K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Kiilto Pro XPU-massa sopii märkätiloihin

Päivitetty 10.08.2022

Erittäin elastinen Kiilto Pro XPU liima- ja tiivistemassa sopii sisä- ja ulkokäyttöön sekä erityisen hyvin märkätiloihin. Ammattikäyttöön tarkoitettua XPU-massaa on nyt saatavilla myös isommissa 600 millilitran pakkauksissa – K-Raudoista totta kai!

kuukauden-tuote-kiilto-pro-xpu-massan-pakkausk-rauta

Kiilto Pro XPU liima-, tiiviste ja vahvikemassa soveltuu erinomaisesti märkätiloihin, joissa sitä voidaan käyttää muun muassa pysty- ja vaakanurkkien tiivistämiseen sekä läpivientien tiivistyksiin. Liuotteeton, polyuretaanivahvistettu massa toimii monenlaisilla materiaaleilla ja taipuu myös teollisuuden tarpeisiin.

kuukauden-tuote-kiilto-pro-xpu-massan-600ml-pakkaus-k-rauta

Kiilto Pro XPU liima-, tiiviste- ja vahvikemassasta on nyt saatavilla myös isompi 600 millilitran pakkauskoko.

Kiilto Pro XPU liima-, tiiviste- ja vahvikemassa:

 • Sidosaine erikoispolymeeri.
 • Sopii liimauksiin ja tiivistyksiin sisä- ja ulkotiloissa, myös märkätiloissa.
 • Tarttuu erinomaisesti muun muassa kiveen, betoniin, useimpiin metalleihin, puuhun, lasiin ja lasitettuihin pintoihin sekä epoksi- ja polyesteripintoihin. Muovi- ja kumipinnoille suositellaan tartuntakoetta ennen käyttöä.
 • Soveltuu nurkkien, saumojen ja läpivientien tiivistykseen ilman erillistä vahvikekangasta.
 • Voidaan käyttää muun muassa Tulppa-levyn asennusliimaksi sekä eristelevyjen, listojen, altaiden ja WC-istuinten kiinnityksiin.
 • Soveltuu myös teollisuuden tarpeisiin, esimerkiksi hitsisaumoihin, kuorma-autojen koreihin, linja-autoihin ja juniin.
 • Täyttää rakennusmateriaalin M1-luokituksen.
 • Värit valkoinen ja musta.
 • Saatavilla 290 ml patruunoissa ja 600 ml makkaroissa.
 • Riittoisuus noin 12 metriä / 290 ml patruuna, kun sauman leveys on 5 mm x 5 mm.
 • Kuivumisaika 3 mm / vrk.

Tiivistä läpiviennit Kiilto Pro XPU:lla nopeasti ilman läpivientivahvikkeita! Katso videolta vinkit onnistuneeseen vedeneristykseen.

Massa toimii monenlaisilla pinnoilla ja kestää hyvin kulutusta

Kiilto Pro XPU:lla on erinomainen tarttuvuus, eikä sen käyttö vaadi useinkaan puhdistusta ja kuivausta kummempaa materiaalien pintakäsittelyä. Metallipinnat kannattaa puhdistaa ennen liimausta Kiilto Cleaner 303:lla ja primeroida Kiiltoflex Metalliprimerilla.

XPU-massaa voi käyttää +1–40 °C lämpötilassa. Sitä levitetään liimattavalle pinnalle ja tasoitetaan tarvittaessa lastalla. Kuivissa olosuhteissa tai suuria yhtenäisiä pintoja liimattaessa suositellaan pintojen kevyttä vesisumutusta ennen käyttöä.

Massan nahoittumisaika on normaaleissa olosuhteissa noin 20 minuuttia ja läpikovettumisaika 3 millimetriä vuorokaudessa. Kuivuttuaan massa on lähes kutistumatonta, ja se kestää erittäin hyvin säärasituksia, UV-säteilyä ja altistumista laimeille kemikaaliliuoksille. Valmista massaa voi hioa ja sen voi maalata useimmilla maaleilla.

”Kiilto Pro XPU tarjoaa turvallisen ja sertifioidun tiivistysratkaisun märkätilan läpivienneissä, joissa valmiiden läpivientikappaleiden käyttö on haastavaa.”

 • Jonne Lahtinen, rakentamisen tuotepäällikkö, Kiilto Oy

kiilto-pro-xpu-markatilojen-lapivientien-tiivistyksessa-k-rauta

Uudistunut Kiilto XPU-massa sopii myös märkätilojen läpivientien tiivistyksiin.

Ympäristölle turvallinen tuote täyttää monet vaatimukset

Kiilto Pro XPU ei sisällä PVC-muovia eikä liuottimia. Massa on polyuretaanivahvistettua, ja sen teho perustuu silyloituun polymeeriteknologiaan. Tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreelle massalle tulee välttää, mutta tuote ei sisällä hengitykselle vaarallisia aineita.

Tuote täyttää rakennusmateriaalin M1-päästöluokituksen, ja sille on myönnetty LEED-sertifikaatti sekä Avainlippu-tunnus. Kiilto Pro XPU -massaa voi käyttää Joutsenmerkki-ympäristötunnuksen saaneissa rakennuksissa.

Yksikomponenttinen Kiilto Kerafiber -vedeneriste sopii hyvin yhteen Kiilto Pro XPU:n kanssa

Mikrokuituvahvistettu yksikomponenttinen Kiilto Kerafiber -vedeneriste on mainio pari Kiilto Pro XPU -massalle muun muassa läpivientien tiivistyksissä.

kuukauden-tuote-kiilto-pro-kerafiber-krauta

Märkätilojen laatoitettaville pinnoille sisätiloihin tarkoitettu vedeneriste voidaan levittää tai ruiskuttaa. Väriä muuttava koostumus helpottaa kuivumisajan seurantaa. Sopivia käyttöpintoja ovat betoni, muurattu rakenne, sementtipohjainen tasoite ja märkätiloihin soveltuvat rakennuslevyt.

Kiilto Kerafiber -vedeneristettä voidaan käyttää yksityisissä ja julkisissa tiloissa, mutta se ei sovellu jatkuvalle vesirasitukselle tai yli 70 °C lämpötiloihin. Vedeneristeen yhteensopivuus yleisimpien lattiakaivojen kanssa on testattu ja hyväksytty.

CE-merkitty ja ETA-hyväksytty Kiilto Kerafiber täyttää M1-rakennusmääräykset, ja tuote on saanut Eurofins-tuotesertifikaatin C51/99.

Hanki luotettavat vedeneristystuotteet K-Raudan verkkokaupasta tai lähimmästä K-Rauta-myymälästä! 

Tilaa ammattilaisten uutiskirje

Hyötyä ja tietoa uutuuksista – uutiskirjeen tilaaminen kannattaa

k-rauta-pro-kuva-tyomies-pakettiautossa

SAAT TIETOA:

 • Uutuuksista ja ajankohtaisista tuotteista
 • Työtä helpottavia asiantuntijavinkkejä
 • Tietoa uusista työvälinetesteistä
 • Myös muuta hyödyllistä ammattiasiaa
Tilaa veloituksetta sähköpostiisi