K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Näillä Suomi maalaa: Katso suosituimmat sisämaalisävyt

Jaoimme yli 1500 Cello Color Sample -näytepurkkia Habitare 2019 -messuilla. Tutustu tämän hetken suosituimpiin sisämaalien sävyihin, tilaa oma Cello Color Sample -näytepurkki ja maalaa kotiin uusi ilme.

Nämä kymmenen sävyä nousivat ylitse muiden. Valkoinen väistyy kodeissa värien tieltä ja ikisuosikin harmaan sävyt taittuvat kohti ruskeaa. Pian suomalaisissa kodeissa myös vihertää ja niissä nähdään kirjo vaaleanpunaisen sävyjä.

nain-suomi-maalaa-k-rauta-ARTIKKELI-SAVYT

Habitare 2019 -messujen perusteella tässä ovat Suomen tämän hetken suosituimmat sisämaalien sävyt.

Cello Color Sample auttaa sinua löytämään sopivan sisämaalin ja sävyn

Etsitkö täydellistä sävyä? Hanki pieni, 0,45 litran purkki himmeää sisämaalia ja testaa sävyn sopivuutta kotona oikeassa ympäristössä. Cello Color Sample -värimallipurkin voi sävyttää kaikkiin sisämaalikarttojen sävyihin.

nain-suomi-maalaa-k-rauta-ARTIKKELI-SAVYT-JA-SAMPLE

Cello Color Samplen avulla pystyt helposti testaamaan sävyn toimivuutta.

Kokeile rohkeitakin sävyjä ja löydä juuri omannäköinen sisämaali

Cello Color Samplen paras puoli on se, että voit kokeilla rohkeitakin ideoita ja sävyjä huoletta. Älä epäröi vaan testaa rohkeasti.

nain-suomi-maalaa-k-rauta-ARTIKKELI-katon-maalaus

Katon maalauksella makuuhuoneeseen syntyi aivan uudenlainen tunnelma. Katto: Cello Feel Täyshimmeä sisustusmaali, sävy T1439. Seinät: Cello Feel Täyshimmeä sisustusmaali, sävy T1569.

Kun oikea sisämaali on löytynyt, maalaaminen helppoa

Sisämaalaus alkaa aina oikean maalin valinnalla. Kun olet löytänyt oikean sisämaalin, on maalaamisen suurin ongelma selätettty, sillä sisämaalaus on oikeilla ohjeilla ja välineillä helppoa. Katso alta asiantuntijamme vinkit maalin valintaan sekä maalaamiseen.

Miten valitaan oikea kiiltoaste sisämaalille?

Vesiohenteisia sisäseinämaaleja on saatavana puolikiiltävänä, puolihimmeänä, himmeänä ja täyshimmeänä. Mitä kiiltävämpi maali, sen paremmin se yleensä kestää kulutusta, kosteutta ja mekaanista puhdistusta. Puolikiiltävä maali soveltuu kovimman kulutuksen tiloihin, esimerkiksi eteiseen. Puolihimmeä on hyvä keittiössä ja himmeä tai täyshimmeä esimerkiksi makuu- tai olohuoneessa.

Jos sisämaalaus tehdään puolikiiltävillä ja puolihimmeillä maaleilla, maalatut pinnat näyttävät himmeällä maalilla maalattuja pintoja tummemmilta. Myös alustan epätasaisuudet tulevat niissä paremmin esiin. Sisäkatot maalataan yleensä täyshimmeillä sisäkattomaaleilla. Sisäkattoihin on saatavissa omat vesiohenteiset maalinsa.

Aiemmin maalaamaton seinä- ja kattopinta on syytä pohjamaalata. Pohjamaali parantaa pintamaalin tartuntaa. Se myös hidastaa pintamaalin kuivumista ja mahdollistaa pintamaalausvaiheessa pidemmän työskentelyajan.