K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Rakentajan vihreä valinta PAROC Natura Lana

Päivitetty 01.03.2022

Parocin hiilineutraalissa PAROC Natura Lanassa on kaikki tutut kivivillan ominaisuudet. Se on erinomainen lämmöneriste, paloturvallinen, kosteutta kestävä, ääntä vaimentava ja helppo asentaa. Hiilineutraali PAROC Natura Lana on paketoitu vihreä-valkoiseen pakettiin. Se on rakentajan vihreä valinta. Tuotteen löydät K-Raudasta. Tutustu tarkemmin!

kuukauden-tuote-paroc-lana-natura-rakentajan-vihrea-valinta-k-rauta-tuotekuva

PAROC Natura Lana projektipäällikkönä toiminut Marco Mennillo ja Rakennuseristeiden myyntijohtaja Petri Viljanen ovat tuoteuutuudesta innoissaan.

Tuoteominaisuudet ja käyttökohteet

PAROC Natura Lana on energiatehokas lämmöneriste (lambda-luokka 0,036 W/mK) vähähiiliseen rakentamiseen. Se on tarkoitettu ulkoseinien, yläpohjien ja rossipohjien lämmöneristämiseen sekä väliseinien ja välipohjien ääneneristämiseen. Paloluokka on A1, palamaton. Natura Lana vaimentaa ääntä erinomaisesti, sillä kivivillan tiheä kuiturakenne on optimaalinen ja ilmanläpäisevyys hyvä. Se on myös luonnostaan vettä hylkivä eristemateriaali. Kivivilla ei ime kosteutta ympäröivästä ilmasta ja pysyy kuivana jopa erittäin kosteassa ympäristössä. Se pitää alkuperäiset mittansa ja eristyskykynsä koko rakennuksen elinkaaren ajan.

PAROC Natura Lana -kivivillaeriste on saatavana levykoossa 565x870 mm. Tuotepaksuudet ovat 50, 100, 125 ja 150 mm. Natura Lana on pakattu 60% puristettuun vihreä-valkoraidalliseen pakettiin. Puristettu tuotepakkaus tuo etuja niin kuljetukseen kuin varastointiin. Samasta paketista saa eristettyä isomman määrän neliöitä, mikä pienentää myös rakentamisen aikaista hiilijalanjälkeä.

kuukauden-tuote-paroc-lana-natura-rakentajan-vihrea-valinta-k-rauta-asennettuna

Vasemmalla kuvassa PAROC Natura Lana on asennettu makuuhuoneen väliseinään ääneneristeeksi ja oikealla asennus menossa.

Turvallista käsitellä ja helppo asentaa

Parocin kivivillan käsittely ja asentaminen on turvallista. Levy on sopivan pehmeä ja jämäkkä. Leikkaaminen onnistuu helposti PAROC-villaveitsellä. Suurempien määrien käsittelyssä hyvänä apuna on PAROC-villanleikkuupöytä. Asennus rakenteisiin onnistuu helposti ja nopeasti ilman lisätukia ja tarvikkeita. Eristeet on aina asennettava niin, että ne liittyvät kauttaaltaan tiiviisti ympäröiviin rakenteisiin, toisiinsa ja rakenteen lämpimällä puolella olevaan pintaan. Eristysmateriaalin on täytettävä sille varattu tila kokonaisuudessaan. Tällä saavutetaan mahdollisimman laadukas lopputulos.

Kivivillatuotteiden käsittely ja asentaminen on turvallista ilman terveysriskiä. Ihokosketus voi kuitenkin aiheuttaa lyhytaikaista ärsytystä tai kutinaa ja siksi on hyvä suojautua asianmukaisilla suojavarusteilla. Käytä aina työ-/suojavaatetusta ja suojakäsineitä. Käytä myös suojalaseja, kun asennat tuotteita pääsi yläpuolelle. Lisäksi käytä hengityssuojainta, jos työskentelet tuulettumattomassa tilassa. Huuhtele kädet kylmällä vedellä ennen niiden pesua.

Valmistettu ympäristöä kunnioittaen hiilineutraalisti

PAROC Natura Lana on rakentajan vihreä valinta sen hyvien ominaisuuksiensa ja valmistustavan ansiosta. Se valmistetaan Paraisten tehtaalla kotimaisesta kivestä. Se ei sisällä vaarallisia aineita ja tuotteella on rakennusmateriaalien vähäpäästöisin M1-luokitus.

Natura Lanan valmistuksessa käytetään vihreää sähköä sekä vähähiilistä sulatusteknologiaa. Näin sulatuksen hiilidioksidipäästöt ovat noin 80 prosenttia pienemmät perinteiseen kupoliuuniteknologiaan verrattuna. Kivivillaa kierrätetään tuotantoketjun sisällä: muun muassa leikkuuhukat hyödynnetään raaka-aineena. Tämä säästää neitseellisen raaka-aineen määrää. Lopputuloksena valmiin tuotteen hiilijalanjälki on erittäin pieni. PAROC Natura Lanan tuotannossa syntyvät hyvin pienet hiilidioksidipäästöt sekä koko tuotteen elinkaaren aikaiset kasvihuonekaasupäästöt on kompensoitu kokonaisuudessaan sertifioidun (Gold Standard) vapaaehtoisen päästökaupan hankkeiden kautta.

Jokaista mineraalivillan valmistuksessa syntynyttä yhtä hiilidioksiditonnia kohti säästyy noin 200 tonnia hiilidioksidipäästöjä 50 vuoden aikana. Niin paljon eristeet parantavat rakennuksen energiatehokkuutta.

Katso lisää tuotteesta PAROC:in sivulta.

Tutustu K-Rauta PRO:n ammattilaisten palveluihin!

Neljä eri paksuutta:  

Tilaa ammattilaisten uutiskirje

Hyötyä ja tietoa uutuuksista – uutiskirjeen tilaaminen kannattaa

k-rauta-pro-kuva-tyomies-pakettiautossa

SAAT TIETOA:

  • Uutuuksista ja ajankohtaisista tuotteista
  • Työtä helpottavia asiantuntijavinkkejä
  • Tietoa uusista työvälinetesteistä
  • Myös muuta hyödyllistä ammattiasiaa
Tilaa veloituksetta sähköpostiisi