Kasvihuoneen perustus

Vinkkejä kasvihuoneen perustukseen. Hyvä pohjatyö on kaiken A ja O.

Sijoita kasvihuone avoimelle paikalle, joka on aurinkoinen aamuisin ja iltaisin, mutta varjoinen päivän paahteisimpaan aikaan, mutta mahdollisimman hyvin tuulensuojattu. Paikkaa miettiessäsi muista myös huolehtia että saat vedettyä kasvihuoneeseen vesijohdon ja mahdollisen sähkön.

Pohjatöiden laajuus on aina tapauskohtaista maaperästä riippuen. Routimattomilla hiekka- ja soramailla pohjustukseksi riittää yleensä humuspitoisen pintamaan korvaaminen murskesoralla. Routivat maalajit, kuten savi ja hiesu, sen sijaan teettävät huomattavasti enemmän massanvaihtoa.

Pohjan lämpöeristys kannattaa tehdä huolella. Hyvän eristyksen saat aikaan esimerkiksi rakentamalla perustan kevytharkoista ja käyttämällä eristeenä styrox-levyjä. Lisää levyjen päälle muovikalvoa.

Kasvihuonetoimittajalta saa aina yksityiskohtaiset rakennus- ja asennusohjeet, joiden mukaan kasvihuoneen pystytys onnistuu omatoimisesti. Esimerkiksi Vitavian tuotteissa galvanoidusta teräksestä valmistetut sokkelit helpottavat ja nopeuttavat perustuksen valmistamista.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 2 Ei 6