K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Paneelikaton maalaus

Päivitetty 23.06.2020

Tunkkainen ja kellastunut katto sai uuden ilmeen kattopaneelimaalilla.

1970-LUVUN ALUSSA valmistuneen talon omistajat pähkäilivät pitkään, kannattaisiko katto sutia valkoiseksi. Tumma väri tuntui madaltavan tilaa entisestään, toisaalta se sopi talon henkeen.

– Olen nähnyt sellaisiakin taloja, joissa alkuperäinen katto on säästetty ja vaikutelma todella tyylikäs. Hyvänä esimerkkinä vaikkapa laulaja Irwin Goodmanin legendaarinen koti Ryysyranta, talon emäntä kertoo.

Eräänä harmaan talvisena päivänä maalausinto vei voiton, kun koti tuntui toivottoman pimeältä. Isännän mukaan suurin työ oli pintojen suojaamisessa.

– Teimme työn useassa vaiheessa, sillä seinien ja lattioiden suojaaminen ja huonekalujen siirtely oli sen verran suuritöinen homma, hän muistelee. Sen jälkeen katon maalaus tuntuikin lasten leikiltä.

– Yllätyin siitä, miten peittävää ja hyvin levittyvää käyttämämme paneelikattomaali oli. Maalasimme kattoon kolme kerrosta, vaikka kaksikin olisi saattanut riittää, isäntä sanoo.

Pariskunnan mukaan enää harmittaa vain se, etteivät he maalanneet kattoa jo ennen sisään muuttoa, jolloin tavaroita ei olisi tarvinnut siirrellä.

paneelikaton-maalaus-k-rauta-ennen-ja-jalkeen-kuva-cont

Valkoiseksi maalattu paneelikatto oli onnistunut veto! Asunnon ilme muuttui kerralla valoisammaksi. Myöhemmin toteutettu parketin maalaus raikasti ilmettä entisestään.

Maalausvinkit ja -tuotteet apunasi

Olohuoneen, keittiön tai vaikkapa kylpyhuoneen katto on nopea raikastaa maalaamalla. K-Raudasta löydät maalausohjeet ja -vinkit, maalit sisäkatoille ja työvälineet maalaushommiin. Katso myös ohjeet yötaivaan maalaukseen kattoon sekä vinkit rapatun katon maalaukseen ja neuvot valkoisen maalisävyn valintaan. K-Raudan remonttineuvonnasta voit kysyä mitä vain remontoinnista.

Uutta Tikkurilasta

216 värisävyä

Tikkurilan uudistuneessa Tunne Väri -sisävärikokoelmassa on 216 sävyä: klassikoita ja ajankohtaisia sävyjä, joissa on huomioitu kodinsisustajien toiveet ja trendiväriennusteet. Erityisesti korostuvat valkoinen, harmaa ja beige. Tunne Väri -värikartta ja -värilastut on uudistettu uuden värikokoelman mukaisesti. Tikkurila on tunnistanut myös kuusi inspiroivaa tyyliä, joista on tehty tyylioppaat ja erilaisia tyylikortteja kotiin vietäväksi.

Sisämaalit uudistuivat

paneelikaton-maalaus-k-rauta-tikkurilan-maalit-cont

Tikkurilan suosittujen sisäseinämaalien Harmonyn, Jokerin ja Remontti-Ässän laatu ja pakkaukset ovat uudistuneet. Maaleissa on nyt parempi pesun ja hankauksenkesto sekä yhtenäiset pohjoismaiset ympäristömerkit. Uusien pakkausten kuvakkeet kertovat tuotteiden ainutlaatuisista ominaisuuksista.

Vuoden väri: H300 Lemonade

paneelikaton-maalaus-k-rauta-tikkurilan-lemonade-cont

Tikkurilan vuoden väri 2020 on H300 Lemonade. Pehmeä keltaisen sävy sopii niin skandinaaviseen kuin maalaisromanttiseenkin sisustukseen. Color Now 2020 -värikokoelma inspiroi kokeilemaan yllättäviäkin väripareja. Mattapintojen jälkeen kiiltävät pinnat näyttävät raikkailta ja kutsuvilta. “When life gives you lemons, make Lemonade.”

Tutustu vuoden väriin ja värikokoelmaan: colornow2020.tikkurila.fi

Osta maaleja ja maalauksen työvälineitä K-Raudan verkkokaupasta tai katso lähin myymälä.