K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Näin syntyy liukuvärjätty seinä

Kolmivärinen liukuväriseinä herättää huoneen eloon. Taio vaikkapa lastenhuoneen seinälle flamingon höyhenenpehmeä syli. Se syntyy, kun häivytät täyteläisen punaisen korallin kautta lempeään puuteripinkkiin.

liukuvarjatty-seina-k-rauta-ak1

Liukuväriseinän työvaiheet:

liukuvarjatty-seina-k-rauta-ak2

1) Laske menekki ja kokoa tarvikkeet

Mittaa seinä ja päätä, minkä kokoiset alueet haluat milläkin maalilla maalata. Laske eri väreillä maalattavien alueiden pinta-alat ja kerro lukema puolellatoista, niin myös liukuma-alueet ovat mukana laskuissa. Tarkista maalin menekki purkista ja hanki sopiva määrä jokaista väriä. Tarvitset lisäksi joka värille oman telapaketin ja siveltimen sekä pesuaineen seinäpinnan puhdistamiseen, suojapaperia, maalarinteippiä ja telan jatkovarren.

2) Rajaa osiot ja telaa värit seinään

Irrota listat, suojaa lattia paperilla ja teippaa lattian- ja katonraja, nurkat, ikkunanpokat, oven karmit, pistorasiat ja valokytkimet maalarinteipillä. Puhdista maalattava seinä tai seinät. Rajaa eri väriosiot joko vapaalla kädellä tai käytä osioiden erottamisen apuna teippiä tai kynää. Jos jatkat maalaamista nurkan yli toiselle seinälle, rajaa osiot laskemaan viistosti lattiaan. Telaa kaksi kerrosta jokaista väriä ja poista teipit, jos käytit niitä.

liukuvarjatty-seina-k-rauta-ak3

3) Häivytä rajat

Sekoita liukuväriseinän välivärit tummanpunaisesta ja korallista sekä korallista ja vaaleanpunaisesta maalista. Sekoitussuhteiden kanssa ei ole niin tarkkaa, anna mieltymystesi ratkaista. Sudi osioiden väliin väliväriä sinne tänne suuntautuvin vedoin. Älä huoli siveltimenjäljistä, ne saavat jäädä reilusti näkyviin. Pese välillä siveltimet.

4) Liu´uta värit yhteen

Jatka värien liu´uttamista yhteen sivelemällä vierekkäisten osioiden värejä vuorotellen toisiaan kohti sinne tänne suuntautuvin vedoin. Aloita jokainen veto sen väriseltä osiolta, jonka väristä maalia siveltimessä on. Sivele välivärialueelle ja häivytä veto otetta keventämällä seuraavaan osioon. Värit liukuvat parhaiten kosteina. Jatka, kunnes olet tyytyväinen lopputulokseen.

Osta maalaustarvikkeita