K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tuotetesti: Makita laikkakatkaisukone DLW140Z ja Powerpack-akkupaketti

"Kevyt, tehokas, turvallinen" toteaa ammattilainen testattuaan Makitan laikkakatkaisukonetta ja Powerpack-akkupakettia verstaallaan. Katso koko testin tulokset. Tuotteen löydät K-Raudasta.

tuotetesti-laikkakatkaisukone-makita-dlw140z-kone-testissa-k-rauta

Laikkakatkaisukoneen käyttöönotto

Noudin Makitan laikkakatkaisukoneen sekä akut lähimmästä K-Raudasta. Autoon pakettia lastatessani huomasin, että leikkuri on melko kevyt. Akut ja laturi olivat muovisessa Makpac-salkussa, joita pystyy kasaamaan ja lukitsemaan vaikka päällekäin. Tämä on itselleni ensimmäinen Makitan akkutyökalu. Muista pääasiallisista kilpailijoista on kokemusta jonkin verran, joten akkukesto, latausnopeus ja yleinen käytettävyys pyöri mielessä pakettia avatessa. Laite oli pakattu siistiin pahvipakkaukseen ja käyttöohjekirja oli laatikossa päällimmäisenä suomenkielisenä. Leikkuri ei vaadi kasausta eli käyttöönotto on helppoa.

tuotetesti-laikkakatkaisukone-makita-dlw140z-akut-k-rauta

Akuista näkee nopeasti varaustilan. Makitan akut latautuvat 45 minuutissa täyteen latinkiin.

Käyttökokemukset

Laitteen akut ladattuani naksautin ne paikalleen ja aloin ihmettelemään käyttöpaneelin valoja. Käyttöpaneelissa on omat indikaattorit akkujen varaukselle sekä käytönaikaiselle kuormalle. Kone käynnistyy pehmeästi ja moottori alkaa jarruttamaan, kun liipaisimesta päästää, lisäten työmukavuutta ja turvallisuutta. Moottorissa on hyvin voimaa kahden akun johdosta. Täysillä akuilla eroa tehossa ei huomaa johdolliseen vastineeseen ja kuormitusmittari säästää sekä laikkaa, että moottoria. Työkappaleen kiinnityspuristin on pikasäädöllä ja kääntyy 0-45 astetta. Akut kestävät aika pitkälle, tosin ammattikäyttöön voisin suositella toista akkuparia mukaan keikalle. Kuljetusta ajatellen kone lukittuu ala-asentoon, kuten jiirisahatkin. Muutenkin kone on ergonominen ja käyttäjäystävällisesti suunniteltu.

Turvallisuus

Laite on hiomakone, joten kipinöitä syntyy. Takana on kouru, joka ohjaa kipinäsuihkun alas ja edessä oleva teräsuoja on kattava. Etusuojasta jäi hyvä kokemus. Suojan nojatessa koneen runkoon työkappaleen sijasta on helppo tarkastaa, että katkaisu tapahtuu oikeasta kohtaa nostamatta teräsuojaa pois tieltä. Käyttökahvassa on tuplakytkin eli vahingossa kone ei pääse käynnistymään, sekä edellä mainittu jarru, niin laikka pysähtyy nopeasti käytön jälkeen. Kuormantunnistuksen vuoksi laikkaa ei pysty vahingossa painamaan rikki kappaletta vasten.

Yhteenveto

Akkutyökaluna mainio, liikuteltava kone. Liikuteltavaan pöytään tein lisätelineen koneelle, jotta koneen työtaso on pöydän tasolla. Katkaisulaseria jäin kaipaamaan, mutta sitä lukuunottamatta kone on täydellinen. Kevyt, tehokas, turvallinen. Voin suositella ihan harrastekäyttöönkin. Putkentaivuttimen ja hitsauskoneen lisäksi tästä tuli äkkiä käytetyimpiä työkaluja. Aion jatkossa siirtää akkukonekannan muutenkin Makitaan, nyt kun on akut ja laturikin.

Osta tuote omaksi!

Katso lisää Makitan tuotteita.

K-Rauta PRO on ammattilaisen apuna.