K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Paneelikaton maalaus

Päivitetty 25.01.2023

Kellastunut katto sai raikkaan ilmeen kattopaneelimaalilla. Katso tuotteet ja vinkit hommaan!

1970-LUVUN ALUSSA valmistuneen talon omistajat pähkäilivät pitkään, kannattaisiko katto sutia valkoiseksi. Tumma väri tuntui madaltavan tilaa entisestään, toisaalta se sopi talon henkeen.

– Olen nähnyt sellaisiakin taloja, joissa alkuperäinen katto on säästetty ja vaikutelma todella tyylikäs. Hyvänä esimerkkinä vaikkapa laulaja Irwin Goodmanin legendaarinen koti Ryysyranta, talon emäntä kertoo.

Eräänä harmaan talvisena päivänä maalausinto vei voiton, kun koti tuntui toivottoman pimeältä. Isännän mukaan suurin työ oli pintojen suojaamisessa.

– Teimme työn useassa vaiheessa, sillä seinien ja lattioiden suojaaminen ja huonekalujen siirtely oli sen verran suuritöinen homma, hän muistelee. Sen jälkeen katon maalaus tuntuikin lasten leikiltä.

– Yllätyin siitä, miten peittävää ja hyvin levittyvää käyttämämme paneelikattomaali oli. Maalasimme kattoon kolme kerrosta, vaikka kaksikin olisi saattanut riittää, isäntä sanoo.

Pariskunnan mukaan enää harmittaa vain se, etteivät he maalanneet kattoa jo ennen sisään muuttoa, jolloin tavaroita ei olisi tarvinnut siirrellä.

paneelikaton-maalaus-k-rauta-ennen-ja-jalkeen-kuva-cont

Valkoiseksi maalattu paneelikatto oli onnistunut veto! Asunnon ilme muuttui kerralla valoisammaksi. Myöhemmin toteutettu parketin maalaus raikasti ilmettä entisestään.

Maalausvinkit ja -tuotteet apunasi

Olohuoneen, keittiön tai vaikkapa kylpyhuoneen katto on nopea raikastaa maalaamalla. K-Raudasta löydät maalausohjeet ja -vinkit, maalit sisäkatoille ja työvälineet maalaushommiin. Katso myös ohjeet yötaivaan maalaukseen kattoon sekä vinkit rapatun katon maalaukseen ja neuvot valkoisen maalisävyn valintaan. K-Raudan remonttineuvonnasta voit kysyä mitä vain remontoinnista.

Uutta Tikkurilasta

Vuoden väri 2023: V413 Ruusun hetki

tikkurila-vuoden-vari-2023-ruusun-hetki-v413-krauta-artikkelikuva

Tikkurilan vuoden väri 2023 on V413 Ruusun hetki. Käytä tehostevärinä tai maalaa vaikka koko huone tällä utuisella roosan sävyllä, jonka löydät Tikkurilan Color Now 2023 -sävykartasta. Katso myös muut Tikkurilan sisämaalien värikartat.

Laadukkaat sisämaalit

paneelikaton-maalaus-k-rauta-tikkurilan-maalit-cont

Tikkurilan suosittujen sisäseinämaalien Harmonyn, Jokerin ja Remontti-Ässän laatu ja pakkaukset ovat uudistuneet. Maaleissa on entistä parempi pesun ja hankauksenkesto sekä yhtenäiset pohjoismaiset ympäristömerkit. Pakkausten kuvakkeet kertovat tuotteiden ainutlaatuisista ominaisuuksista.

Osta maaleja ja maalauksen työvälineitä K-Raudan verkkokaupasta tai katso lähin myymälä. Myyjämme auttavat sopivan maalin ja sävyn valinnassa.

Liity K-Raudan remonttiasiakkaaksi ja hyödynnä palveluedut

k-raudan-remonttiasiakkuus-artikkelikuva

K-Raudan remonttiasiakkaana saat kaiken kokoisia remontteja helpottavia palveluita käyttöösi. Autamme sinua tarvittaessa suunnittelusta remonttijätteen kierrätykseen saakka.

Katso lisää ja liity remonttiasiakkaaksi
K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin