K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Saunan turvallisuus – katso 4 tärkeää turvallisuustekijää

Päivitetty 03.12.2021

Ihanaa, on saunailta! Muistathan huolehtia myös siitä, että saunominen sujuu turvallisesti. Katso 4 tärkeää turvallisuustekijää ja täsmätuotteet turvalliseen saunaan!

1.) Saunan kaide

Saunan lauteet ja lattiat saattavat olla liukkaita. Voit kuitenkin estää horjahdukset erilaisilla suojakaiteilla. Lauteiden suuntaiset kaiteet auttavat liikkumaan lauteilla turvallisemmin, ja seinään kiinnitettävä nousukaide puolestaan helpottaa kapuamista lauteille ja sieltä alas. Myös kiukaan ympärille kannattaa asentaa suojakaide – joko perinteinen tai integroitu malli. Jälkimmäinen tarkoittaa kiukaaseen suunniteltua ja siihen yhdistettyä suojakaidetta.

2.) Kiukaan suojaetäisyydet ja kiukaan suojaseinä

Kaikille kiukaille on määritelty suojaetäisyydet. Ne määräävät, kuinka lähellä kiuasta palavasta materiaalista valmistetut seinät ja lauteet saavat olla. Suurempi kiuasteho merkitsee usein myös suurempia suojaetäisyyksiä. Voit säästää tilaa kiukaiden suojaseinillä ja upotuskauluksilla, sillä niiden avulla on mahdollista sijoittaa kiuas pienemmälle etäisyydelle seinistä tai lauteista. Varmista kiuasvalmistajilta paloturvallisuusohjeet, koska ne vaihtelevat mallien mukaan.

3.) Kiukaiden etäohjaus

Sähkökiukaan ohjaaminen etäohjaimella parantaa turvallisuutta, kun lämpötilaa ei tarvitse könytä säätämään kiukaan lähelle. Voit sijoittaa erillisen kiukaanohjauskeskuksen joko löylyhuoneeseen tai pesuhuoneen puolelle – mieluusti niin korkealle, että lapset eivät ylety näppäimiin. Varmistathan aina ennen saunan lämmittämistä, ettei kiukaan päälle ole jäänyt tai pudonnut mitään sinne kuulumatonta.

4.) Turvaa lapsiperheille

Lapsiperheissä turvallisuusvaatimukset korostuvat entisestään. Tarjolla on sähkökiukaita, joiden pintalämpötila on tavallista pienempi. Kiukaassa voi olla myös erillinen roiskevesisuojattu ohjauspaneeli sekä paneelin näppäinlukitus. Turvallisuuden tunnetta lisää myös se, että kiuas sammuu automaattisesti, jos kansi unohtuu auki. Muista, että myös vesihöyry voi polttaa pahasti. Siksi lasten ja löylynheittäjän tulisi pysyä mahdollisimman kaukana kiukaasta.

Tutustu kiukaisiin, laude-elementteihin ja muihin saunatuotteisiin.

Kysy mitä vain remontoinnista, remonttineuvontamme auttaa.

Lue lisää sauna- ja kylpyhuoneremontista.

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin: Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-uusi-artikkeli

Tilaa uutiskirje