K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Biopohjaiset tuotteet tekevät tuloaan myös maalimaailmaan

Teknoksen uudessa WOODEX BIOLEUM Puuöljyssä jopa 80 % raaka-aineista on valmistettu uusiutuvista luonnonvaroista. Lue lisää biopohjaisista tuotteista ja niiden hyödyistä.

Tänä päivänä biopohjaisilla tuotteilla voidaan korvata jo joitakin, aiemmin fossiilisesta raakaöljystä valmistettuja maalituotteita. Biopohjaisuus tarkoittaa sitä, että lopputuote on valmistettu mistä tahansa uusiutuvasta, eloperäisestä raaka-aineesta.

Biopohjainen uutuus Teknokselta

biopohjaiset-maalit-k-rauta-ak

Maali- ja pinnoitevalmistaja Teknoksen tavoitteena on kehittää laadukkaita, niin ympäristölle kuin käyttäjällekin turvallisia, pitkän huoltovälin tuotteita, jotka pidentävät kohteiden käyttöikää. Teknos on lyhyessä ajassa kehittynyt uusiutuvien luonnonvarojen hyödyntämisessä ja täydentää tänä keväänä WOODEX-tuotesarjaansa vesiohenteisella WOODEX BIOLEUM Puuöjyllä. Sen raaka-aineista jopa 80 % on valmistettu uusiutuvista luonnonvaroista.

WOODEX BIOLEUMissa uusiutumattomien luonnonvarojen käyttö on pyritty minimoimaan ja korvaamaan ne ympäristöystävällisemmillä, kasviöljypohjaisilla ratkaisuilla. Tuote on tarkoitettu puutarhakalusteiden suojaamiseen ja niiden käyttöiän pidentämiseen. Pienempi määrä tuotetta riittää myös käsittelemään entistäkin suuremman pinta-alan tavalliseen puuöljyyn verrattuna.

Miten voin pienentää omaa ympäristövaikutustani?

Oman ympäristövaikutuksen pienentämisessä tärkeää on yksittäisen käyttöesineen suojaaminen laadukkailla, pitkän huoltovälin tuotteilla. Tuotetta valittaessa kannattaa suosia vesiohenteisia sekä biopohjaisia tuotteita. Kuultavissa tuotteissa, kuten puuöljyissä, kannattaa myös muistaa sävytys. Sävytetty tuote suojaa käsiteltyä pintaa UV-säteilyn vaikutuksilta ja pidentää näin käsitellyn kohteen käyttöikää. Lopuksi on hyvä muistaa kierrättää ylijäänyt maali tai tyhjä maalipurkki oikein.

Lue lisää maalausvinkkejä