K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Kamadon anatomia - Low & slow

Low & slow tarkoittaa savustamista hitaasti matalalla lämmöllä. Keraaminen kamadogrilli on siihen loistava valinta. Kamadon tunnetuin valmistaja on Big Green Egg. Katso lisää!

Kamado-grillaus keksittiin 3000 vuotta sitten Kiinassa, josta se levisi Japaniin. Japanista Yhdysvaltoihin se saapui toisen maailmansodan jälkeen. Todellinen trendi siitä on kuitenkin tullut vasta viime vuosina. Nyt kamado-grillit rantautuvat huippuravintoloista myös kotipihoille ja kesämökkien grillijuhliin.

Kamadot ovat keraamisia hiiligrillejä. Ne soveltuvat erinomaisesti pitkäaikaiseen grillaamiseen, sillä lämpö säilyy tiiviissä grillissä pitkään tasaisena. Keraaminen hiiligrilli mahdollistaa hyvin myös leipominen ja savustaminen. Kamado-grilli on hyvä kumppani talvigrillaamiseen, sillä keraaminen ulkokuori ei päästä lämpöä karkaamaan.

Juuri keraaminen rakenne tekee niistä erityisen kestäviä ja ekologisia. Oikealla käytöllä ja huolellisella huollolla keraaminen grilli on pitkäaikainen kumppani. Osa myynnissä olevista merkeistä tarjoaakin grilleille elinikäisen takuun.

Tiesitkö?

Nimi kamado tulee japanin kielestä, jossa se tarkoittaa uunia.

Pro-vinkki:

Kokeile edullisempien ruhonosien grillausta. Kamado-grillin lämmössä kypsyvät ajan kanssa pehmeiksi myös sitkeämmät lihan osat.

Hiiligrilli keraaminen Cello Quantum 21

grillaustrendit-k-rauta-ak2

Cello Quantum 21 -hiiligrilli toimii briketeillä ja hiilillä. Grillin lämmöneristävyys ja tiiviys ovat huippuluokkaa, joten lämmönsäätely on tarkkaa ja helppoa. Hiilten kulutus ja pintalämpötila ovat alhaisempia kuin perinteisissä peltisissä hiiligrilleissä. Paistopinnan halkaisija on 47 cm, grillauskorkeus 91 cm.

Kamado-grillin eri toiminnot:

grilli-jokaiselle-k-rauta-kaavio

1. Ilmansäätöventtiilillä säätelet grillin kuumuutta. Kun venttiili on täysin auki, lämpö on jopa 370 astetta.

2. Hiiliritilä: Laita hiilet tai briketit tähän. 2-3 kourallista riittää.

3. Ritilä: Leveälle ritilälle mahtuvat pihvit ja kasvikset. Sipaise ritilä rypsiöljyllä ennen grillin sytyttämistä.

4. Pohjan ilma-aukko: Sulje lähes täysin, ja voit grillata pitkään matalalla lämmöllä.

5. Tulipesään kertyy tuhka. Tyhjennä tulipesä ennen grillausta.

6. Tulirengas on kovaa kuumuutta kestävää keramiikkaa.

7. Sisäpinta: Grilli on sisältä itsestään puhdistuva. 400 astetta ja 30 min, niin tähteet palavat pois.

Kamadogrilleihin on saatavilla laaja valikoima grillin monipuolista käyttöä lisääviä varusteita. Tutustu valikoimaan!

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje