K-Rauta-hero-banner

Vastuullisuus K-Raudassa

Vastuulliset omat tuotemerkit

Tarjoamme laajan valikoiman vastuullisuusmerkittyjä oman merkin tuotteita, esimerkiksi Joutsen-merkittyjä Cello-maaleja. K-Raudassa on rakennuspuutavaraa, paneeleja ja terassilautoja, jotka ovat PEFC-sertifioituja. Kehitämme valikoimiamme jatkuvasti, jotta voimme tukea asiakkaan vastuullisia valintoja entistä paremmin.

Energiatehokkaat ratkaisut

K-Rauta tarjoaa asiakkailleen energiatehokkaita ratkaisuja lämmitykseen, jäähdytykseen ja omaan energiantuotantoon. Yhtenä tärkeänä osana ilmastonmuutoksen hillintää lisäämme K-Rautojen omassa energiakäytössä uusiutuvan energian osuutta ja parannamme myös energiatehokkuutta.

Kiertotalous

Kaupat huolehtivat omien jätteidensä kierrätyksestä ja tavoittelevat korkeaa kierrätysastetta. Vähennämme muovin käyttöä pakkauksissa ja edistämme muovin kierrätystä. Vahvistamme toimia kiertotalouskonseptilla. Autamme myös asiakkaitamme kierrättämään pienet SER-laitteet, akut ja paristot sekä loisteputket kauppojen kierrätyspisteillä.

Hankinnan vastuullisuus ja läpinäkyvyys toimitusketjussa

Autamme asiakkaita tekemään kestäviä valintoja. Valvomme ja kehitämme toimitusketjujen vastuullisuutta tavarantoimittajien tehdasauditoinneilla ja vastuullisuuskoulutuksilla. Kaikki K-Rauta-kaupat ovat mukana PEFC-ryhmäsertifikaatissa, joka varmistaa puun kestävän kehityksen edistämisen ja että puun alkuperä on varmennettu. Yli 90 % myymästämme puutavarasta on kotimaista.