K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Keveillä kiinnikkeillä vahvasti kiinni

Rakennuskiinnikkeiden on liitettävä rakenteet luotettavasti. Kun vaikkapa yläpohjan rakentajan pitää kantaa sadoittain kulmalevyjä, työtä helpottaa, kun kulmalevyt ovat verrokkejaan kevyempiä.

kiinnikkeilla-vahvasti-kiinni-paslode-powerline-kulmalevyn-kiinnitys-k-rauta

Paslode Powerline -kiinnikkeet on tyypillisesti paketoitu 10–100 kappaleen laatikkoon. Esimerkiksi kattotuolien kiinnityksessä tarvitaan useita kiinnikelaatikoita, joten työn keventäminen edistää työn sujuvuutta.

Sekä hinta- että painoetuja

Powerline-kiinnikkeet – kuten kulmalevyt, palkkikengät, naulauslevyt ja reikävanteet – ovat tavallisia kiinnikkeitä 25–55 prosenttia kevyempiä. Tällainen kevennys tuntuu jo raamikkaankin urakoitsijan kropassa pitkän työpäivän lopputunteina.

kiinnikkeilla-vahvasti-kiinni-paslode-powerline-kiinnikkeet-k-rauta-tuotekuva

Keveydestä huolimatta 1,5 millimetrin vahvuiset Powerline-kulmalevyt kestävät vähintään yhtä hyvin kuin paksummat eli 2,5-milliset kulmaraudat.

Powerline-kiinnikkeiden innovatiivisuus ei edes tule kalliiksi. Päinvastoin. Kun Powerline-kiinnikkeet on tehty ohuemmasta, mutta selvästi tavallista paremmasta teräksestä kuin peruskiinnikkeet, materiaalia on säästynyt niin paljon, että hinta on kilpailukykyinen.

Myös ympäristö kiittää, kun materiaalia on kulutettu vähemmän ja rahtiin mahtuu enemmän tuotteita: On edetty kestävän kehityksen suuntaan.

kiinnikkeilla-vahvasti-kiinni-kiinnikkeet-laatikossa-k-rauta

Rakennusyrityksen näkökulmasta Powerline-kiinnikkeistä on sekin hyöty, että ne ovat muita kiinnikkeitä kevyempiä hyllyttää. Hyllyt saadaan täyteen, eikä tarvitse pelätä hyllyjen pettävän. Yleensähän varastoissa hyllyjen kestokyvystä on enemmän pulaa kuin tilasta.

Kiinnikkeiden hiotut yksityiskohdat nopeuttavat työtä

Kiinnikkeet ovat kiitettävän yksinkertaisia tuotteita. Silti niidenkin yksityiskohdissa voi erottua edukseen.

Powerline-palkkikenkien asentamista helpottaa terävä harjanne, joka mahdollistaa esiasennuksen: Palkkikengän voi kopauttaa vasaralla paikalleen ennen varsinaista kiinnitystä.

Powerline-kulmalevyissä jokaisen reiän paikka on tarkkaan mietitty. Rei’itys on suunniteltu optimaalisesti eli siten, että ruuvit eivät halkaise puuta, ja kulmalevyt antavat maksimaalisen kantavuuden.

kiinnikkeilla-vahvasti-kiinni-etikettitarra-k-rauta

Asentajan työtä on helpotettu myös siten, että kulmalevyissä etikettitarra on aina samalla puolella. Se on kiinnitetty yhtenäisesti juoksevan puun puolelle, ja liitettävä kappale tulee toiselle puolelle. Kun huomaa katsoa tämän säännönmukaisuuden kerran, seuraavilla kerroilla liittäminen on jo rutiinia. Ei tarvitse mittailla, vaan tarra kertoo sijainnin.

Monia muita kulmalevyjä ja palkkikenkiä ei ole viimeistelty, vaan niissä asentajan kättä vaarantavat terävät reunat. Powerline-kiinnikkeiden särmät ovat mukavasti pyöristettyjä.

Yksi massatuubi riittää moneen kiinnitystarpeeseen

Jos tarvitsee kiinnittää vaikkapa harjateräskappaleita, Spit Viper Xtrem -injektiomassa on vahva valinta. Se on hyvä ratkaisu silloinkin, jos kiinnitettävää on vähän, sillä tämä kemiallinen massa säilyy tuubissaan avattuna 1,5 vuotta.

kiinnikkeilla-vahvasti-kiinni-chemical-viper-massa-k-rauta-tuotteella-uusi

Harjateräksen lisäksi Viper sopii kaikkeen, mihin injektiomassaa tarvitaan. Se käy vaikkapa vaarnoille eli kahden puu- tai metalliosan liittämiseen tapilla; kaikenlaiseen betoniin, siis myös halkeilleeseen betoniin; kaikenlaisiin reikiin: kuiviin, kosteisiin ja vettyneisiin reikiin sekä kaikkiin porausmenetelmiin, myös timanttiporaukseen.

Yksi Viper-tuubi riittää siis moneen tarpeeseen, ei tarvitse ostaa monia massoja. Viper on monikäyttöisyytensä lisäksi myös helppokäyttöinen. Kun tuubin puristaa tyhjäksi, sen kovamuovipatruuna oikeasti tyhjenee, mikä vähentää tuotehävikkiä. Viper Xtrem soveltuu lähes äärioloihin, sillä asennuksen voi tehdä niin kymmenen asteen pakkasella kuin 40 asteen helteessä.

Hyväksytysti laadukkaat ovat turvallisia

Niin Powerline-kiinnikkeet kuin Viper-massa on CE-merkitty ETA-arvioinnin perusteella. Tämä takaa, että tuotteet asianmukaisesti asennettuina soveltuvat kantaviin rakenteisiin.

Hyväksymismerkinnät kulmalevyille, palkkikengille ja injektiomassoille ovat vapaaehtoisia. Toisin sanoen markkinoilla on myös tuotteita, joissa ei ole hyväksymismerkintöjä.

Paslode Powerline -kiinnikkeet

  • ETA-hyväksytyt kulmalevyt kantaville rakenteille, silti 40 % kevyempi kuin vastaava kulmarauta
  • ETA-hyväksytyt palkkikengät kantaville rakenteille, silti 25 % kevyempi kuin vastaava palkkikenkä
  • ETA-hyväksytyt reikävanteet kantaville rakenteille, silti 55 % kevyempi kuin vastaava reikävanne

Spit Viper Xtrem

Erittäin suorituskykyinen kemiallinen vinyyliesterimassa. Tuubikoot 280 ja 410 millilitraa. Katso lisää tuotteesta!

Asiantuntijana kiinnikkeistä vastaava Category Manager Simon Vänttinen Kesko Oyj:stä

Tilaa K-Rauta PRO:n ammattilaisten uutiskirje

k-rauta-pro-prof-tyovaatteet-hommiin-t-paidat-paalla

SAAT TIETOA:

  • uutuuksista ja ajankohtaisista tuotteista
  • työtä helpottavia asiantuntijavinkkejä
  • tietoa uusista työvälinetesteistä
  • myös muuta hyödyllistä ammattiasiaa

Tilaa tästä veloituksetta sähköpostiisi!

Katso lisää ammattiasiaa ja tutustu ammattilaisten testaamiin työkoneisiin. Palvelut yrityksille löydät K-Rauta PRO:sta, tutustu!