K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Sormat S-CSA+ betoniruuvit raskaaseen kiinnittämiseen

Päivitetty 13.10.2022

Kotimaiset S-CSA+ -betoniruuvit on tarkoitettu läpiasennuksiin. Ruuvit kestävät raskaita kuormia, mutta vaativat vain pienen porareiän. Nyt saatavilla myös uusi koko 14 mm! Sormat-betoniruuvit ovat irrotettavissa ja uudelleenkäytettävissä (hyväksyntä koolla 14). Ruuvit löydät K-Raudan valikoimista, tutustu tarkemmin!

Sormat-betoniruuvivalikoima on uudistunut. S-CSA+ -ruuveista on nyt saatavilla koot 8, 10 ja 14. Ammattikäyttöön tarkoitettujen S-CSA+ -betoniruuvien kierrettä on kehitetty entistä leikkaavammaksi ja kestävämmäksi. Sahaterä kierteen alussa pureutuu tehokkaammin betoniin ja muodostaa pitävämmän kierteen. Isompi kierteen halkaisija mahdollistaa suuremmat vetolujuudet, ja uudelleen muotoiltu kärki helpottaa ja nopeuttaa asennusta.

S-CSA+ -betoniruuvit sopivat raskaisiin ja keskiraskaisiin kiinnityksiin kuten hyllyjen, putkikannakkeiden ja sähkökaappien kiinnityksiin. Ruuvit ovat täysin irrotettavissa, minkä ansiosta ne ovat omiaan myös väliaikaisissa kiinnityksissä kuten muottituissa.

S-CSA+ -ruuveja on saatavilla sekä sähkösinkittyinä että korroosion kestävällä Multi Layer (ML) -pinnoitteella. Sähkösinkityt ruuvit soveltuvat kuiviin sisätiloihin, ML-pinnoitetut ruuvit kosteisiin sisätiloihin ja rajoitetusti ulkokäyttöön. ML-pinnoite on testattu tuhannen tunnin suolasumutestissä ilman punaisen ruosteen ilmenemistä.

kuukauden-tuote-sormat-s-csa-betoniruuvit-tyomies-asentamassa-krauta

Ammattikäyttöön tarkoitetut Sormat S-CSA+ -betoniruuvit soveltuvat raskaisiin ja keskiraskaisiin kiinnityksiin. Uusi 14 mm koko on suunniteltu erityisesti muottitukien kiinnitykseen.

Sormat S-CSA+ -betoniruuvit:

 • Raskaaseen ja keskiraskaaseen kiinnittämiseen
 • Läpiasennuksiin
 • 14 mm SW24 erityisesti muottitukiin
 • Saatavilla sähkösinkittyinä ja ML-pinnoitteella
 • Koot 8, 10 ja 14, joista useita pituuksia eri kappalevahvuuksille
 • Kehittyneempi kierre ja uudelleen muotoiltu kärki
 • Heti kuormitettavissa
 • Irrotettavissa ja uudelleenkäytettävissä (hyväksyntä koolla 14 mm)
 • Hyväksytty kohteisiin: halkeillut betoni ja halkeilematon betoni
 • Sopii myös kohteisiin: täystiili ja täyskalkkihiekkatiili
 • ETA-hyväksyttyjä

Ei laajenemisvoimia – helppo ja nopea asentaa

S-CSA+ -betoniruuvit ovat erittäin suorituskykyisiä ja kustannustehokkaita. Betoniruuvit eivät muodosta laajenemisvoimia, ja ne mahdollistavat pienet reuna- ja keskinäisetäisyydet, joten ne voidaan asentaa suhteellisesti lähemmäksi toisiaan tai betonin reunaa.

Asentaminen vaatii vain pienen porareiän. Porareiän syvyys ja halkaisija riippuvat ruuvin koosta, ja sopiva ruuvi valitaan alustamateriaalin, käyttöolosuhteiden, kuormituksen ja kiinnitettävän kappaleen paksuuden perusteella.

S-CSA+ -betoniruuveissa on kaksi asennussyvyyttä. Ennen betonikiinnikkeiden asentamista on aina esiporattava reikä kovametallikärkisellä betoniterällä esimerkiksi poravasaraa tai iskuporakonetta käyttäen. Betoniruuvin asentamiseen sopii parhaiten sopivan kokoinen iskevä ruuvinväännin.

Sormatin S-CSA+ betoniruuveissa on HEX-kuusiokanta. Osa K-Raudoissa myytävistä betoniruuveista on tilaustuotteita.

S-CSA+ -betoniruuvimme ovat perusteellisesti testattuja ja niissä on hyvät asennusohjeet sekä tuotetiedot, joiden avulla ruuveja on helppo käyttää. – Erkka Nevala, markkinointipäällikkö, EJOT Sormat Oy

kuukauden-tuote-sormat-s-csa-betoniruuvit-ruuvien-asennuskuva-krauta-u

Sormat S-SCA+ -betoniruuvien asentaminen on helppoa. Ruuvit voidaan myös irrottaa ja käyttää uudelleen.

Kotimaisia betoniruuveja erilaisiin tarpeisiin

Sormatin betoniruuvien laaja kokovalikoima mahdollistaa niiden käytön erilaisissa tilanteissa. Uusi S-CSA+ 14 SW24 on kehitetty erityisesti muotti- ja elementtitukien eli ”tönäreiden” kiinnittämiseen, ja sen vääntiö on sama, jota käytetään myös tukien kiristämisessä.

S-CSA+ -sarjan betoniruuvit ovat irrotettavissa ja uudelleen käytettävissä. 14 mm ruuveille on saatavilla tarkastustulkki, jolla voidaan testata ruuvin uudelleenkäytettävyys.

S-CSA+ -ruuvit ovat ETA-hyväksyttyjä ja ne on valmistettu Suomessa. Sormat-tuotteille on myönnetty ISO 9001:015 ja ISO 14001 -sertifikaatit.

Hanki laadukkaat, kotimaiset betoniruuvit K-Raudan verkkokaupasta tai lähimmästä K-Rauta-myymälästä! Tarkista saatavuus – osa ruuveista on tilaustuotteita! 

Tilaa ammattilaisten uutiskirje

Hyötyä ja tietoa uutuuksista – uutiskirjeen tilaaminen kannattaa

k-rauta-pro-kuva-tyomies-pakettiautossa

SAAT TIETOA:

 • Uutuuksista ja ajankohtaisista tuotteista
 • Työtä helpottavia asiantuntijavinkkejä
 • Tietoa uusista työvälinetesteistä
 • Myös muuta hyödyllistä ammattiasiaa
Tilaa veloituksetta sähköpostiisi