirkkonummella, Porvoossa, Lohjalla ja Hyvinkäällä.

K-Raudan vuonna 2017 teettämässä kyselytutkimuksessa* kysyttiin, mitä kodin korjaustöitä uusmaalaiset osaavat tehdä itse. Kävi ilmi, että lähes puolet (49 %) osaa tehdä kodin pienremontteja, kuten listojen vaihtoa, seinien maalausta tai tapetointia. Osaamisen taso on Uudellamaalla hieman parempi kuin Suomessa keskimäärin. Suurten remonttien tekemisessä ja lähes kaikenlaisessa muussa remontoinnissa ja rakentamisessa uusimaalaiset kaipaavat kuitenkin ammattilaisen apua.

”Suomalaisten remontointitaidot vaihtelevat laidasta laitaan. Me haluamme tarjota apua ja neuvoja kaikenlaisiin korjaustöissä esiintyviin kysymyksiin. Remonttimestarit tuntevat erilaiset remontoinnin tilanteet ja tarpeet, ja meiltä kysymällä tilanteet ratkeavat usein helposti”, kertoo K-Rauta Hyvinkään Remonttimestari Ulla Leino.

Remonttimestarilla on perustiedot remontoinnista ja remontointiin liittyvistä vaiheista, vastuista sekä asetuksista. He tuntevat paikalliset toimijat ja ottavat tarvittaessa vastuun remonttiprojektin koordinoimisesta K-Raudan, urakoitsijan ja asiakkaan välillä varmistaakseen, että remontti sujuu mahdollisimman helposti.

”Viime syksynä lanseerattu Remonttineuvonta sai paljon hyvää palautetta asiakkailta. Asiakkaat saivat helposti ja nopeasti remonttineuvoja eri kanavien kautta. Remonttimestari tarjoaa vielä henkilökohtaisempaa apua aina remontin suunnittelusta alkaen”, kertoo K-Rauta Ruoholahden Remonttimestari Marko Sieranta.

Viime syksynä lanseerattu maksuton Remonttineuvonta tarjoaa neuvoja yksinkertaisista kodin kunnostustöistä laajoihin remonttiprojekteihin. Nyt K-Raudan tuki remontoinnin saralla laajenee entisestään, kun Remonttimestarit ovat aloittaneet työnsä 28 eri K-Rauta-kaupassa ympäri Suomen.

Remontin budjetointi ja suunnittelu mietityttävät Uudellamaalla

Uusmaalaiset luottavat vahvasti remontoinnin ammattilaisiin ja kokevat heidät parhaaksi lähteeksi avun ja neuvojen saamiseen remontoinnin ja korjaustöiden suhteen.

”Remontoinnin aloittamisen suurin haaste on varmankin siinä, että asiakas ei oikein tiedä, mistä aloittaa, keneen ottaa yhteyttä ja mitä kaikkea remontissa tulee huomioida. Remonttimestarin avulla asiakas saa tarvittaessa hoidettua koko remontin yhden henkilön kautta”, kertoo K-Rauta Kirkkonummen Tuija Tuovinen.

Vantaalla sijaitsevan K-Rauta 75:n Remonttimestari Noora Pirisen mukaan Remonttimestarit auttavat myös yllättävissä tilanteissa.

”Usein remonttia tehdessä tulee vastaan yllätyksiä, eikä niistä pidä huolestua. Remonttimestari tietää mitä tehdä, jos esimerkiksi kylpyhuoneesta löytyy asbestia. Työnkuvaan kuuluu asiakkaan pitäminen ajan tasalla remontin etenemisestä ja kaikesta siihen liittyvästä”, Pirinen kuvailee.

Remonttimestari auttaa asiakkaita remontin joka vaiheessa suunnittelusta toteutukseen.

”Remontin voi periaatteessa antaa suoraan ammattilaisen käsiin ja yksi henkilö hoitaa kaiken aina materiaaleista viimeisiin viilauksiin asti”, toteaa K-Rauta Merituulen Remonttimestari Jarno Lindeman.

K-Rauta Lanternan Remonttimestari Tero Kuivaniemi on samaa mieltä.

”Remonttimestarin apua voi pyytää kaikkiin projekteihin: autamme pienistä sisustusremonteista aina täysimittaisiin, koko talon kattaviin remontteihin.”

"Remonttimestarilta saa tukea silloin, kun omat taidot tai aika eivät riitä remontointiin ja pienempiin korjaustöihin", K-Rauta Porvoon Remonttimestari Laura Jousi jatkaa.

Monet remontointia suunnittelevat kaipaavat apua etenkin remontin budjetoinnissa ja kokonaiskuvan hahmottamisessa siitä, mitä mikäkin maksaa.

”Remonttimestarina teen asiakkaalle perusteellisen työnselostuksen ja lasken budjetit ja pyrin luomaan tilanteen, ettei asiakkaan tarvitse jännittää tulevaa remonttia”, kertoo K-Rauta Lohjalla työskentelevä Remonttimestari Tuija Alen.

* Kyselyn toteutti Cint K-Raudan toimeksiannosta elokuussa 2017, ja siihen vastasi 2 002 suomalaista. Otos on edustava vastaajajoukon iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan.

Lisätietoa uusimaalaisten remontoinnista: Pienremontit sujuvat uusmaalaisilta maan keskiarvoa paremmin, isommat remontit keskiarvoa huonommin (syksy 2017).

Remonttineuvonnan puhelinnumero: 044 700 1000, avoinna arkisin klo 8–16.

Lisätietoja:

K-Rauta Hyvinkää, Remonttimestari Ulla Leino, ulla.leino@k-rauta.fi, puh. 040 720 0338

K-Rauta Kirkkonummi, Remonttimestari Tuija Tuovinen, tuija.tuovinen@k-rauta.fi, puh. 040 023 1484

K-Rauta Lanterna Helsinki, Remonttimestari Tero Kuivaniemi, tero.kuivaniemi@k-rauta.fi,
puh. 050 380 6353

K-Rauta Lohja, Remonttimestari Tuija Alen, tuija.alen@k-rauta.fi, puh. 044 357 5125

K-Rauta Merituuli Espoo, Remonttimestari Jarno Lindeman, jarno.lindeman@k-rauta.fi,
puh. 044 700 6524

K-Rauta Porvoo, Remonttimestari Laura Jousi, laura.jousi@k-rauta.fi, puh. 046 851 2400

K-Rauta Ruoholahti Helsinki, Remonttimestari Marko Sieranta, marko.sieranta@k-rauta.fi,
puh. 040 457 0459

K-Rauta 75 Vantaa, Remonttimestari Noora Pirinen, noora.pirinen@k-rauta.fi, puh. 020 775 7565

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 0 Ei 1