Viljelylaatikon rakentaminen

Yrtit, vihannekset ja kukat viihtyvät kasvatuslaatikon suojassa. Tällä ohjeella nikkaroit kätevästi kolme kannellista viljelylaatikkoa.

ALOITA VILJELYLAATIKON RAKENTAMINEN VALMISTELUILLA

Tarvitset yhteen viljelylaatikkoon kaksi 70-senttistä lautaa ja kaksi 65-senttistä lautaa. Varaa vielä jaloiksi neljä laudan korkuista pätkää. Sahatut sivut kannattaa hioa kevyesti hiomapaperilla.

Viljelylaatikon rakentamisen ensimmäiset vaiheet

VILJELYLAATIKON KOKOAMINEN

Asettele pikkupalikat 65-senttisten lautoihin päihin kolme senttiä laudan alapuolelle. Poraa reiät ja ruuvaa jalat kiinni molemmista päistä. Nosta vastakkain.

VILJELYLAATIKON VIIMEISTELY

Käännä valmiit sivut ylösalaisin ja kiinnitä puuttuvien sivujen laudat palikoihin. Tarvikelistan materiaaleista syntyy kolme samanlaista laatikkoa.

Viljelylaatikon rakentamisen vaiheet lopputulokseen asti

NIKKAROI VILJELYLAATIKON KANNET

Jyrsijät pysyvät loitolla, kun nikkaroit laatikolle kannen, johon kiinnität jyrsijäverkon sinkilöillä eli litteillä teräsniiteillä tai harsokankaan niittipyssyllä. Nosta kehikko lavan kanneksi. Pinoaminen helpottuu, kun hiot palikkajalkoja hieman.

VILJELYLAATIKKOSI ON VALMIS!

Aseta laatikot katekankaan päälle. Kun taimien kasvu pääsee vauhtiin, korota laatikkoa toisella tai kolmannella laatikolla. Näin vihanneksilla on tilaa kasvattaa juuria, ja myös niiden parissa työskentely helpottuu.

NÄILLÄ ONNISTUT VILJELYLAATIKON RAKENNUKSESSA

Kolmeen laatikkoon ja kolmeen kehikkoon tarvitset seuraavat työvälineet ja raaka-aineet:

 

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 137 Ei 11