Varsinaissuomalaiset luottavat remontoinnissa alan ammattilaisiin – K-Raudan Remonttimestarit aloittaneet Turussa ja Raisiossa

26.4.2018 12:57

K-Raudan tutkimuksen* mukaan suuri osa varsinaissuomalaisista pitää itseään remontointitaidoiltaan keskivertona. He luottavat remontoinnissa ammattilaisten apuun. K-Rauta-kaupoissa eri puolilla Suomea on aloittanut yhteensä 31 tehtävään koulutettua Remonttimestaria, joiden vastuulla on auttaa asiakkaita muun muassa remontoinnin suunnittelussa ja eri vaiheisiin liittyvissä kysymyksissä. He myös toimivat remontin projektipäällikkönä asiakkaan ja urakoitsijoiden välillä. Varsinais-Suomessa Remonttimestarit työskentelevät Turun K-Rauta Skanssissa sekä Raisiossa K-Rauta Kuninkojassa.

K-Raudan vuonna 2017 teettämän tutkimuksen* mukaan 35 % varsinaissuomalaisista pitää itseään taidoiltaan keskivertona remontoijana. Monelta varsinaissuomalaiselta sujuu pienremonttien tekeminen, kuten jalkalistojen vaihtaminen, seinien maalaaminen ja tapetointi. Silloin, kun remontoimiseen ja korjaustöihin tarvitaan apuja ja neuvoja, varsinaissuomalaiset tukeutuvat alan ammattilaisten neuvoihin. Nyt varsinaissuomalaiset saavat remontteihin entistä syvällisempää apua K-Rauta Skanssin ja K-Rauta Kuninkojan Remonttimestareilta.

K-Rauta Kuninkojan Remonttimestari Sari Pirttijärven mukaan asiakkaat tulevat Remonttimestarin puheille silloin, kun he haluavat remontilleen luotettavan toteuttajan, jolla on tietotaitoa ja paikallista osaamista.

”Tapaan päivittäin monta asiakasta, joilla on selkeä kuva siitä, mitä he haluavat remontilta, mutta he eivät uskalla toteuttaa sitä, koska luulevat remontoinnin olevan monimutkaista ja haastavaa. Sen jälkeen, kun he ovat kertoneet remonttiunelmansa minulle, homma hoituukin helposti ja haaveet toteutuvat”, Pirttijärvi kuvailee.

Remonttimestarit tekevät tarvittaessa taloyhtiöilmoituksenkin asiakkaan puolesta

Varsinais-Suomessa K-Rauta Kuninkojassa asiakkaita palvelee Sari Pirttijärven lisäksi Remonttimestari Sanna-Mari Alho. Turun K-Rauta Skanssissa Remonttimestarina työskentelee Mika Siltanen.

”Remonttia suunnitellessa on välillä vaikea kartoittaa, mitä kaikkea se pitää sisällään. Remonttimestari kuuntelee ja ymmärtää asiakasta sekä osaa kertoa remontista selkokielellä, ettei mikään jää epäselväksi. Tarvittaessa teemme jopa taloyhtiöilmoituksen asiakkaan puolesta”, Siltanen kertoo.

Remonttimestarilla on perustiedot remontoinnista ja remontointiin liittyvistä vaiheista, vastuista sekä asetuksista. He tuntevat paikalliset toimijat ja ottavat tarvittaessa vastuun remonttiprojektin koordinoimisesta K-Raudan, mahdollisen urakoitsijan ja asiakkaan välillä. Näin varmistetaan, että remontti sujuu mahdollisimman helposti ja valmistuu suunnitellun mukaisesti.

Viime syksynä lanseerattu maksuton Remonttineuvonta tarjoaa neuvoja yksinkertaisista kodin kunnostustöistä laajoihin remonttiprojekteihin. Nyt K-Raudan tuki remontoinnin saralla laajenee entisestään, kun Remonttimestarit ovat aloittaneet työnsä 28 eri K-Rauta-kaupassa ympäri Suomen.

* Kyselyn toteutti Cint K-Raudan toimeksiannosta elokuussa 2017, ja siihen vastasi 2 002 suomalaista. Otos on edustava vastaajajoukon iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan.

Lisätietoa varsinaissuomalaisesta remontoinnista: Varsinais-Suomessa on osaavampia remontoija kuin Suomessa keskimäärin (syksy 2017).

Remonttineuvonnan puhelinnumero: 044 700 1000, avoinna arkisin klo 8–16.

 

Lisätietoja:

K-Rauta Kuninkoja, kauppias Sami Aalto, sami.aalto@k-rauta.fi, puh. 0290 074 808

K-Rauta Kuninkoja, Remonttimestari Sari Pirttijärvi, sari.pirttijarvi@k-rauta.fi, puh. 044 7274 823

K-Rauta Kuninkoja, Remonttimestari Sanna-Mari Alho, sanna.alho@k-rauta.fi, puh. 044 7274833

K-Rauta Skanssi, kauppias Juha Huunonen, juha.huunonen@k-rauta.fi, puh. 02 2600 600

K-Rauta Skanssi, Remonttimestari Mika Siltanen, mika.siltanen@k-rauta.fi, puh. 044 7108 626

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 0 Ei 1