K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Taimien istutus

Päivitetty 15.02.2020

Siirrä kasvit avomaalle tai parvekkeelle touko-kesäkuussa. Ikkunaviljelmille riittää luonnonvaloa jo maaliskuussa, mutta suojaa ne kuitenkin paahteelta.

taimien-istutus-k-rauta-ak

Avomaalle tai lopulliseen astiaan istuttaminen

Tee näin:

  1. Aloita taimien karaiseminen ulkoilmaan touko-kesäkuun vaihteessa viimeistään viikko ennen ulosistutusta, ettei kasvu pysähdy rajun muutoksen takia. Siirrä taimet ulos aamulla puolivarjoon ja takaisin sisään illalla. Totuta kasvit vähitellen ja käytä apuna peiteharsoa.
  2. Kastele taimet hyvin edellisenä päivänä ennen ulosistutusta. Voit käyttää esikasvatuksessa turveruukkuja, jotka voit istuttaa taimen mukana kasvualustaan. Maatuvan ruukun voi tehdä myös esimerkiksi talouspaperirullasta.
  3. Seuraa lämpötiloja ja suojaa taimet tarvittaessa hallaharsolla. Hallaa voi tulla vielä kesäkuun alussakin.

taimien-istutus-k-rauta-ak2

Parvekeviljely

Pienelläkin parvekkeella saat helposti kasvatettua mausteyrtit salaatteihin ja keittoihin. Se on todellista lähiruokaa. Lisäksi opit puutarhurin taitoja.

Parvekeviljelyyn soveltuvat mausteyrtit kuten basilika, meirami, persilja, rosmariini, timjami, minttu ja sitruunamelissa. Vihanneksista erilaiset salaatit, tomaatti, avomaakurkku (itsepölyttyvät lajikeet), herne ja mansikka.