K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Iso, isompi, chunk

Päivitetty 11.03.2021

Mitä isompi grilli, sitä isompaa savustuspuuta käytetään. Muista kuitenkin maltti, ettei savun mausta tule liian ärjy. Lue vinkit savustuspalojen, pellettien, lastujen ja purujen käyttöön!

Savustuksen syvin ydin piilee savustuslastuissa ja -paloissa, jotka antavat ruoalle makua. Erilaiset savustuslastut ja savustuspalat antavat ruokaan oman persoonallisen vivahteensa. Käytä hikkorilastuja terävämmän, pekonimaisen savunmaun luomiseen, kirsikkapuusta valmistetut savustuspalat sen sijaan sopivat miedomman aromin ystäville. Täytä savustin omenalastuilla savustaaksesi siipikarjan tai kokeile juuston, kalan tai makkaran kylmäsavustusta pyökistä valmistetun savustuspurun avulla.

iso-isompi-chunk-k-rauta-cello

Palat

Savustuspalat eli "chunkit" sopivat yli tunnin savustamisajan vaativiin ruokiin. Savustuspalat ovat nappivalinta kamadogrillin tai offset smokerin käyttäjälle.

Osta savustuspaloja

iso-isompi-chunk-k-rauta-lastut

Pelletit

Puupelletit ovat pellettigrillien polttoainetta. Ne syötetään grilliin erityisen lämmitysjärjestelmän kautta, ja annostelun huolehtii laite itse.

Osta puupellettejä

iso-isompi-chunk-k-rauta-pelletit-traeger

Lastut

Savustuslastujen valinnassa voi heittäytyä vähän villiksi: kokeile brandyn kypsytykseen käytetyistä tammitynnyreistä tehtyjä lastuja. Ne sopivat hiili- ja kaasugrilleihin sekä savustimiin.

Osta savustuslastuja

iso-isompi-chunk-k-rauta-savustuslaatikko-muurikka

Purut

Hienojakoinen savustuspuru sopii erityisen hyvin nopeaan savustukseen vaikka kalalle. Leppäpuru on suomalaisten ylivoimainen suosikki.

Osta savustuspuruja

Osta savustuspaloja, pellettejä, savustuslastuja ja -puruja.

Vinkki: perusta savupuubaari!

Varastossa kannattaa olla ainakin pari savustuspuulajia, niin voit valita herkuimmat makuparit!

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje