K-Rauta-hero-banner

Vastuullisuus K-Raudassa

Vastuullisuustyötä K-Raudassa ohjaa K-ryhmän vastuullisuusstrategia 2022–2024. Mahdollistamme asiakkaidemme vastuulliset valinnat edistämällä muutosta koko arvoketjussa. Lue lisää K-ryhmän vastuullisuusstrategiasta.

K-Rauta-hero-banner

Ilmasto ja luonto

Teemme työtä kestävästi ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja luonnon monimuotoisuuden suojaamiseksi. Keskon tavoitteena on hiilineutraalius 2025 sekä oman toiminnan ja kuljetusten päästöttömyys vuonna 2030. Olemme myös haastaneet tavarantoimittajamme asettamaan omat päästövähennystavoitteet.

K-Raudat tarjoavat asiakkailleen hiilijalanjälkeä pienentäviä, energiatehokkaita ratkaisuja lämmitykseen, jäähdytykseen ja omaan energiantuotantoon. K-Rautojen omassa energiankäytössä lisätään uusiutuvan energian osuutta ja osallistutaan energiansäästötoimiin muun muassa vähentämällä sähkönkulutusta myymälöissä.

Katso energiansäästön 10 tehovinkkiä

Lue lisää

K-ryhmän sähkönsäästötoimet vauhdilla käyntiin

Lue lisää

Suomen ensimmäiset MAN-täyssähkökuorma-autot käyttöön

Lue lisää

Pieni suuri teko: Talkootyötä tuleville sukupolville

Lue lisää
K-Rauta-hero-banner

Kiertotalous

Kiertotaloudella tarkoitetaan tuotanto- ja kulutusmallia, jossa olemassa olevat materiaalit ja tuotteet hyödynnetään mahdollisimman pitkälle. Kiertotaloudessa luonnonvaroja käytetään kestävämmin, ja ne pysyvät kierrossa pidempään ja turvallisesti.

K-Rautojen valikoimissa on kierrätetystä materiaalista valmistettuja sekä kierrätettäviä tuotteita, ja kaupoissa on kierrätyspisteitä asiakkaillemme. Opastamme kierrätysasioissa ja kannustamme kierrättämään, tekemään itse sekä uusiokäyttämään.

Kaupoissamme tavoitellaan korkeaa jätteiden kierrätysastetta. Vähennämme muovin käyttöä pakkauksissa ja edistämme muovin kierrätystä.

Kesko vauhdittaa rakentamisen muovien kiertotaloutta

Lue lisää

Kierrätetyt muovipakkaukset pihakompostoriksi

Lue lisää

Opas jätteiden lajitteluun ja kierrätykseen

Lue lisää

Puusisustamisen parhaat ideat

Lue lisää
K-Rauta-hero-banner

Vastuullinen hankinta

Tuotteiden hankinnassa valvomme ja kehitämme toimitusketjujen vastuullisuutta tavarantoimittajien sosiaalisen vastuullisuuden auditoinneilla ja vastuullisuuskoulutuksilla. Yli 90 % myymästämme puutavarasta on kotimaista. Tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä 100 % valikoimamme puu- ja paperituotteista on kestävää alkuperää, joko FSC- tai PEFC -sertifioituja, alkuperävarmennettuja tai kierrätettyä materiaalia.

vastuullinen-puu-vastuullisuus-etusivu-krauta-mobiili

Edistämme kestävää metsien käyttöä – lue lisää vastuullisesta puutavarastamme​​

Lue lisää
palvelut-puutavaraliike-etusivu-krauta-mobiili

K-Raudan myymä puutavara on PEFC-sertifioitua

Lue lisää
pefc-vastuullisuus-etusivu-krauta-mobiili

Keskon puu- ja paperilinjauksen tavoitteiden edistyminen

Lue lisää
K-Rauta-hero-banner

Sosiaalinen ja paikallinen vastuu

K-Rauta on kotimainen ja paikallinen rautakauppaketju, jonka kauppoja luotsaavat yli 100 K-Rauta-kauppiasyrittäjää. Työllistämme yli 3 000 rautakaupan ammattilaista ja vastaamme paikallisiin asiakastarpeisiin kautta maan Tammisaaresta Ivaloon.

kaupan-vastuullisuus-etusivu-krauta-mobiili

Oppilaitosyhteistyö kukoistaa ja toimii Seinäjoella

Lue lisää
tyollistymista-vastuullisuus-etusivu-krauta-mobiili

Kauppias mukana mahdollistamassa säännöllistä työtä osatyökykyisille

Lue lisää
havikki-vastuullisuus-etusivu-krauta-mobiili

K-Raudan kauppias teki hävikistä hyvikkiä kaikille avoimena yhteisötaiteena

Lue lisää
K-Rauta-hero-banner

Vastuulliset valinnat

Autamme asiakkaita tekemään kestäviä ja vastuullisia valintoja. K-Raudat tarjoavat laajan valikoiman vastuullisuusmerkittyjä tuotteita, esimerkkinä omien merkkien tuotteista Joutsen-merkityt Cello-maalit. Lisäksi valikoimastamme löytyy Suomessa tuotettuja Avainlippu-tuotteita, EU-ympäristömerkittyjä tuotteita sekä PEFC-sertifioitua puutavaraa. Kasvatamme kestävien tuotteiden osuutta K-Raudan valikoimassa jatkuvasti, jotta voimme tukea asiakkaiden vastuullisia valintoja entistä paremmin.

Suomalaisten tuotteiden osuus K-Raudan valikoimissa on merkittävä. Kun ostat K-Raudasta Suomessa valmistettuja rakentamisen, remontoimisen ja sisustamisen tuotteita, tuet suomalaista työtä ja tuotantoa. Lue lisää.