K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

DIY: Kuormalavapöytä

Kuormalavapöydän teet yllättävän helposti ja nopeasti itse! Katso alta Koti Aurorassa -bloggarin ohjeet ja nikkaroi pöytä terassillesi.

Pihallamme on kasa lavoja, jotka ovat jääneet raksa-ajalta. En raaski heittää niitä pois ja koska terassimme kaipasi pöytää, päätin käyttää kuormalavaa. Pientä pohdintaa aiheutti pöydän väri, olisiko se valkoinen vai musta. Talomme on harmaa, jossa ikkunanpielet ja kaikki koristelistat ym. ovat valkoisia. Näin ollen valkoinen olisi ollut turvallinen valinta. Halusin kuitenkin jotain muuta, joten väriksi valikoitui musta. Musta pöytä tuo kontrastia ja särmää muuten rauhalliseen värimaailmaan.

diy-poyta-kuormalavasta-k-rauta-ak1

Aloitin homman putsaamalla lavan. Harjasin enimmät liat ja hiekat pois, jonka jälkeen pesin lavan painepesurilla. Annoin lavan kuivua katoksen alla pari päivää ja hioin lavan hiomakoneella. Pienet välit hioin käsin. Maaliksi valitsin K-Raudan myyjän suosituksesta Tikkurilan Unica Akva ovi- ja ikkunamaalin, joka sopii myös ulkokalusteisiin. Lavan maalaamiseen meni 0,9 litran purkista reilu puolet. Maalasin lavan vain yhden kerran, sillä maali oli hyvin peittävää.

diy-poyta-kuormalavasta-k-rauta-ak2

Maalin kuivuttua pyörät vain alle ja pöytä oli valmis!

Kirjoittajana K-Raudan vierasbloggaaja; Koti Aurorassa-blogin kirjoittaja Johanna.