DIY: Näkösuoja terassille

Jos haluat nautiskella kesäpäivistä kaikessa rauhassa, rakenna terassille kaunis näkösuoja. Tyyni-aitaelementeistä kokoat rimaseinän helposti ja nopeasti.

Näin rakennat näkösuojan:

1. Lovea aitatolppa alaosasta, jotta se voidaan laskea terassin kannen päälle. Merkitse loven paikka: ota mitta maasta terassilaudan alareunaan ja mittaa terassilaudan paksuus.

Aitatolpan loven paikan merkitseminen ja mittaaminen

2. Sahaa viillot aitatolppaan ottamiesi mittojen mukaan. Käytä puukkoa ja vasaraa, jotta saat naputettua pois loven päädyn. Voit halutessasi sahata viiltojen väliin kolmannen viillon, tämä helpottaa palan irrottamista siististi.

3. Aseta tolppa oikeaan kohtaan, jotta voit kiinnittää aitaelementin siihen. Suorista vesivaakaa käyttämällä. Kiinnitä tolppa ruuvaamalla se tukevasti terassiin esimerkiksi kahdella kulmaraudalla, raudat tulevat molemmin puolin tolppaa. Mittaa viereisen aitatolpan paikka.

Viiltojen sahaaminen aitatolppaan

4. Aseta aitaelementti oikealle kohdalle. Katso, että aitaelementin ja terassin väliin jää rako siivoamista varten. Ruuvaa aitaelementti tolppaan joka kolmannen riman kohdalla.

5. Ruuvaa toinen aitaelementti suoraan ensimmäisen päälle.

Aitaelementtien kiinnitys

6. Ruuvaa tolpansuojat kiinni, ne suojaavat aitantolpan päätä lahoamiselta ja viimeistelevät ulkonäön.

Tolpansuojien kiinnitys ja näkösuoja valmiina

VINKKI! Aitaelementin voi asettaa myös siten, että pystysuorat tukirimat ovat näkyvissä terassin sisäpuolella. Kuvassa ne ovat terassin ulkopuolella, mikä tekee terassin sisäpuolen  viimeistellymmän näköiseksi.

Tarvikkeet:

Kuvausrekvisiitta:
Cello Capri -sohva ja -nojatuoli, Cello Salou -tarjoiluvaunu, Cello Bari -pöytä, Cello Folk -matto 160x230cm, Cello lampaantalja, Cello puulaatikko, Cello metalli vati, Cello kaksikerrosvati, Cello rottinki lyhty, Cello Echo -ruukku, Cello ruukkuteline. Tyynyt ja torkkuhuopa Askosta

Teksti: Elina Vikman Kuvat: Martti Järvi

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 51 Ei 3