Nitistä rikkaruohot katteella

Pihan pensaat ja kasvit kukoistavat paremmin ilman rikkaruohoja. Värikate ja kuorikate ovat oivia valintoja, kun pihamaan kasvit halutaan pitää siistinä helposti.

Nitistä ruohot kuorikatteella

Rikkakasvit saat helpommin kuriin, kun levität marjapensaiden, -puiden tai muiden suurempien kasvien alle noin viiden sentin kerroksen kuorikatetta. Levittämällä 10-15 cm kerroksen myös monivuotiset juuririkkakasvit pysyvät poissa. Samalla kasvien kastelutarve vähenee, sillä kuorikate estää turhaa veden haihtumista. Pihan ulkonäkö kohenee nopeasti ja huokeasti. Kuorikate on myös ekologinen vaihtoehto, sillä se valmistetaan havupuiden kuoresta.

 

Vaihtoehto värikate

Värikate on esteettisempi vaihtoehto kuorikatteelle runsaine väreineen. Se on ominaisuuksiltaan sama eli estää rikkaruohojen kasvamista sekä veden haihtumista kasvien juurilta. Värikatteella voi kattaa kasvien juurten lisäksi myös vaikka kasvimaan tai pihan polut. Sopii hyvin kotipihalle sekä mökille!

Muista myös:

Ruukkusoraa ja kasvien juurille

Poltetusta savesta valmistettu ruukkusora takaa kasvin juuristolle ilmavat olot. Sora sopii hyvin suurten terassi- ja piharuukkujen istutuksille. Ruukkusoraa levitetään ruukun pohjalle 2-5 cm paksuudelta ja ruukku täytetään mullalla. Sora on mahdollista sekoittaa myös mullan sekaan, jolloin mullasta tulee ilmavampaa.

Koristekivillä kaunistuu

Koristekivillä viimeistelet kukka- tai viheristutusten pinnat. Koristekivet sopivat hyvin myös puutarhan reuna-alueille ja nurmikon reunoille. Alle suositellaan asennettavaksi maisemointikangasta. Koristekivi on kaunis ja käytännöllinen!

Suojaa sato kateharsolla

Kasvimaa- ja hyötykasviviljelijän ehdoton varuste on kateharso! Se suojaa kasveja tuholaisilta ja ei toivotuilta eläimiltä. Salaatit ja muut mehevät kasvimaan herkut saavat suojaa jäniksiltä ja pupuilta harson avulla. Halla pysyy myös loitolla ja sato aikaistuu.

 

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 3 Ei 0