K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Valitse hiilineutraali kivivillaeriste PAROC Natura Lana

Päivitetty 01.03.2022

Oletpa rakentamassa uutta taloa tai lisäeristämässä vanhaa, niin PAROC Natura Lana kivivillaeriste on varma valinta sen hyvien ominaisuuksiensa ja vihreän valmistustavan ansiosta. Tuote on paloturvallinen, kosteutta kestävä, ääntä vaimentava ja sen asennus käy helposti. Käyttökohteita ovat esimerkiksi seinät ja yläpohjat.

paroc-natura-lana-sis-k-rauta

Palamaton kivivilla on turvallinen valinta

Kivivilla eristää erinomaisesti lämpöä ja se on myös palamaton eriste. Se estää ja hidastaa palon leviämistä, sillä suojataan palavia materiaaleja, parannetaan rakenteiden palonkestävyyttä ja lisäksi sillä voidaan suojata kantavia rakenteita romahdukselta. Siten se antaa lisäaikaa pelastautua palavasta rakennuksesta. Kivivilla sopii hyvin haasteellisimpiinkin rakenteisiin ja rakennuksiin.

Valmistettu ympäristöä kunnioittaen hiilineutraalisti

Kivivilla valmistetaan Paraisten tehtaalla nimensä mukaisesti kivistä. Kivet sulatetaan ja kuidutetaan eristeeksi. PAROC Natura Lana on tilavuudeltaan 98-prosenttisesti ilmaa sekä 2-prosenttisesti kivivillakuitua. Eikä se sisällä vaarallisia aineita ja tuotteella on rakennusmateriaalien vähäpäästöisin M1-luokitus.

Valmistuksessa käytetään vihreää sähköä sekä vähähiilistä sulatusteknologiaa. Näin sulatuksen hiilidioksidipäästöt ovat noin 80 prosenttia pienemmät perinteiseen kupoliuuniteknologiaan verrattuna. Kivivillaa kierrätetään tuotantoketjun sisällä: muun muassa leikkuuhukat hyödynnetään raaka-aineena. Tämä säästää neitseellisen raaka-aineen määrää. Lopputuloksena valmiin tuotteen hiilijalanjälki on erittäin pieni. Jokaista mineraalivillan valmistuksessa syntynyttä hiilidioksiditonnia kohti säästyy noin 200 tonnia hiilidioksipäästöjä 50 vuoden aikana. Niin paljon eristeet parantavat rakennuksen energiatehokkuutta.

Nauti hiljaisuudesta

PAROC Natura Lanan kivivilla vaimentaa ääntä erinomaisesti, sillä sen tiheä kuiturakenne on optimaalinen ja ilmanläpäisevyys hyvä. Älä siis kuuntele turhia ympäristön ääniä sisätiloissa vaan valitse PAROC Natura Lana.

Säästä lämmityskuluissa

Energiatehokkaana eristeenä PAROC Natura Lana vähentää lämmitykseen ja viilennykseen tarvittavan energian kulutusta. Se myös säilyttää eristyskykynsä koko rakennuksen elinkaaren ajan.

Turvallista käsitellä ja helppo asentaa

Parocin kivivillan käsittely ja asentaminen on turvallista. Levy on pehmeää, mutta jämäkkää ja sitä on kätevä leikata PAROC-villaveitsellä tai suurempia määriä leikattaessa PAROC- villanleikkuupöydällä. Asennus onnistuu helposti ja nopeasti ilman lisätukia runkotolppien väliin. Eristeet on aina asennettava niin, että ne liittyvät kauttaaltaan tiiviisti ympäröiviin rakenteisiin, toisiinsa ja rakenteen lämpimällä puolella olevaan pintaan. Eristysmateriaalin on täytettävä sille varattu tila kokonaisuudessaan. Tällä saavutetaan mahdollisimman laadukas lopputulos.

Paroc-kivivillatuotteiden käsittely ja asentaminen on turvallista ilman terveysriskiä. Ihokosketus voi kuitenkin aiheuttaa lyhytaikaista ärsytystä tai kutinaa ja siksi on hyvä suojautua asianmukaisilla suojavarusteilla. Käytä aina työ-/suojavaatetusta ja suojakäsineitä. Käytä myös suojalaseja, kun asennat tuotteita pääsi yläpuolelle. Lisäksi käytä hengityssuojainta, jos työskentelet tuulettumattomassa tilassa. Huuhtele kädet kylmällä vedellä ennen niiden pesua.

Tilaa verkkokaupastamme vaikka suoraan työmaalle 

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin: Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-uusi-artikkeli

Tilaa uutiskirje